Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

MGMM által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (59)Időben csökkenő Időben csökkenő
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.03.18. 10:34
Sziasztok!

Egy hetet töltöttünk az olasz Aosta völgyben, ebből 3 napon átmentünk Zermattba. Egész héten gyönyörű napsütéses idő volt, a napot odaszegezték az égre. Csak az egyik délután volt fátyolfelhős, de a szűrt napfény így is átjött rajta. 360 fokban végig csodálatos kilátás. Dufour Spitz, Lyskamm, Castor, Pollux, Breithorn, Matterhorn 4000-esek körben, hát már ezért is megéri ide eljönni akár nyáron is.
Az első napon 9-re értünk föl a Plateau Rosa-ra, a határra, innen jártuk be a Zermatti rész olasz oldalhoz legközelebb eső harmadát.(Matterhorn Glacier Paradise, Trockener Steg, Schwarzsee, Furgstattel,Furi, Zermatt.)Mondhatjuk, hogy gyakorlatilag minden pályát bejártunk ezen a részen.
A pályák kifogástalanok voltak, kellő mennyiségű hó volt, szépen ratrakoltak, a felső pályák még délután is szinte teljesen simák voltak, szuper nagy íveket lehetett húzni rajtuk 1000-el még ekkor is. A legfölső két csákányos melletti pályákon még 4-kor is találtam ratraknyomot.
Nem voltak sokan, sorban nem álltunk 1 percet sem, kivéve egyszer 11 óra körül a Klein Matterhornra vivő kabinosnál, kb. negyed órát.
Reggel és késő délután itt sem volt sor.
Mivel szuper idő volt és délutánra eléggé fölmelegedett (Reggelente 0,-5 fok, délutánra +15 fok körül a völgyekben),a kb. 2300 m alatti pályákon ún. tavaszi, kásás hó alakult ki, több helyen összetorlódva. Ez sokaknak gondot okozott, volt aki lecsatolta a lécét. Egyébként is elmondható, hogy meglepően sok volt a kezdő, vagy gyenge tudású síelő, félmilliós cuccokban, csetlettek- botlottak a pályákon. Amit még szintén megfigyeltem, hogy az átlagéletkor jóval magasabb mint az általam eddig látogatott síterepeken - valószínűleg az árfekvéssel van összefüggésben-, ebből kifolyólag igen kevés snowboardossal találkoztunk. A 25 év alatti korosztály képviselői nem nagyon képviseltették magukat.
5-re értünk le Cerviniába.

A második napon szintén 9-re értünk fül a P.R-ra.
Innen a Furi-Riffelberg-Gornergrat-Gant-Rothorn-Pantrullarve-Blauherd-Pantrullarve-Rothorn-Gant-Hohtalli-Riffelalp-Gornergrat-Riffelbeg-Gifthittli-Furi-Klein Matterhorn útvonalat jártuk be. A pályák itt is tökéletesek, a tapasztalatok ugyanazok mint az előző napon.
5 előtt nem sokkal értünk vissza Cerviniába.

A 3. napon a P.R-ról lesíeltünk Zermattba. Fél 10-re odaértünk.
Ott a felvonó aljánál taláható depóban átöltöztünk, otthagytuk a sícuccainkat, és félnapos városnézésre indultunk Zermattba. Du. 2 körül indultunk vissza a Klein Matterhornra, itt megnéztük, a Gleccser barlangot, lenyűgöző volt, ez egy természetes gleccserszakadék belseje, járatokkal, termekkel, fantasztikus képződményekkel, faragott szobrokkal, és egy olyan jégcsúszda is van benne, mint a Jégkorszak 1.- ben.
Hát persze, hogy kipróbáltuk többször is. Tapasztalatok ua. mint az előző napokban, no problem.
Ja egy érdekesség: a felvonók aljában papírzsebkendő adagolók vannak, a megfelelő szemetessel persze.

