Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Mölltal gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kärntnerhof - szállás a Mallnitz - Ankogel, Mölltal sírégióban
ÜZENETEK (482)Időben csökkenő Időben csökkenő
sipiattila
109 élménybeszámolót írt
109
15 éve tag
2024.02.23. 09:08
Benne van.
Előzmény: (pnagyl 220886)
pnagyl
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2024.02.23. 08:52
Üdv! Arra keresem a választ, hogy a Möltal gleccservasút ára benne van a síbérlet árában, vagy arra minden alkalommal külön kell fizetni. Mert ha ez így van, akkor jelen állás szerint a napi síelés egy felnőttnek cirka 100+ EURO. Az nem kevés... Előre is köszönöm a gyors választ, mert nagy segítség lenne a döntésben. László.
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2023.11.24. 21:42
11.22 - 24. között 3 napot síeltünk Mölltall-on. Azért esett rá a választás és nem mondjuk a kicsit közelebbi Kaprunra, mivel a társaság egy részének Gopass szezon bérlete van ami a Chopok és több lengyel síterep mellett ide is érvényes és jelenleg ez a terep van csak nyitva a Gopass kinálatából.
Szállásunk a flattach-i Haus Monika apartmanban volt. Korrekt áron, egy jól felszerelt konyhával, kényelmes ágyakkal.
Első napon sajnos az időjárás nem fogadott kegyeibe, de ezt az előrejelzésekből tudtuk is, köd, felhő és erős szél fogadott. Sajnos nem is ment csak a 9-es pálya, de ezt is tudtuk, mert a sielok.hu-ról is elérhető Mölltall weboldal interaktív térképe pontosan jelzi a nyitva tartó lifteket és pályákat. A 9-es tetejét a gleccservasút végállomásától induló kabinossal lehet elérni. Bár nem volt tömeg, de amikor kicsit tisztult az idő, a kabinosnál összetorlódtak a sítársak s kellett pár percet várni a feljutásra. Ráadásul tele volt a hegy szlovák, horvát és ki tudja még milyen nemztiségű versenyző csemetékkel akik gátlástalanul, mindenkin átgázolva, tolakodva törtettek előre, hogy mihamarabb feljussanak.
Bár nem túl változatos, de élvezhető volt a pálya, ami ugyan kék besorolású, de a vége előtt van egy komolyabb letörés, ami délutánra eléggé jeges, buckás lett, próbára téve a kezdők képességeit. De összességében bemelegítő napnak a szezon elején tökéletes volt. Bár a weboldalon 4000 méternek tüntetik fel a pálya hosszát, valójában (GPS-el mérve) csak 3000 méter, így is összejött a napi 45 km.
Második nap tökéletes idő várt, verőfényes napsütés, gyenge szél -3, -5 fok még 3000-n is. Szerencsére elindítottak a kabinon kívül még 3 ülős felvonót, így a csúcsra is fel lehetett jutni, nyitva volt a 13 fekete és a 14-es piros pálya is, meg a Panorama lift is ment és így 5 pályával több volt síelhető az előző naphoz képest. A remek, tökéletesre ratrakolt természetes havas pályák és a bőséges hó a pályákon kívűl mindenkinek élvezetes szórakozást nyújtottak. Többen voltak mint előző nap, ez már reggel a parkolóban megmutatkozott, mert csak messzebb találtunk helyet és a gleccservasútnál is csak a második vonattal jutottunk fel. De így, hogy több felvonó ment a pályán eloszlott a tömeg, volt hogy teljesen üres pályán csúszhattam és a kabinos aljába is csak ritkábban kellett lecsúszni, de ott azért délelőtt időnként kicsit kellett várni, délután viszont már sehol sem. Egy kiváló nap végén kellemesen elfáradva "metróztunk" le a parkolóba, majdnem 60 pálykilométert csúszva, több mint 10 ezer méter szintet teljesítve.
Harmadik napra du. 1-től havazást ígértek, de reggel még az előző napihoz hasonló napos, nem túl hideg idő várt, kicsit erősebb széllökésekkel. Ezért is volt számunkra érthetetlen, hogy délelőtt miért csak a kabinos lift és a 9-es pálya ment. Majd amikor romlani kezdett az idő és erősödött a szél akkor nyitották meg a Panorama liftet és a csúcsra vivő bubis 6-os ülőst. Aztán az előre jelzetthez képest egy óra csúszással megérkezett a havazás is, de mivel a csúcsról induló pálya ma még élvezetesebb volt mint tegnap és az előrejelzetthez képest sokkal jobb idő volt, ez megmentette a napot és jó szájízzel búcsúztuk a Mölltal-tól.
Soha rosszabb szezon kezdést!
Peter Demeter
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2023.11.11. 19:25
Szia! Jó lenne, de sajnos elég kötött a dátum 😟
Előzmény: (Stani 219093)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2023.11.10. 09:48
Flattachban az alábbi helyeken voltunk többször is:

