Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: visszatért a tél a hegyekbe

2024.04.19. Stánicz Balázs

Egy markáns hidegfront érkezett kedden Ausztriába, ami friss havat hozott a hegyekbe, átmenetileg Salzburg és Innsbruck városában is havazott. A magasabb hegyekben a hétvégéig sok hó várható.
Hochkönig április 18-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hochkönig április 18-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Míg a hét elején Karintiában havazott, addig kedd-szerda óta a hóesés jórészt a nyugati és északi tartományok hegyvidéki részeit érinti. A havazás határa jellemzően 700-1200 méter közt mozgott.
Obertauern tegnap reggel - Fotó: foto-webcam.eu
Obertauern tegnap reggel - Fotó: foto-webcam.eu
Ma délutántól egy újabb frontrendszer éri el az osztrák hegyeket és az Arlberg térségétől a salzburgi hegyeken keresztül egészen Mariazellig nagyobb havazás kezdődik. A hóhatár pénteken 800-1200 méter, míg szombaton 400-1000 méter közt alakulhat. A mostani havazás az Alpok központi vonulataiba (többek közt Zillertali Alpok, Magas-Tauern) és a klasszikus Nordstau régiókba 30-50 cm, helyenként ennék több havat is hozhat; azaz Tirolban az Arlberg térsége vagy éppen az Innsbruck felett magasodó Nordkette, Salzburgban Hochkönig és Lofer hegyei, Stájerországban Dachstein környéke.
A Grossglockner út ma délelőtt - Fotó: foto-webcam.eu
A Grossglockner út ma délelőtt - Fotó: foto-webcam.eu
Az elmúlt napokban ezeken a helyeken ugyanennyi már összejött a mindennapos havazásnak köszönhetően. A havazás mellett jócskán lehűlt az idő, különösen az elmúlt hétvége már-már nyárias hőmérsékleteit figyelembe véve. Csaknem -8 C fokra ébredtek ma a felső-ausztriai Libenau-Gugu (854 m) lakói. Mínusz 13,4 fokig hűlt a levegő a salzburgi Sonnblicken (3109 m), míg -18 fokot mértek a tiroli Brunnenkogelen (3440 m). Háromezer méter magasságban napközben is -10 fokok röpködnek, 2000 méteren -4 és -6 fokokkal számolhatunk. A meteorológusok hétfő reggelre várják a legfagyosabb értékeket, ugyanis ekkor derült lehet az éjszaka.
A hintertuxi hegyvidék is szép havas - Fotó: foto-webcam.eu
A hintertuxi hegyvidék is szép havas - Fotó: foto-webcam.eu
Az osztrák gleccsereken továbbra is nyitva vannak a sípályák és a igazi januári viszonyok fogadják a látogatókat. Magyarországhoz a legközelebb eső nyitva tartó síterepek jelenleg Obertauern (a Tauernrunde április 21-ig tart nyitva, 22-től erősen limitált kínálat), Kaprun és Mölltal (mindkét síterepen a teljes pályarendszer üzemel májusig) és Weißsee gleccser, ahol még ezen a hétvégén csúszhatunk egyet utoljára.
Az Arlberg térségében már elkezdődött a havazás  - Fotó: foto-webcam.eu
Az Arlberg térségében már elkezdődött a havazás - Fotó: foto-webcam.eu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.