Az árakról :
A bérletet Cerviniában vettük, a 3 napos nemzetközi bérlet 140 ojró volt fejenként. Nem olcsó de ezért 350 km kiváló és kiválóan karbantartott pályát síelhetsz be 1524-3883 m-ig.( és itt nem úgy mérik a pályakm-t, hogy ha a fenyőt a másik oldalról kerülöd az már másik pályának számít)
Az étel nagyon drága, a hegyen lévő éttermekben 20 frank alatt nem nagyon van fogás, komolyabb pizza 30.- azt hittem kiesik a szemem. Na ezeken a helyeken még itt sem voltak sokan. Mikor benéztünk ezekbe a menő éttermekbe a rizsparókás pincér már ugrott is ránk, alig tudtunk kiszbadulni.
A Trockener Steg-en van egy elég jó önkiszolgáló étterem, ez olcsóbb, de még így is egy szendvics pl.: 7,- egy sör vagy energiaital 6.- egy tükörtojás baconnal, krumplival 19.- frankba kerül.
Szóval kaját jobb ha visz az ember mert ez már a szemtelenül drága kategória. Euróval mindenhol tudtunk fizetni, kp-vel és kártyával egyaránt.

Szállást semmiképp nem Zermattban foglalnék.
Aránytalanul drága, ráadásul nehezebb oda jutni( Taschba), plusz még Tasch-ból húzhatod a gúnyádat a hátadon vonattal, majd a vasútállomásról még taxival a szállásra.( melyek nagy része nem pályaszállás)
Olasz oldalon a Cervinia-i völgyben sok olcsóbb szállást lehet találni, Breuil-Cerviniában egy 2 fős apartman, pályaszállás, ellátás nélkül, csillagtól függően 550-900 EUR, míg lejjeb a völgyben a pálya 20 km-es körzetében már 100 000 forinttól lehet találni ugyanezt 1 hétre.Az egész völgy 27 km hosszú,és a völgy aljáig autópálya van Budapaesttől. Mi konkrétan Antey St. Andréban laktunk, a Resindence Bellevue-ban egy 2,5 csillagos apartmahnotelben, ez 17 km Cerviniától, 8 km Valtournenche-től, mindkét faluból elérhető Svájc max. 3/4 óra alatt.

3 éve nézegettem, szerveztem ezt az utat, végre összejött, összeségében a 3 napot csillagos ötösre értékelem, megkaptuk azt amit vártunk, jóval többet is.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.03.06. 09:30
Kedves Nelson79!

Nem emlékszel arra, hogy mikor indulnak a felvonók?
A honlapon nem találtam meg ezt az infót, s mivel koránkelők vagyunk szeretnénk nyitásra ott lenni.

Előre is köszi,

Üdv.: MGMM
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.25. 15:33
Szia!

nagyon köszönöm a válaszokat.
Előzmény: (Nelson79 131452)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.25. 15:26
Szia!

1 napra tényleg ideális célpontnak tűnik.
Ti is hétvégén voltatok kinn?
Gondolok itt arra, hogy hétköznap sztem. nulla sorállás lehet.
Előzmény: (Szecsi 131478)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.20. 10:32
Kedves Nelson79!

Mivel márciusban megyünk ebbe a régióba síelni, nagyon megörültem a beszámolódnak. 1 napra mindenképp el fogunk ide is jönni, én is már régen kinéztem magamnak a helyet.

Azt szeretném megkérdezni hogy a Punta Indren csúcsáról induló kijelölt, freeride pályán jártál-e, mert engem ez vonzana a leginkább, milyen meredek stb...

A másik dolog ami felkeltette az érdeklődésem ez az erős szél dolog.
Amennyiben lezárják a völgyek közti felvonót azt előre jelzik? Gondolok itt arra, hogy pl. Champolucban hagyom a kocsit, szépen átsíelek az alagnai völgybe, s ha közben lezárják a hágót akkor nem kicsit megszívtam, ugyanis nem jutok vissza a kocsihoz. Ezzel kapcsolatban milyen információid vannak?