Eggerhof: kicsit egyszerűbb, lenn a folyó mellett.

Jantscher: egészen közel a gleccserre vivő úthoz. Szuperül felszerelt. Innen sokszor busszal mentünk fel. Nem tudom ilyenkor jár-e már.

Haus Hasslacher: a város szélén. Neki több háza is van, meg olyan is aminek ő a gondnoka. Kifogástalan mindegyik. Az utóbbi időkben nála laktunk.

A térképen mindhárom fenn van.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2023.11.10. 09:35
November 16. több több német tartományban iskolai szünet, a gleccserek forgalmán ez természetesen meglátszik, a helyetekben inkább másik hétvégét néznék.
Peter Demeter
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2023.11.10. 09:10
Segítségre lenne szükségem!
Mölltalon keresnék szállást 7 fő RÉSZÉRE November 16-19 között.
A legjobb megoldás két apartman lenne.
Nyilván kerestem a bookingon is, de ebben az időszakban meglepően kevés helyet ajánl fel.
Esetleg valakinek ötlete?
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2023.05.03. 15:49
Jöttünk megint, ahogy szoktunk, zárni a szezont. Érdekesképpen összeszámoltam vagy 30 napot síztem már itt, mindig novemberben és április végén. És elnézve a képeket szembetűnően kevesebb a hó, mint régebben. Idén talán a legjobb szállást fogtuk ki, a már jól ismert környéken. Az első része a csapatnak már csütörtökön megérkezett, így másnap háromból ketten fel is néztünk. Ahogy ezt mi hívjuk középszar időben volt részünk. Gyenge látótávolság, kis hóesés, de legalább a szél nem fújt. Szerencsére azért a tavalyinál lényegesen több volt a hó, a pályákon igen jó, azon kívül is élvezhető. Szerencsére korábban sem volt igazán jó idő, így nem volt olvadás -visszafagyás, így egy kompakt tömör felső réteg alakult ki. Ennek eredményeképpen, a Diusburger hütte alatt a bevágást még sohasem találtam ennyire egyben mint most. De ugyanez volt a helyzet a kettes alatt is. Viszonylag hamar feladtuk és lementünk, ahol esegetett az eső. Azért délután mindhárman beiktatunk egy kis bringázást, én a mallnitzi elágazóig tekertem el, majd visszafele fel a Ragga szurdok bejáratáig. Este megjött a csapat másik fele is.
Másnap ketten viszonylag korán felmentünk. A ragyogó napsütésben persze én azonnal a gleccser érdekesebb felére mentem. Jöttek a riderek rendesen, de ezért volt itt lehetőség bőven. Igazán élvezetes menet lett belőle. Ahogy megjöttek a többiek, az egész csapat ment itt egy kört, aztán páran meg még egyet. A kettes alatt is kellett menni, végre láttam is hol vagyok, nem úgy mint tegnap. Aztán szokás szerint jöttek a felhők, és hoztunk egy nem túl jó döntést, megpróbáltunk úgy lemenni, hogy kimegyünk egészen a gleccser jobb szélére, majd itt becsatlakozunk a fekete 9-es