Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rogla: átadták az új fejlesztéseket, köztük a hatszemélyes sífelvonót

2023.12.14. Bata Attila

Kezdenek beérni az első gyümölcsei a szlovén kormány célzott turisztikai támogatásának. Kilenc szlovén síterep az idén kb. 55 millió eurós segítséget kapott a fejlesztésekre, és a héten már át is adták az első újdonságokat.
Kb. 12 millió eurós (4,56 milliárd forint) beruházással épült meg a Mašinžaga Park Roglán, amelynek a legjelentősebb beruházása a hatszemélyes ülőlift. A síterep 8 millió eurós vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól, a maradék négymilliót az üzemeltető cég, az Unitur fizette.
A síelés szempontjából a legfontosabb változás a Doppelmayr új, hatszemélyes felvonója. A fűthető ülésekkel és „buborékokkal” ellátott a felvonó az előző évtizedek kedvenc lifttípusa volt. Színvonalát tekintve a modernebbek közé tartozik, bármely alpesi ország síterepe örömest építene egy ilyet bármikor.
Roglának nagyon jól jött, hogy a kormány anyagilag is támogatta a fejlesztéseket, így bátran belevágtak a Mašinžaga Park átalakításába, amelyben kapott helyett a hasonló nevű hatszemélyes felvonó. Korábban a nyomvonalán két csákányos lift közlekedett egymás mellett. Az elmúlt 42 évben a két húzólift kb. 2 millió utast szállított a viszonylag hosszú, kb. egykilométeres nyomvonalán.
Az új lift a sítérképen
Az új lift a sítérképen
A kapacitás valamelyest emelkedik, a két húzólift óránként együttesen 2000 síelőt tudott kiszolgálni, míg az új, hatszemélyest 2400 utasra tervezték. Sokkal fontosabb a kényelem és a gyorsaság. Régen közel 10 perc alatt ért fel a csákány a csúcsra, most négy perc sem kell a völgyből a kiszállásig. És akkor tényleg nem beszélve a kényelemről, főleg cudar időben.

Az átadás napjára megérkezett a havazás is, valamint a meghívott horvát turisztikai miniszter is, hiszen a helyiek is jól tudják, a vendégkör jelentős része Horvátországból érkezik.
Egy kép vagy 1000 szó? Ez a flying coaster
Egy kép vagy 1000 szó? Ez a flying coaster
A Mašinžaga Park másik fontos beruházása a helyiek szerint a világ leghosszabb Flying Coaster pályája. A fenti képen a schladmingi hasonló szórakozási lehetőség látható. Ennél a típusnál egy csőrendszerhez rögzítik az ülést. A szlovén síterepen a csöveket már kiépítették, de az adrenalin rajongóknak kicsit még várniuk kell, mire megérkeznek a megnyitásához szükséges engedélyek.
A csövek már állnak
A csövek már állnak
Az idei szlovén fejlesztések közül eddig az alábbi síterepekről számoltunk be:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Smogavc vendégház
Kétágyas szobák és egy családi szoba Rogla síterepétől 12 km-re, Zreče termálfürdőtől 6 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is igényelhető, az aktív sínap után kis szauna házikóban pihenhetünk meg gyönyörű panorámával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Rogla & Gaber bungalók
Rogla & Gaber bungalók a 10-es ülőlift állomásától kb. 200 méterre találhatóak. 2+1 és 4+2 személyes, viszonylag kis alapterületű stúdiók és apartmanok, kedvező áron! Igény szerint étkezés kérhető a szomszédos hotelben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.