Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
sielok.hu logo
Feliratkozás hírlevélre
Fotóalbum-ajánló
P3171080.JPG
Dachstein-West 2013. március 16-17.
Videóajánló
Proski
Pro Ski Simulator - már a hazai edzőtermekben is!

Csorba-tó / Strbske Pleso Szlovákia

Magasság: 1376 - 1816 m
Szintkülönbség: 440 m
Sípályák hossza: 7.4 km
1.4 km6 km
Liftek száma: 7
3 4
Budapest: 276 km, 4 óra 23 perc
Síbérletárak 2013/2014 főszezon:
1 nap 30 EUR / 6 nap 156 EUR
Régióbérlet: Slovakia Super Skipas
Szezonkezdet: 2013.11.29.
Szezonzárás: 2014.04.21.
maholnapholnapután»
-9°C
-2°C
-6°C
5°C
-1°C
6°C
Csorba-tó / Strbske Pleso sítérkép
Hójelentés*
Hóréteg alakulása grafikonon
10 - 40 cm műhó
nyitva 1 lift, 3 km pálya üzemel
Utolsó havazás: 2014.03.24.
* A hóadatokat a síterep üzemeltetői jelentették, a bejelentés időpontja: 2014.04.16. Mielőtt útnak indulsz, nézd meg a webkamerát, a síterep hivatalos weboldalát, a síterep fórumát!
Jártál itt?
Beszámoló írása Fotóalbum feltöltése Videó feltöltése Aktivitásoddal NAPONTA ajándékot nyerhetsz! Klikkelj a játékszabályhoz!
Síterep értékelése:     
    

A Csorba-tó (Strbské pleso) síközpont a Kárpátok láncolatának legmagasabb hegységében, a Magas-Tátrában található. A központ egyben a legmagasabban fekvő tátrai település, amely az azonos nevű tó mentén terül el. A sízési idény átlagos időtartama 120 nap, a hótakaró átlagos vastagsága februárban 90 cm.

A síközpontban 3 ülőszékes felvonó található. A Solisko-ról indul a síterep leghosszabb lesiklópályája ami 2600 méteres, 440 méteres szintkülönbséggel. Az lnterski és a Mostíky elnevezésű, könnyűnek, illetve nagyon könnyűnek minősített lesiklópályák a Csorba-tó irányába ejtenek. A Szloiszkóról az 1-es pályával párhuzamosan "Furkota" néven új pályaszakaszt alakítottak ki, melyet egy 6 üléses Poma szolgál ki. Az alsóbb részeken lévő pályákat a szezon néhány estéjén megvilágítják.

A Csorba-tó környéke a sífutók paradicsoma. A gyönyörű fekvésű sífutópályák a Hotel FIS-től indulnak, hosszuk 5,10 és 15 kilométer; a pályakarbantartási munkákat mindhárom pályán rendszeresen végeznek. További jó minőségű sífutó útvonalakat találhatunk a Szabadság út (Cesta Slobody) mentén; hosszuk a hóviszonyoktól függően 5 illetve 17 km.

A sícentrum arculatát meghatározza a tóra néző két nagy síugrósánc, ahol nemzetközi síugró versenyeket is rendeznek. Mint a Magas-Tátra egyik legfelkapottabb üdülőhelye, a Csorba-tó környéke gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik: szállás- és vendéglátóhelyek valamint szolgáltatások széles választéka várja az ide érkezőket, van síiskola, síóvoda, síszervíz, kölcsönző, fedett úszómedence, fitness, szauna, pénzváltó, idegenforgalmi információs iroda, utazási iroda, ajándékbolt, orvosi ügyelet, gyógyfürdői kezelés, tárgyalótermek kiszolgáló személyzettel, értékmegőrző, taxi, rendőrség, csomagmegőrző, posta. A hegyi mentőszolgálat több állomásán van állandó szolgálat. A központi parkoló a sícentrum déli részén, Nove Strbské Pleson fekszik. A legközelebbi kórház Poprádon (24 km) található.

A síközpont minden évben nagy nemzetközi síversenyeknek ad otthont szinte valamennyi sísportágban: a sáncugrástól a sífutásig. A rendezők egyéb programokat is szerveznek a vendégek szórakoztatására, a gyerekeknek szünidei különprogramot, felnőtteknek többek között éjszakai síelést ajánlanak.

Szállások

h i r d e t é s
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 28 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.