Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum |
![]() |
Szállástipp: Hotel Grand Matej - Selmecbánya legjobb szállodája |
| ||
| Üzenet szövege | ||
A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a
síterep értékelés oldalán is.
Március 15-én kinéztünk az új selmecbányai sípályára. A google-féle útvonalat ajánlom mindenkinek http://www.sielok.hu/terkepek/utvonal/siterep/selmecbanya/ , Kelet-Pestről kényelmes tempóban 2 óra alatt elérhető a városka. Amint letérsz a 66-os/E77-es útról, jóval szűkebb lesz az út, ezen kell kb. 20 km-t még megtenni Selmecbányáig. Svety Anton környékén vigyázni kell, mert lehetnek meglepi kátyúk! Selmecbányáról még kb. 15 perc a síterep, egy enyhe szerpentin kanyarog le a völgybe (részben kátyúkkal, de nem durvák), majd újra fel kell kapaszkodni egy kb. 1 km-es úton a sípályához. Az út havas volt, de jól végig volt szórva, úgyhogy sima téligumival végig lehetett rajta menni. A parkolóban kb. 30 db kocsi volt, ebből kb. 20 magyar rendszámú. A parkoló mellett egy akkora mesterséges tó van, mint egy kráter, a hóágyúzáshoz lesz itt bőven víz, épüjön még ide akárhány pálya is a közeljövőben :) Mint ahogy azt már más is leírta, a kiszolgáló létesítmények egyenlőre mobil házakban vannak, de az alapvető szolgáltatások adottak voltak: sí/board kölcsönző, WC, büfé egyszerű kajákkal (hotdog 0.8 euró, rétes 1,20 euró, finom csirkemelles-zöldséges szendvics 3 euró). A pénztár és nagy főépület sincs még teljesen kész, itt tuti lesz majd valami étterem, vagy bár, vagy akármi más a jövőben. Pozitívum, hogy kb. 15 sörpad és asztal hever kint a pénztár közelében, ahol a vendég a magával hozott étket fogyaszthatja. És akkor térjünk rá a lényegre, a síelésre :) Szerintem egy napra kitűnő hely, hiába csak egy pálya van, de az tényleg élvezhető, hosszú. A meredeksége inkább olyan kékes-piros jellegű, a vége felé már elég lankás. Szépen lekezelték a pályát, még délután 3-kor sem volt egyetlenegy bucka sem, mint a billiárdasztal, olyan volt! Nyilván ez nem csak a karbantartásnak, hanem a 0-2 fok közti hőmérsékletnek, az éjszakai fagynak és a kevés embernek is köszönhető volt. A felvonó vadiúj, még alig van rajta karc, a sebessége is egész jó, kb. 5 perc alatt ér fel. Sorbanállás abszolút zéró volt. Bár ahogy vasárnap néztem a webkamerát, akkor sem lehetett nagy tömeg... Kíváncsi vagyok a feljesztésekre, hogy miminden lesz még itt! Galéria: http://www.sielok.hu/fotoalbum/selmec-2010-marc15/galeria/ Videó: hamarosan :) |
||
Ha valaki megy, és track-elné az útvonalat, azt megköszönném. |
||
:))))) Sajna nem ! Előzmény: (PEDRO 85261)
|
||
Lottó ? Előzmény: (robin 85146)
|
||
Egyébként valószínűleg csak a hétköznapi síelés zavartalan, mert egy helyi erő azt mondta, hogy hétvégén sokan vanna. A következő 2-3 héten pedig tömve lesznek, mert síszünetek lesznek a környéken, s akkor nemcsak a hétvége reménytelen. Az az egy hibája van a helynek, hogy még fejlesztés alatt van. Ha lesz a beígért plusz öt pálya meg a felvonók hozzá, akkor ez lesz az egyik legjobb hely közel s távol. |
||
Örülök, hogy tetszett, szerintem is az egyik legjobb vonalvezetésű pálya, amin ebben a szezonban csúsztam. Előzmény: (robin 85146)
|
||
Mióta megnyílt azóta foglalkoztat a gondolat hogy fel kéne keresni ezt a kis terepet. A tegnapi nap erre sor is került. Kicsit félve érkeztünk de pozitívan csalódtunk minden tekintetben. Az idevezető utat több helyen is kitáblázták így könnyen idetaláltunk bár meglepődtünk mikor az utolsó pár kilométert lejtmenetben kellett megtenni. A lenti parkolóhoz mentünk -autó alig- és 30 méterre parkoltunk a felvonótól. Kissé még puritán minden. Az árakon látszódik hogy nyitóárak. A belépő 14.9 euró. Egy forralt bor és egy pohár sör mindösszesen 2.34 euró. A felvonó korszerű leakaszthatós és aránylag gyors. Ezenkívül buborékos ami a kiszállás után automatikusan lecsukódik .Kicsit azért "furcsa" mert nem minden ülésnél nyílik a kapu. Reggel a pálya tökéletesen kezelve, déltől a felső meredekebb részén néhol jeges és buckás de nem vészes,kerülhető. A vonalvezetés jó,a szélesség is,csak úgy mint a hossza is. Mindannyiunknak tetszett. Én személy szerint rég csúsztam ilyen jó carving pályán mert ezt valóban annak lehet nevezni. Szuper jó íveket lehetett húzni. A büfében a személyzet kedves és van közülük aki tud magyarul. Magyar szót néhányszor hallottunk de ők is többnyire szlovákiai magyarok voltak. Az egyikkel beszélgetésbe elegyedve elmondta hogy még kb 5 pályát terveznek a már meglévő mellé.Ha azok is ilyen jók lesznek akkor néhány tereptől el fogják szippantani a fizetőközönséget. Valószínűleg ebbe mi magyarok is bele fogunk tartozni mert a "határtól" csupán 1 1/2 órányira van. Összességében egy nagyon kellemes napot töltöttünk itt. Csak ajánlani tudom mindenkinek. |