pályába. Valami rejtélyes okból csináltak egy ratrak nyomot, és egyik társunk a romló látási viszonyok között esett is néhány igen fájdalmasat. Mivel én voltam hátul, ezt látva kicsit kockáztatva megpróbáltam fent a sziklák között áttraverzolni. Szerencsésen sikerült is. Végül ketten csak bevállaltuk a Diusburger hütte alatt a bevágást. Sok élvezet nem volt benne, fent fogós, lejjebb brutálisan felpuhult nehéz hó.
Az utolsó nap megint csak szikrázó napsütést hozott, ilyenkor érdemes korán felmenni. Ezért ketten már a fél kilences vonattal indultunk. Fenn a kabinosban meglepetten láttuk, hogy elindították az Alteck felvonót. Ez az oldal olyan tájolású, hogy már a reggeli nap telibe kapja, úgyhogy persze ide mentünk. A felvonótól balra húzódó hegyoldal egy ideális freeride terep. Nem túl meredek, sziklákkal tagolt, de abszolút veszélytelen, élvezetes, hálás. A hó pont annyi napot kapott, hogy ideálisan fogja a lécet. Persze ez a csoda nem tart sokáig, úgyhogy bele is csaptam. Pár kör után megjött a csapatunk másik fele is, úgyhogy hárman itt róttuk a köröket. Itt volt Balázs barátom, akinél jobb túratársat senki sem kívánhat magának. Ő az ideális hátsó ember, aki ha kell összeszedi az elesetteket. Erre most szerencsére nem volt szükség, mert a csaptunk harmadik tagja a párom volt, akit szép lassan sikerült megfertőznöm ezzel a mániámmal. Az ő magabiztos sítudásához pont elég volt egy 105-ös derekú freeride léc, amit pár éve sikerült beszereznünk, hogy igazán élvezze ezt. Addig maradtunk, amig a hó engedte, és mindig sikerült olyan részeket találnunk, ahol még nem járt senki. Egy könnyű ebéd után lefele vettük az irányt, és még élvezhető hóban fél háromkor befejeztük a napot és a szezont. Egy kis szusszanás után hármasban felfele indultunk a folyó mellet a bringa úton, és egy kellemes két órás bringázással zártuk a nap aktív részét. Ezzel a bringa úttal nem lehet betelni, ott kanyarog a folyó, minden harsogó zöld, fent a havas hegyek, béke, végtelen nyugalom.
Úgy látszik már Mölltal sem a régi, két parádés nap egymás után, mi lesz itt jövőre?
HJH
74 élménybeszámolót írt
74
1 éve tag
2023.03.29. 21:48
Mai pálya: -13, zord, télies idő.
Nem mindig lehetett látni és összevissza fél-egy méteres összefújt friss hóba száguldott bele, aki nem figyelt, aki figyelt az is. A csúcson a felvonó vasbeton bázisának sarkára rögzített szivacs 4 m magasan van a jelenlegi hó/talaj felett. Ennyi hó hiányzik.
A hómezőből, csak a vándor és görgeteg kövek maradtak és a lecsiszolt sziklák kilátszó teteje.
Lent tavasz.
IMG-3909.JPG
IMG-3903.JPG
IMG-3904.JPG
IMG-3906.JPG
IMG-3907.JPG
IMG-3908.JPG
P3290538.JPG
P3290539.JPG
P3290540.JPG
P3290541.JPG
HJH
74 élménybeszámolót írt
