Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

La Plagne - Les Arcs - Paradiski

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
pzs72
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: La Plagne - Les Arcs - Paradiski
2024.02.16. 20:39
Sziasztok!
Mi 2024 január 28 és február 2 között síeltünk La Plagne-ban. A SkiLines utazási irodával, busszal tettük meg az utat. Sajnos picit hosszúra sikeredet forgalmi dugók és még terelés is lassított illetve végén még volt egy órás várakozás a buszon amíg a síbérletet illetve pár apartman kulcsát átvették. Ezt a részt lehetett volna előreláthatóbban is szervezni. Így közel 23 órás volt az utunk, ami valljuk be mindenkit lefárasztott.

Mi a Plagne Soleil településen laktunk a Sun Valley apartman szállodában. A szállásunk 12 fős volt, 10-en laktuk, így szuper volt. Semmi probléma nem volt, minden működött és vállalható méretű volt, talán a nappali lehetett volna nagyobb de más negatívuma nem volt.
A pálya a ház háta mögött volt, hazafele gyakorlatilag a liftig be lehetett csúszni, na jó a végén lökdösni kellett magunkat, de 3 lépés volt a lift onnan :) . Mi a függőfolyosón tároltuk a léceket és ott is öltöztünk, az alagsorban volt sítároló, de kb 5 felszerelés fért bele, így ezt mi nem használtuk.

Magáról a területről:

Nagyon sokan vannak, legalábbis ebben az időpontban nekem rettenetesen sok ember mozgott a sípályákon és a felvonókon. Sokat kellett sorban állni, ellenben a felvonók szinte kivétel nélkül nagyok és gyorsak, így rengeteg embert visznek, de emiatt a pályákon is nagyon sokan csúsznak egyszerre és ez volt a leginkább zavaró, hogy igen kevésszer tudtunk jó tempókat menni biztonságosan. Érdekes módon a megtette távolságokon ennek nem volt drámai hatása, mármint a sorba állásnak. Trackerrel mérve gyengébb napon is meg tudott lenni 40km, mi olyan 50 körül megyünk, ha nem hajtjuk nagyon a kilométereket, tehát 20%-kal kevesebb, ami ácsorogva jóval többnek tűnt. Persze mindig lehetett találni olyan helyet, ahol kevesebben várakoztak, de hát nem mindig jött az se jól ki, pedig próbáltunk okosak lenni. Nekünk a pályák jók voltak, kár, hogy a feketék közül kevés volt használható, hó volt elég, de kb. bő egy héttel előttünk esett az utolsó számottevő mennyiség. A kékere, ahogy többen is írták azért figyelni kell azoknak, akik a színekre mennek, hogy némelyik kék "sötétkék" is tud lenni. Ratrakolni is sokszor elfelejtettek pályákat sajnos, pedig az sokat dobott volna rajtuk, de ennek ellenére nem voltak drámaian rossza részek. Meleg volt sajnos, az én ízlésemnek túl meleg 3-7 fok körül mozgott 2000m környékén, mi nem mentünk lefelé, csak 2000-től felfele, így ott nem volt vészesen jeges sem pedig buckás.
Gleccser, az új kabinost most adták át, hát franciásra sikeredett. 3.5 napot zárva is volt, de amikor lehetett azért felmentünk, ott sokkal jobb volt a hó minősége is.

Átmentünk Les Arcba is 2x, a pályák tényleg picit jobbak és a tömeg is eggyel vállalhatóbb, de csak eggyel, szerintem itt is jóval többen voltak, mint pl. Les 2 Alpes-ban.

Összességében a hely szép, olvastam angol kommenetket La Plagne-ról, hogy a legcsúnyább francia síközpont, szerintem ez nem így van, persze vannak retro épületek, tömb szállások, de ettől még a hegyek gyönyörűek.

Én sajnos a foglalás után olvasgattam erről a tömegről, még 1998-ban jártam Tignes-ben, amikor elmentünk e mellett a terep mellett és az akkori emlékeimből maradt meg, hogy ez is jónak számít.

Egyetértek több előttem szólóval, hogy más terepekkel biztosan jobban jártok, felesleges is írni példákat, de pl Les 2 Alpes vagy Briancon is sokkal jobb, illetve minőségben ugyanezt tudja, csak nincsenek ennyien. Annak javaslom, aki valamilyen okból kifolyólag mindenképpen szertne ide eljutni, akkor tegye, de ha nincs ilyen ambíciója, akkor inkább kerülje el, hiszen rengeteg más jó helyből lehet választani.

Mindezek ellenére, mi nagyon jót síeltünk és nagyszerűen éreztük magunkat, de nem jövünk vissza ;) .
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.