Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: 250 millió koronás fejlesztések az idén

2007.12.03. Bata Attila

Chopok: 250 millió koronás fejlesztések az idén Kelet-európai mértékkel mérve az idén is jelentős összeget költ el a szlovákiai Chopok síterepe az idei fejlesztésekre. Bár a 250 millió koronás beruházásból a hegy mindkét oldala részesült, de a korábbi évekhez hasonlóan az "északi testvér" az idén is elszipkázta a fejlesztési pénzek nagy részét a másik oldaltól.

Számos ötlet és óhaj született azzal kapcsolatban, hogy hol épüljön meg az új ülőlift. Végül is, a végső döntésben benne lehetett a helyi síiskolák keze is, hiszen a kezdők számára kiválóan alkalmas Biela Put mellett épül meg az idei új lift. A 100 méter szintkülönbségű pálya mellett közlekedő korongos felvonót elbontották, helyére az osztrák Doppelmayr cég un. gyermekbarát liftjét építik.

Az új lift felső állomását 155 méterrel fentebb vitték, és a pálya is szélesebb lett kb. 20 méterrel. Az új pálya és a mellette közlekedő lift vélhetően a bevétel szempontjából sem mellékes célcsoport, a családok ideális síterülete lehet. A gyermekek érdekében speciális biztonsági funkciókkal kialakított négyszemélyes ülőszékes átadása után eltűnhetnek a korábbi korongos mögötti hosszú sorok. Az új liftet már ülőszékekkel tesztelik, átadása hamarosan várható.

A lifttől nem messze, az Otupné irányában egy 130 autó befogadására alkalmas ingyenes parkolót adnak át az új szezonra. A Grand Hotel előtti parkoló enyhíthet valamelyest az állandó parkolási és közlekedési gondokon. A meglévő alsó parkoló, Lúcky megközelítését segíti, hogy egy 750 méter hosszú és 150 méter szintkülönbségű turistautat alakítottak ki a Zahradky melletti parkolóból, amelyen lesíelhetnek a lent parkoló síelők. A bátrabbak eddig is lecsúsztak, de mostantól ez egy hivatalos síút, amelyet 22-es számmal jelölnek.

A déli oldalon 40 millió koronáért építették át teljesen az 1-es pályát. A Kosodrevina hoteltől a Srdiecko hotelig vezető pályát teljes hosszában becsövezték és így elvileg az egész pálya hóágyúzható lesz. A pályát néhány helyen kiszélesítették, ennek számos kivágott fa látta a kárát. A síterep úgy gondolta, hogy ezek után a sípálya jóval biztonságosabb feltételekkel (széles pálya - jó hóviszonyokkal) várja a síelőket, így a pálya nehézségi besorolását feketéről pirosra visszaminősítették.

A bérletek árai nem változtak az előző évhez képest, főszezonban a napijegy továbbra is 790 korona a felnőtteknek. (Csak a déli oldalra érvényes napijegy 650 koronába kerül.) A karácsonyi ünnepektől 890 korona a jegy 2008. január 13-ig, amikor is az ortodox Karácsonyt nagy számban itt ünneplő fizetősképes oroszok és ukránok befejezik az ünnepeket és hazaindulnak.

Idén újdonság a közös Tátra bérlet. A 10 napra érvényes bérlet 6500, illetve 15 napos bérlet 7900 koronába kerül, a bérleteket Karácsonyig kedvezménnyel lehet megvásárolni. A név kicsit csalóka, hiszen nem a teljes tátrai területet lehet vele besíelni. A bérlet érvényes Chopok mindkét oldalára, és a Tátralomnic és Ótátrafüred környéki pályákra a Magas-Tátárában. Nem érvényes a Csorba-tó feletti pályákra és a Bélai-Tátra (Zdiar, Bachledova-völgy, stb.) síterepeire.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.