Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok, Csorbató és Tátralomnic továbbra is síelhető

2024.04.12. Bata Attila

Erősen a szezon vége felé közeledünk a szlovákiai síterepeken is. Északi szomszédunknál már csak három síterep állja a sarat, Chopok, Tátralomnic és Csorbató. Április második felében megkezdik a felvonók karbantartását, amely befolyásolja a síterepek nyitvatartását.
Jasná-Chopok április 9-én
Jasná-Chopok április 9-én
Ezen a héten véget ért a folyamatos nyitvatartás Chopok és Tátralomnic síterepein. Mostantól már csak a hétvégeken lehet síelni mindkét síterepen. Hétközben a szokásos tavaszi karbantartást végzik el a lanovkákon.

Jasná az utóbbi időben rászolgált a nevére (szlovákul derült, felhőtlen eget jelent), és a felső részeken még mindig méter feletti a természetes hó vastagsága. Itt a déli oldalon nagyobb arányban síelhetőek még a pályák. Tátralomnicon már csak a Lomnici-nyereg pályái bírják, a hóréteg itt is vastagabb a méteresnél.
Webkamera. Lomnici-nyereg ma reggel nyitás előtt
Webkamera. Lomnici-nyereg ma reggel nyitás előtt
Csorbatónál a településen a természetes hó már a hónap elején elolvadt, de pályák 64%-a még üzemel, és itt a következő hétköznapokon is lehet síelni. Hétközbeni síelésre egyedül itt nyílik lehetőség Szlovákiában a következő héten! Április 22-től itt is megkezdik a hétközi karbantartást. Érdekesség, hogy a sífutópálya is kitart még, ha valaki vékonyabb síléceken szeretné elbúcsúztatni a szezont.
Csorbató, április 7-én
Az említett három síterepet a TMR cég üzemelteti, amelyek GoPass bérlettel kedvezményesen síelhetők. A következő szezon GoPass síbérlete már elővételi árakon kapható, és bónuszként a mostani (április-májusi) síelésekre is érvényes.

Amennyiben az időjárás megengedi, a szlovák síterepek (a legesélyesebb Tátralomnic) a legbátrabb tervek szerint akár a szlovák nemzeti ünnepig (május 8., szerda) fogadnak síelőket. Természetesen indulás előtt kötelező tájékozódni a hóviszonyokról és aktuális karbantartásokról. Az előrejelzések szerint, a felsőbb régiókba jövő hét elején visszatér a tél, friss hó várható a fenti pályákon.
KOMMENTEK
Garajc | 2024.04.12. 12:44
Jövő héten havazást tekintve nagy buli lesz a közép-európai régiónkban, bár a Tátrákat tekintve pont ott lesz a legkevésbé (de hideg azért ott is lesz és kb 10-15cm friss hó is biztos).

Az igazi hacacáré kedden fog kezdődni két helyszínen is. Az egyik az olasz-osztrák-szlovén hármashatár bővebb régiója lesz, míg a másik a Nyugat-Alpok (Franciaország és Wallis Svájcban).
Szerdán is két táncparketten folytatódik a hópelyhek tánca: Svájc-Vorarlberg-Tirol, illetve Horvátország és Bosznia.
A csütörtöki és pénteki napra beszáll a buliba egy újabb ciklon (természetesen az ilyen fergeteget soha ki nem hagyó "genovai"). Rómán át egyenesen Sarajevó felé veszi az útját, majd Bosznia hegyei után Montenegrót is kifehéríti.
És a fináléra - szombati napra - megérkezik régiónkba egy újabb izlandi bajkeverő és nyakon önti hóval Graubünden, Vorarlberg, Tirol, Salzburg és Felső-Stájerország hegyeit hóval.

A táncrend ez lesz, lehet készülni!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.