Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett sípálya épülhet Donovalyban?

2016.11.23. Bata Attila

Érdekes hír jelent meg a minap a szlovákiai sajtóban. A cikk szerint Donovalyban elkezdték egy jövőbeli fedett sípálya megépítésének az előkészítését. Közel 40 millió eurós (kb. 12,4 milliárd forint) beruházással megvalósuló komplex projekt egyik eleme lenne a beltéri sípálya.
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
A szlovákiai Trend azzal kezdi az írását, hogy az elmúlt években elmaradtak a turisztikai fejlesztések Donovalyban, különösen az Alacsony- és a Magas-Tátra síterepeihez képest. Azonban a Donovalley cég tervezett fejlesztései változtathatnak ezen a helyzeten.

Egy 40 millió eurós projekt körvonalazódik, amelynek az egyik, de valószínűleg a leglátványosabb eleme lenne egy egész évben üzemelő, fedett sípálya.

Kiderült, hogy a befektetők már régóta dolgoznak ezen az ötleten. Két évvel ezelőtt összefogtak a holland SnowWorld céggel, akik már 20 éve üzemeltetnek hasonló létesítményt.

A befektetők a szlovák síelőkön kívül a lengyel és a magyar vendégekre is számítanak.

A teljes projekthez rendelkezésre áll egy 65 ezer négyzetméteres terület, amely már a befektetők birtokában van. A helyi önkormányzat támogatja a projektet, jelenleg a terület átminősítése és a szükséges engedélyek beszerzésének hosszú folyamata zajlik.

Becslések szerint az új létesítmény évente 200 ezer látogatót vonzana, és 120 új munkahelyet teremtene a környéken. A projekt megálmodói szerint a jövőben több szálláshelyre lenne szükség a környéken, hogy a látogatókat fogadni tudják.

Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Fedett síterepek sorban épülnek és zárnak be a nagyvilágban. Nemcsak a megépítésük komoly befektetés, hanem az üzemeltetésük is komoly összegekbe kerül. Sokszor nem sikerült nyereségesen üzemeltetni őket. Jellemzően azokban az országokban sikeresek, ahol sokan szeretnek síelni, nincsenek a közelben magas hegyek és a vásárlóerő elég tehetős a belépőjegy megvásárlásához, pl. Hollandia, Nagy-Britannia, vagy Németország északi része.

Az egykori szocialista országokban több terv is napvilágot látott az előző évtizedekben, de eddig csak Moszkvában és Litvániában épült fedett sípálya.

A portálunkon eddig 30 fedett síterepet gyűjtöttünk össze.
KOMMENTEK
TZoli | 2016.11.23. 11:46
Ez a trend.
A biciklizésnél már terjed a szobabicikli VR-szeművegben és végigtekersz a legszebb tájakon.
A gyerek iskolai program keretében a héten VR-szeművegben fog körülnézni a Corvin téren és élőben látja az '56-os eseményeket.
Ott ahol túl drága a beruházás és az üzemelés, ki fogják találni a síszimulátort és a VR-szeműveget. Szép új világ! (egy disztópia, Aldous Huxley 1931)
sika71 | 2016.11.23. 11:57
Ha jól tudom már eddig 100milliárd körül jár a vizesvb, ahhoz képest ezek bagó pénzek és legalább a tömeg használja és nem sztárfocisták,úszók,vizilabdázók......

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.