Válaszaidat előre is köszi,

Üdv. MGMM
Előzmény: (Nelson79 130796)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.12.19. 14:01
Szia!
Stuhleck honlapján az olvasható, hogy a webáruházban meg lehet vásárolni a jegyet elővételben is.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.12.18. 08:11
Sziasztok!

Hosszas vívódás után tegnap kimentünk síelni Stuhleckre.
A semmeringi alagútig nem volt hó egyáltalán, az alagút után kezdtünk bizakodni, ugyanis ott már fehérbe öltözött táj fogadott minket. (kb. 5-10 cm hó volt, erre tegnap eshetett kb. még 10 cm.)
Az előrejelzéseknek megfelelően nem volt nyitva a két 3-as, az ide tartozó Promibahn felvonó, és a felső piros pálya.
Ennek ellenére természetesen a teljes jegyárat ki kellet fizetni - 36,5 EUR/nap.
Egész nap esett a hó, több-kevesebb intenzitással, és a hóágyúk is nyomták ahol lehetett.
Tömeg abszolút nem volt.
A gerincen a szokásos szélvihar-köd kombináció fogadott.
A fölső kék pályák kifogástalanok voltak, de az 1-es pálya középső része, illetve a 2-es és 4-es pályák azért elbírtak volna még bőven havat.
Délutánra ezeken a szakaszokon sok helyen előbukkant a föld, fagyott rögök, kő stb.
Ezek jelenléte egy kezdő esetében akár a síléc és saját maga nagymértékű amortizációjával is járhatnak.
Nekünk ez volt a szezonnyitó, mindent összevetve jót síeltünk, megérte kimenni.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.10.27. 14:56
Szia!

Meggyőztél, sível megyünk!
Nagyon köszönöm a segítséget,

Üdv.: MGMM
Előzmény: (MM 122879)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.10.26. 22:46
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, de leírom pontosabban mire is gondoltam a gyalogos, léc nélküli átkelésnél.

Breuil-ból fölmennék felvonókkal a Theodulpass-ig.
Innem becsléseim szerint kb.400 m-es gyaloglással elérhő lenne annak a 6 személyes ülőfelvonónak a fölső állomása amely a Trockener Stegről indul a Theodulpass irányába.
Innen - a fölső állomásról- pedig már csak "levonózni" kellene Zermattig.
Csak mivel ez az ominózus kb. 400 m hosszú út a gerincen 3300-3500 m magasságban van, ezért gondoltam nem árt némi óvatosság, illetve az sem biztos, hogy sima túrafelszereléssel járható télen.
Ezért kérdezem, hogy valaki esetleg járt e már ott.

A síelős megoldás számunkra is kézenfekvőbb és gyorsabb is lenne (ezt a napot pihenésre szánnánk, tehát a sí csak mint közlekedési eszköz jönne szóba), de aztán Zermattba átérve le kéne tenni valahova mind a síbakancsot, mind a léceket, hogy bejárhassuk a várost( váltócipőt vinnénk hátizsákban, mert síbakancsban nem túl jó egész nap mászkálni).Van ilyen tárolási lehetőség valahol a sípálya aljának közelében? Mert ha igen akkor egyértelmű, hogy sível megyünk.

köszi : MGMM
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.10.26. 14:17
Sziasztok!

Márciusban megyünk Breuil-Cerviniába síelni, 1 hétre.
1 nap pihenőt tartunk majd a hét közepén, s úgy gondoltuk átmennénk felvonóval Zermattba szétnézni, léc nélkül.
A sítérképet és a GoogleEarth-ot vizsgálgatva azt látom, hogy csak a Theodulpass-on tudunk átmenni ha gyalogosan vagyunk, de nincs meg a teljes összeköttetés. 3-400 méter hiányzik.
Járható ez a rész gyalogosan? (mély hó, szakadék stb.)
Aki járt már ott tudna segíteni?