||
Már megnéztük,azért köszi. Előzmény: (snowman6705 85068)
|
||
Szia Robin, annyit kellett várni általában, míg becsúsztunk a felvonóhoz a kaputól, annyi meg kell, hogy kicsit kifújd magad. Szerintem is meg lehet találni könnyen a pályát, mi is odataláltunk, igaz, mi Nyitra felől érkeztünk. Előzmény: (robin 84826)
|
||
Üdv mindenki! Fenn voltunk Selmecbányán, azt hiszem bátran ajánlhatom mindenkinek. Hétköznap teljesen ideális pálya, nincs tömeg, várakozás három perc kb. Én elfáradtam. Délután volt némi jeges rész, de hol nincs, némi figyelemmel ki lehet kerülni. Egyébként elég jól ki van táblázva! Ha valaki bővebbet szeretne írjon! |
||
Szia snowman6705 ! Sokan voltak ? Kellett várakozni a liftnél ? Előzmény: (snowman6705 84825)
|
||
ma sikerült síelni a Salamandra lejtőn, az idő nem volt ideális, fent köd, lejjebb jobb. a terep reggel szuper volt, simára ratrakolva, később kicsit buckásodott. a terep nagyon jó vonalvezetésű, lehet rajta hasítani. ha nem olvad el a hó a beígért esőtől, a jelenlegi favorit lesz a pálya, főleg a közelsége és az olcsóséga miatt. a négy órás jegy 11 EUR, ami igazán baráti ár. |
||
Köszi az infót! Szerintem jövő héten kipróbáljuk. |
||
Megjártuk Selmecbányát. Nincs túl messze (147 km), de elkapott minket a szerdai havazás, úgyhogy autópálya hiányában 3 órát autóztunk. A pálya Selmecbányától 12 km-re van, könnyen meg lehet találni, mert mindenhol táblák jelzik. (Visszafelé már nem ilyen egyszerű...) Hétköznap lévén nem voltunk sokan, a völgyállomástól 50m-re tudtunk parkolni. A négyüléses felvonó kényelmes, a buboréknak a sűrű havazásban nagy hasznát vettük. A pálya vonalvezetése kellemes, két meredekebb letörést lankás részek követnek. A nagy hó miatt hamar buckásodott, de a pálya bal oldalán érintetlen szűzhavas részeket találtunk, túrtuk hát a porcukrot... Egynapos kirándulásra szerintem kiváló volt, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a félnapos jegy 11 Euro (kb. 3000 Ft) volt. Ezért másfél km pályát és ülős felvonót kaptunk. Teszek fel friss képeket is. |
||
Holnap megyünk, megnézzük. Este beszámolok. :) |
||
Valaki nem megy hétvégén? érdekelnének a friss infók, jövő héten kiugranánk! Köszi |
||
Salamandra Síkrossz Kupa 2010. február 13. http://www.sielok.hu/rovat/egyebhosport/cikk/salamandra-sikrossz-2010/ |
||
Mi is voltunk kipróbálni, sajnos nem tudtunk menni, csak január 6-án (állami ünnep). Gondoltuk, hogy azért lesznek többen... de nem ennyire :-/ Az út eléggé szűk, és ne adj isten jön valaki szembe... Irgalmatlan embertömeg várt ránk. Átlagban, 1 óra alatt...maximálisan 2 tudtunk csúszni, tolakodás volt bőven (meg káromkodás). Fél egykor elmentünk ebédelni, az utolsó 2 levest vettük meg... elfogyott :-o Utána már csak hotdog, sült kolbász, meg valami szenyó volt kapható. Déltől a pálya felső része nagyon buckás lett és jeges. Tömeg persze nem csak a felvonónál volt, hanem a pályán is. --- Ez a hozzászólás eléggé negatív, de én bízok abban, hogy javulni fog a helyzet! Beszéltem pár emberrel, akik síeltek előtte, és dícsérték. Ha nem lesz tömeg, és lesz elegendő hó, jó lesz a pálya... nagyot lehet ott síelni :-) |
||
Köszi az infót én is igy vettem ki a beszámolóból. Várunk még egy kicsit hátha lesz még több természetes hó és egy hétköznap kipróbáljuk. |
||
Gyulimuli, csak most vettem észre a kérdésed. Ha az alsó parkolóba tartotok, akkor Léva felé menjetek. A felső parkoló igazából közvetlenül a lift mellett van, és az utolsó fél kilométer valóban földesút, de simán feljutottam rajta, igaz az autóm erre van kitalálva, tehát ez nem viszonyítási alap. Van lejjebb is egy nagy üres placc, de onnan sibakancsban felgyalogolni nem semmi teljesítmény lehet. Így inkább az alsó parkolót ajánlom. Előzmény: (gyulimuli2@freemail.hu 78190)
|
Val di Fiemme
Aflenz - Bürgeralm
Tauplitz
Nassfeld
Gerlitzen Alpe| Adatkezelés | Szerzői jogok | Médiaajánlat | Hirdetési formák és árak | Látogatottság | Partnereink | Partnerdoboz | Impresszum | Rólunk |