74
1 éve tag
2023.03.27. 18:25
Mai pálya: geschlossen.
7-kor még nyitva volt. 8-kor már zárva. Másokat is a helyszínen ejtettek pofára.
Heiligenblut, Matrei, Kals a szél ellenére nyitva, de köd. Sankt Jakob dettó. Sportgasteint nem is néztem.
Kényszerpálya: Sillian.
HJH
74 élménybeszámolót írt
74
1 éve tag
2023.03.26. 13:06
Grüss Gott!
Mai pálya: Harmonia Celestis.
A hangzást tegnap este kaptuk Obervellachban az előesti szentmisén. Egy klagenfurti kórus emelt egekbe bennünket. A repülést pedig ma a pályán. A hegyen. 3000 m-en. Vakító fehérség.
-9 fok. 1/2 10-től ragyogó napsütés - de addigra lemerült a telefonom.
Az Alteck-i 13-as hiányzott a teljes boldogsághoz. Lesimították, de nem ment.
A 7-8 meredekebb része, még ott voltam, tökéletes volt. Kár, hogy ennyire rövid.
A parkoló majdnem megtelt, de fent elvesztek az emberek.
Szinte teljes nyugalom volt, annak ellenére, hogy vasárnap van.
IMG-3827.JPG
IMG-0012.JPG
IMG-0013.JPG
IMG-0014.JPG
IMG-0016.JPG
IMG-0017.JPG
IMG-0018.JPG
IMG-0019.JPG
IMG-0020.JPG
IMG-0022.JPG
IMG-0023.JPG
IMG-0024.JPG
IMG-0025.JPG
IMG-0026.JPG
IMG-3804.JPG
IMG-3811.JPG
IMG-3814.JPG
IMG-3815.JPG
IMG-3816.JPG
IMG-3817.JPG
IMG-3818.JPG
IMG-3819.JPG
IMG-3820.JPG
IMG-3821.JPG
IMG-3823.JPG
IMG-3812.JPG
IMG-3813.JPG
IMG-3825.JPG
HJH
74 élménybeszámolót írt
74
1 éve tag
2023.03.02. 10:32
Szuper képek!
Aktuális képet nem mutatnak napok óta. Pályák alig mennek. A honlapon semmit nem írnak lezárásról. Ilyenkor mi van?
zenna
54 élménybeszámolót írt
54
14 éve tag
2023.01.25. 21:44
Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek. A gleccser ma maga volta tökély
IMG-20230125-090926.jpg
IMG-20230125-092755.jpg
IMG-20230125-092806.jpg
IMG-20230125-092815.jpg
IMG-20230125-093013.jpg
IMG-20230125-132608.jpg
IMG-20230125-104055.jpg
IMG-20230125-104059.jpg
IMG-20230125-130259.jpg
IMG-20230125-094458.jpg
IMG-20230125-094508.jpg
IMG-20230125-094615.jpg
IMG-20230125-094643.jpg
IMG-20230125-102840.jpg
zenna
54 élménybeszámolót írt
54
14 éve tag
2023.01.24. 18:54
Január 24-25-én látogatjuk meg a gleccsert. A mai nap volt az első. 2 gyerek (11-13 évesek) és 2 felnőtt.
Szerencsére az elmúlt napokban esett a hó rendesen, ezért 1 pálya kivételével minden nyitva volt.
Aki ide szeretne jönni kezdőként, annak melegen ajánlom a 3-as-9-es pályák kombinációját. Ezen bárki le tud menni, mert széles, lankás egy-két meredekebb letöréssel. A pályákon nem sokan voltak. Az időjárás lehetett volna jobb és rosszabb is. Szerencsére nem volt nagy szél, ám a Nap se sütött. Holnapra szikrázó napsütést jósolnak. Reméljük a legjobbakat.
Hütte ugyebár nincs, csak étterem.
Az árak:
frissensült körettel 12-14 euró
innivaló 3-5 dl 3-5 euró
kávé 4 euró

