Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Siker: tíz éve készült a Magas-Tátra turisztikai videója

2024.03.25. Bata Attila

Nehéz elhinni, hogy rohan az idő. Tíz évvel ezelőtt az egész világot meghódító zenés-táncos őrületet meglovagolva a magas-tátrai turisztikai hivatal elkészítette a régió imázsfilmjét. A turisták azóta is érkeznek, köztük, a tavalyi adatok szerint, egyre több magyar.
Tíz évvel ezelőtt minden önjelölt YouTube-os tartalomgyártó Pharrell Williams „Happy” című dalára táncolt és tátogott. A helyi Idegenforgalmi hivatal képviselője szerint kb. 170 videó készült erre a dalra a turisztikai szolgáltatók között, és ezek közül a magas-tátrait látták a legtöbben. Kb. 7,5 milliós nézettségével vezet Párizs 3,5 milliós videója előtt. Annak idején készítettünk egy összeállítást, számos síterepet lázba hozott a téma.
10 évvel ezelőtt
2014. március 20-án tartották ennek a dalnak a „nemzetközi napját”, és erre volt időzítve a megjelenés. A rendező, Lukáš Brodanský, ötlete kissé késve született meg, a stábnak kb. 60 órája maradt a film leforgatására és elkészítésére.

A 10 évvel ezelőtti forgatás apropóján a film szereplői és alkotó ismét találkoztak. A videó egyik legemlékezetesebb része, amikor Michaela Galová fürdőruhában és bukósisakban táncol a Lomnici-csúcs kilátójában. Nos, Michaela ezúttal is ott volt, a bukósisak maradt, azonban most már inkább az időjárásnak megfelelően öltözött. Akkoriban az egyik csorba-tavi szállodában masszőrként dolgozott, itt találta meg a stáb és kérte fel a táncos jelenetre.
10 évvel később
10 évvel később
A videó sikerét az említett nézettségi számon kívül mással is lehet mérni. Statisztikák szerint, manapság már egyharmaddal több vendég érkezik a Magas-Tátrába, mint 10 évvel ezelőtt. Az egykori rendező, ma már a helyi síterepeket üzemeltető cég (TMR) menedzsere, szerint olcsó eszközökkel sikerült ütős reklámot biztosítani a helyi idegenforgalomnak.
10 évvel később
A tavalyi év statisztikái szerint 802 ezren töltöttek legalább egy éjszakát a Magas-Tátrában. Ez ugyan néhány ezerrel elmarad a 2019-es rekordtól, de az emelkedés biztató. A szlovák vendégek száma megdöntött minden korábbi rekordot, de emelkedett a lengyel, román és litván turisták száma is. Az adatok szerint 2023-ban 28 ezer magyar szállt meg magas-tátrai szálláshelyen, amely 8%-os emelkedést mutat.
KOMMENTEK
bouquetk | 2024.03.26. 13:07
Szerintem szánalmas, de nyilván ízlések és pofonok..

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.