Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Európa TOP10 családbarát síterepe

2013.03.04. 2013.10.07. Biró Ágnes | frissítve: 2013.10.07.

Kedvezményes gyerek síbérlet árak, különleges gyermekfelügyelő szolgáltatások, kalandparkok, gyerekbarát liftek, síovik, síiskolák és játszóterek a pályán: így kezdődik egy családbarát síterep jellemzése. A Skiresort.de portál elkészítette saját listáját a világ 10 legjobbjáról!
A Skiresort.de tesztelőcsapatának immáron több mint 15 évnyi munkája fekszik a síterepek feltérképezésében és értékelésében. A honlapon található toplistában világszerte közel 70 síterep ért el 5-ből 5 csillagos értékelést családbarát szempontból. Most az oldal 2 szerkesztője, Oliver Kern és Peter Krafft, akik egyben természetesen büszke apukák is, összeállították a saját 10-es listájukat is.
Riederalp - az Aletsch Arena egyik autómentes üdülőhelye közel 2000 méteres magasságban
Riederalp - az Aletsch Arena egyik autómentes üdülőhelye közel 2000 méteres magasságban
Igen kedvelt hely a családosok körében az Aletsch Arena a svájci Wallisban. Nem véletlenül kapta a síterep a svájci Turizmus Szövetségtől a "Familien Wilkommen" mottót: síiskolák gyerekklubokkal, egy gyerekbiztos ülőlift és autómentes üdülőfalu az egész síterep. A bajor Arber síterep a kedvező ár-érték arányának köszönhetően vonz különösen sok családos síelőt. Itt a nagy "ArBär" macis gyermekország, egyedülálló gyerek funpark, valamint egy 1,2 km hosszú szánkópálya várja a kicsiket. A Kelet-Tirolban, a Großglockner lábánál található Kals-Matrei terepen egészen 6 éves korig ingyenes a gyerekek bérlete, kedvezmények pedig egészen 18 éves korig vannak! A vidám órákhoz itt több gyerekpálya is hozzájárul, iglukkal, körhintákkal, gyerek versenypályákkal. Kitzbühel manapság ugyan igen felkapott síterepnek számít, a pénztárcánk mégis jól jár ha ezt választjuk: kereken egy tucat tanulólift használható ingyenesen! Emellett pedig mindenképpen meg kell említeni Kitzbühel nagyszerű gyermekvilágát, a "Schneewunderländer"-t, azaz a havas csodaországot. A salzburgi Loferer Alm különösen családbarát bérletárakat kínál. A Family Express és a Schwarzeck ülőliftek igen kényelmesen használhatóak, de számos húzólift is rendelkezésre áll a kezdők örömére. A síterepen 2 gyermekország is található, ahol a jókedv garantált!
Junior Ski Zirkus - Mitterdorf
Junior Ski Zirkus - Mitterdorf
Csakúgy, mint a bajor kolléga, Arber, a Mitterdorfi sícentrum is kedvező síjegy árakkal várja a családokat. A junior-sícirkuszban elsőosztályú körülmények között tanulhatnak a lurkók. Hatalmas előnye továbbá a helynek, hogy a kifejezetten tanulópályákon kívül a "rendes" pályák is ajánlottak családok számára. A kelet-svájci Pizolban a 2 gyermekvilág áll rendelkezésre síiskolával, valamint egy kuriózumnak számító 7 km hosszú szánkópálya!
Gyermekvilág Serfausban: színes sokféleség
Gyermekvilág Serfausban: színes sokféleség
A tiroli Serfaus-Fiss-Ladis terepet aligha lehet felülmúlni ami a fantáziadús gyerekajánlatokat illeti: hatalmas, 45.000 négyzetméteres gyerekország, a Kinderschneealm változatosságban verhetetlen: indiánvilág, mormotaút, mackópálya, dinóerdő és iglufalu várja a gyerekeket!

A SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental amellett hogy Ausztria legtöbb pályakilométerével büszkélkedhet, egy maréknyi gyerekország is található itt, síszellemvasúttal, körhintával és kalandparkkal. Scheffauban pedig egy extra biztonságos 8 személyes ülőlifttel juthatnak fel a csemeték is a hegyre. Végül pedig kiemelendő még a Zillertal Arena, ahol garantáltan szórakozva tanulhatnak a gyerekek, például az Arena-FUNten-Land varázsszőnyegein, vagy valamelyik másik gyermekbirodalomban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.