Szóval zsebbe nyúlós:(
Viszont Gopass bérlettel a két nap 'csak" 84 euró felnőtteknek.
A friss hó miatt a pályák buckásak, de legalább nem jegesek.
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2022.05.06. 12:40
Úgy tűnik a dolgok visszatérnek a normális mederbe. Két kimaradt szezonzáró után végre visszatértünk ide április utolsó napjaira. Szállásunk szokás szerint Flattachban volt. A mostani már talán a hatodik hely volt ahol laktam itt. Kellemes, kényelmes, szép udvarral, csak egy kicsit nagy volt az áthallás, mert ez egész ház fából volt. Jól ismerve a helyi viszonyokat készültünk alternatív időtöltésre is, mászó felszerelés, bringa, de hála az időjárásnak ezek most kevéssé kerültek elő. Lényegében három tökéletesnek mondható napot fogtunk ki, én ilyenre itt nem is emlékszem. A csehszlovák üzemeltetés adta goopass jegyet kihasználva mindenki könnyű szívvel bevásárolt előre a 15-17 eurós napijegyből. (Kivéve engem, aki maradtam SSC hírmondó.) Szerintem ide érdemes minél előbb felmenni reggel, amikor még jók az éjjel kifagyott pályák. Ezt az elvet követve, az első két nap a 9 órás vonattal mentünk fel. Fenn szikrázó napsütés, tökéletes pályák, hála a pár nappal ezelőtt esett hónak. Ugyanakkor szembetűnő volt, hogy milyen kevés a hó, szinte a szezon eleji novemberi viszonyokat idézte. Pl. a JET bal oldalán a fekete pálya folytatásában le a 2-es ülőshöz, de a JET alatt is, meg szinte mindenhol bőven kint voltak a sziklák. Sajnos a nappali meleg, éjszakai fagyás nagyjából el is döntötte a pályán kívüli lehetőségeket. Az első nap még csak-csak, a második napra már teljesen. Persze azért próbálkoztam, szokás szerint sorra került a Duisburger hütte alatti bevágás. Na ez már az elején sem nézett ki jól, és csak egyre rosszabb lett. Mivel telibe kapja a nap, legalább hamar kienged, de ezért a bal oldalán elég durva hófolyások jöttek le benne. Ettől függetlenül vállalható volt, az elején még voltak a jobb szélén kis érintetlenebb szottyos foltok, aztán persze ezeket is összejártuk. A második napon egyre kedvetlenebbül karistoltam a medveölő léceimmel a pályát, amikor is eldöntöttem, hogy a következő nap inkább bepróbálkozom Sportgastein fele. (Erről bővebbem a szaktopikban.)
Amióta csehszlovák az üzemeltető az Alteck nemigen megy, cserébe van Pilsner Urquell a kocsmában. (Szinte csak horvát, lengyel, csehszlovák, és magyar és szlovén síző volt.)
Hála a szép hosszú napoknak, bőven volt idő délután egy-egy kisebb bringázásra. A folyó mellett mindkét irányban tökéletesen kiépített aszfaltos bringaút van. Jellemző ezekre az elmaradott osztrákokra, hogy a keresztezést a forgalmas 106-os úttal, minden esetben alagúttal oldották meg. Tekerve ezen a békés tájon, fenn a havas hegyek, lenn minden zöld, virágzó fák...., igazán tökéletes kikapcsolódás volt.
A három nap gyorsan elment, de remélem még sokszor visszatérhetek ide.
Puskás András
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
2022.04.24. 15:26
A négy napos szezonzáró második és harnmadik napját Mölltal-on töltöttök.