Többször írtátok, hogy Zermattban van símetró.
Ez honnan-hová visz?

Előre is köszönöm,

Üdv. :MGMM
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.05.16. 15:06
Helyzetjelentés kicsit megkésve:

A múlt hétvégén (máj. 7-8) voltunk kint síelni.
Az időjárás mindkét nap igen kegyes volt hozzánk, úgy a völgyben ( Obervellach-ban szálltunk meg )mint a sípályán.

1 pályát kivéve mindegyik nyitva volt. 2200-3100-ig tudtunk síelni.
Az alsó pályák kb 11-ig voltak jók, utána a nagy mennyiségű,kásás, tavaszi hóban síelhettünk de nagyon élveztük.
A fölső pályák (2750-3100-ig) reggel nekem kissé keménynek tűntek, úgy kb. 11-től már fölengedtek és remekül ment a sízés. Hozzá kell tennem, hogy a léceimnek éle így az idény legvégére gyakorlatilag már nem létezett, ezért tűnt keménynek, jó léccel kifogástalan élményt nyújtott.
A szlovén nemzeti válogatott is mindkét nap itt edzett kiépített pályán, de láttam horvát válogatott sízőket is. (Csak a ruhájuk meg a buszaik alapján)
A nap keményen tűzött szombat-vasárnap is.
Szombaton melegebb volt, 2400 m-en 9 fok volt délben, árnyékban, mig vasárnap átlagban 4-5 fokkal volt hidegebb.
Elég nagy mennyiségű hó volt a pályákon, több mint decemberben. Még a fölső rész bal oldalán a jelöletlen, kezeletlen lejtőkön is lehetett szűzhóban síelni egészen a sziklákig.
Érdekes módon minkét nap úgy du 1 körül, hirtelen eltűntek az emberek és utána szinte néptelen pályákon síeltünk.(Előtte sem volt tömeg egyáltalán.)

Összességében nagyon jót síeltünk, megkaptunk mindent amit egy ilyen késő tavaszi gleccser síeléstől várni lehet.
Én nagyon szeretem ezt a terepet, mindenkinek nagyon ajánlom!

Úgy tudom most egy hónapra lezárják a pályát s júniusban nyitnak majd meg nyárra a fölső pályákkal.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.04.13. 15:18
Sziasztok!

Máj 6-8-ig megyünk Mölltalra síelni, minden információt szívesen fogadok a pályával, májusi tapasztalatokkal kapcsolatban.

Üdv. és köszi: MGMM
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.02.05. 14:24
Csak még annyit, hogy voltam kezdő én is, persze, de engem megtanítottak arra rögtön az elején,hogyan vigyázzak saját és mások testi épségére a pályán . Abban az időben (80-as évek eleje) kezelt pályát és csákányos/tányéros/ülős felvonót csak a TV-ben láttunk, ott is igen ritkán, talán azért volt fontosabb a biztonság. Írásomban egyébként kiemeltem, hogy nem a kezdőkkel van a baj, tanuljanak minél többen síelni, csak az nem mindegy, hogyan teszik ezt.
Legközelebb olvasd el figyelmesebben amire reagálsz!
Előzmény: (Pulmy 108064)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.02.04. 08:58
Sziasztok!

