Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonnyitó hétvége a Magas-Tátrában

2012.12.12. sielok.hu

Szezonnyitó hétvége a Magas-Tátrában Az idei téli szezonkezdet Szlovákiában sikeresnek könyvelhető el, köszönhetően a kedvező időjárásnak: a síterepek szinte mindegyike részesült már az égi áldásból, a kedvezően hideg levegőnek köszönhetően pedig néhány napja intenzíven hóágyúzzák már a sípályákat.
Mindez a Magas-Tátrában sem volt másként, ahol a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából személyesen is alkalmunk nyílt rá, hogy betekintést nyerjünk, milyen az idei síszezonban elsőként húzni az íveket a már megnyitott lejtőkön. A Tátra csipkés hegycsúcsai már messziről fehérlettek, de nem csak a magasban volt ez így, az alacsonyabban fekvő területek is behavazódtak.
A Magas-Tátra csipkés hegyvonulata a D1-es autópálya felől
A Magas-Tátra csipkés hegyvonulata a D1-es autópálya felől
Az elmúlt 3 évben hatalmas változásokon ment át Tátralomnic (Tatranská Lomnica) síterepe, akik már régebb óta jártak erre, bizonnyal nem ismernének rá a területre a mostani állapotában. A több millió eurónyi befektetések sorozata már a parkolóban szembeötlő: hatalmas terület lett az autósok és buszosok részére kialakítva, így a parkolással még a főszezonban sem lesz gond, mindezt ráadásul ingyenesen vehetik igénybe az ide érkező turisták. Az elmúlt években 3 db új ülőlift, számos új sípálya és új hóágyú-rendszer lett kialakítva. Itt jártunkkor még csak a jobb oldali, 9-es pálya, valamint az ezt kiszolgáló új, kék színű plexiben pompázó 8 személyes ülőlift üzemelt, de a többi sípályán is hamarosan várható a nyitás, a hóágyúk éjjel-nappal ontották magukból a havat. Igazi különlegesség a Lomnici-csúcsra közlekedő, 900 méteres szintkülönbséget néhány perc alatt leküzdő kiskabinos lift, amely Szlovákia második legmagasabb pontja és legmagasabban található kávézója is egyben. Erre a liftre a síbérlet nem érvényes, de érdemes mindenképpen megváltani a külön jegyet, mert a látvány innen nem mindennapi. A csúcson gyakorlatilag minden az ember lába alatt hever, szép és kevésbé párás időben még a Mátra és a Bükk is felbukkan a horizonton! Következő úti célunk a Csorba-tóhoz vezetett, ahol ragyogó napsütésben mutatta meg magát nekünk a környék. A fejlesztések itt talán nem voltak olyan látványosak, mint Tátralomnicon, mégis ez az egyik legfrekventáltabb téli turistacélpont a Magas-Tátrában: számos magyar rendszámú kocsi állt a parkolóban és elvétve magyar szót is lehetett hallani a sípályákon. Itt már nagyobb terület állt a sportolók rendelkezésére: a felső, "Solisko" és "Furkotka" sípályákon kívüli alsó részeken tökéletes hó fedte a lejtőket, a környező fák pedig roskadoztak a hótól. Fontos és hasznos információ az ide látogató vendégeknek, hogy a többnapos síbérletek automatikusan érvényesek 3 síközpontba: Tátralomnic, Ótátrafüred és Csorba-tó összesen 20 sífelvonójára és 23 kilométernyi sípályájára! További inormációk és árak: www.vt.sk .

Hasznos linkek, a környékre utazóknak ajánljuk:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.