Reggel volt egy jó kör, aztán erősödött a szél és lezárták a felvonókat, csak a kabinos maradt, ott köröztünk, majd délután el kezdett szálingózni a hó, egyre jobb lett a pálya.

Másnapra esett 20-30 cm hó, pályák mellett nyom nélüli területek, kiváló porhavas körülmények délelőtt, a nem napsütötte részeken még délután is.
Igen ritka, hogy ilyen szerencse érjen, s ráadásul csodálatos napsütés, természetesen melegedett az idő, délutánra már keresni kellet hogy hol nem buckás a pálya, de még a buckák is élvezhetőek voltak mert nem tömörödött meg csak az alsó részeken, így el lehetett tolni, vagy átgázolni rajtuk.
Természetesen amit lehetett még délelőtt megsíeltük a pálya mellett és távolabb az érintetlen vagy pár nyomos területen.

Nagyon, nagyon tuti volt, igazán kellemes szezonzárás, lesz mire emlékezni.

https://sielok.hu/fotoalbum/molltal-2022-04-19/galeria/

https://sielok.hu/video/586605/

Egy kis freeride:
https://sielok.hu/video/418762/
Kucseramisi
18 élménybeszámolót írt
18
10 éve tag
2022.03.20. 20:53
Köszi!Akkor kihasználjuk a lehetőséget.Sajnos a chopokon,már nem sok lehetőség lesz csúszni ebben a szezonban.Hála istennek be tudtuk pótolni az elmúlt szezont a 2021-es bérlettel!További jó sielést kìvánok!
Puskás András
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
2022.03.20. 13:10
Szia!
Igen, valóban, ha ilyen a bérleted

"Smart season pass Premium
The Smart Season Pass is valid in the following resorts: Mölltaler Gletscher (AT), Ankogel (AT) and Muttereralm (AT), Jasná (SK), Tatranská Lomnica (SK), Štrbské Pleso (SK), Starý Smokovec (SK), Szczyrk - SMR/BSA/COS (PL), Špindlerův Mlýn (CZ) and Jěštěd (CZ).
The season pass applies also to night skiing in the following resorts: Jasná (SK), Špindlerův Mlýn (CZ), Ještěd (CZ), Szczyrk – SMR (PL).
The Smart Season Pass is valid depending on the opening times of individual resorts all 2021/2022 winter season long. The season beginning and end in individual resorts depend on weather and snow conditions.
This season pass can be used for skiing depending on snow conditions in the Mölltaler Gletscher resort already from the 2021 summer season.
It cannot be used as a water park ticket in Tatralandia and Bešeňová.
A bonus for Premium Smart Season Pass holders: 15% off in selected bars and restaurants located on ski pistes and 15% off in selected Motion facilities.
While a season pass loaded on your Gopass card is active, no more ski passes can be purchased for the given card.
The Premium Smart Season Pass is non transferable and can be revoked without compensation if misused.
"PLEASE NOTE: To activate the Premium Smart Season Pass, the first passing of a turnstile must be done in any of the Slovak, Polish or Austrian resorts.
IMPORTANT NOTICE for Polish clients: Our Polish clients can buy Premium Smart Season Passes through the sales channels of the Austrian, Czech and Slovak resorts at the moment. To do so, the general terms and conditions have to be accepted in the selected country."

De úgy emlékszem, hogy árultak egy olcsóbb verziót is csak Szlovákiára, az nem tartalmazza Ausztriát, arra a bérletre, illetve Gopass kártyára meg kell venni a napijegyet.
Kucseramisi
18 élménybeszámolót írt
18
10 éve tag
2022.03.20. 12:48
Köszönöm az infót!Nekem szezon gopass bérletem van,ezekszerint a möltálon is díjmentesen tudok csúszni?!
Puskás András
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
2022.03.20. 09:45
Szia!
Mivel a TMR üzemelteti mint Chopokot, több más sítereppel együtt, minden hová ugyan azok a szabályok vonatkoznak. Van gopass kártyád s megvásárolod rá a napi, vagy több napos jegyet, a dinamikus árképzés függvényében. Ma március 20-án 49 euróba kerül az online napijegy.
Viszont a megvásárolt jegyet tudod használni Ankogelen is, illetve viszont, kb.:25-30 km távolságra van egymástól. Mölltal május 08-ig, Ankogel március 27-ig van nyitva ebben a szezonban.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.