Tegnap síeltünk Eplényben, először jártunk ott. Én voltam ez első síelő :-)
A pályák minőségével egy két apróságtól eltekintve nem volt gond, külföldön sem szokott ennél jobb lenni.
Sok ember volt viszonylag, de sorban állni nem kellett egy percet sem.( nem tudom, hogy igazából mi a sok itt, lehet, hogy hétvégén 3x ennyien vannak, az erős lehet azért)
Kicsit olyan volt a feeling mint ha az Alpokban járnánk.( ülőlift, stílusos hütte, körbár, zászlók, stb..., még felvonó kereszteződés is van:-))
Látszik, hogy sok pénzt nyomtak/nak bele, hogy ez ilyen színvonalon müködhessen.
Ami zavaró volt: nagyon sok a kezdő, akik sokszor a legrosszab helyeken álldogálnak, tollászkodnak( pl. a lift előtt, teljesen elzárva az utat) továbbá miattuk gyakorlatilag percenként meg kell állítani az ülőliftet.
Hangsúlyozom: nem a kezdőkkel van bajom, máshol is vannak, csak azzal , hogy nincs aki elmondja nekik,megtanítsa Őket arra, hogy mi a helyes magatartás a sípályákon, még kezdőként is.
Mindent összevetve jót síeltünk, köszönet a szervezőknek,tulajdonosoknak, hogy Magyarországon manapság lehet ilyet.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2011.01.25. 16:09
Sziasztok!

Tegnap síeltünk Stuhlecken.

A hóesésnek köszönhetően a pályák egészen jók voltak, különösen délelőtt.
Délutánra összetúrták a havat és figyelni kellett a korábban kijegesedett foltokra.
Nagyon hideg volt, főleg a legfelső pályán, ahol szokás szerint a szél is erősen fújt.
Mindent összevetve nagyon jót síeltünk, bátran ajánlom mindenkinek az elkövetkező napokban.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2010.12.22. 16:25
A hét elején síeltünk ott, a kevés ember ellenére, már délelőtt sem voltak tökéletesek a pályák :-(
Haus-Kablingon sem .

Az egyébként tapasztalt profizmus miatt ez meglepő.
Az idő egyénként gyönyörű volt.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2010.12.22. 16:18
Hétfőn síeltünk ott, a kevés ember ellenére, már délelőtt sem voltak tökéletesek a pályák :-(

Az egyébként tapasztalt profizmus miatt ez meglepő.
Az idő egyénként gyönyörű volt.
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2010.12.22. 16:10
Sziasztok!

Hétvégén síeltünk Mölltalon.
Szuper napsütés, szuper hideg, gyakorlatilag néptelen, kiváló minőségű pályák.

Nagyon jót síeltünk + a gyönyörű panoráma.

A *-os ötös élményből csak az von le egy keveset, hogy a 2800-3100m-ig lévő pályákon - melyek tökéletesen ratrakoltak voltak -nem indították be a felvonókat.
Ők azt mondták, hogy a szél miatt, szerintünk csak spórolni akartak ( összesen kb 100-an voltunk).
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2010.03.20. 22:25
Sziasztok!

Én még csak 4 éve foglalkozok a freeride-al, a síelésnek ezzel számomra a legtöbb élvezetet, felszabdultságot, adrenalint nyújtó ágával. Több híres síterepen síelem már pályán kívül ( meg nem híresen is), szűzhóban, jeges hóban stb..., de ennek ellenére nem tartom magam "nagy" freeridernek.
Amit viszont golo és a többiek erről a sportágról írnak - különösen a biztonsági tanácsok tekintetében - azt csak maximálisan alátámasztani tudom, és örülök, hogy itt is hangsúlyt kapnak.
Úgyhogy Hölgyeim és Uraim : csak ésszel, csak ésszel!!!
s akkor mindannyian sokáig élvezhetjük ezt a kítűnő szórakozást.
Előzmény: (golo 86785)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2010.01.30. 16:41
De nagyon jól néz ki ez a hely!!! Már most tűkon ülok, pedig csak jövőre tervezünk oda menni.
Szívesen venném ha töltenél föl még pár képet,
különösen a 3899 méteres magasságból ha csináltál ott is.

MM : még jobban megvizsgáltam a szállásokat s igazad lesz, mert olaszban sem találtam 160 ezernél olcsóbb pályaszállást 1 hétre, ráadásul ez is kaja nélkül ennyi.
Előzmény: (sipiattila 81102)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.