Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itt a világ legmagasabb és leghosszabb üvegpadlós hídja!

2016.08.21. Bata Attila

Természetesen Kínában készült el a híd, körülbelül 300 kilométerre a tavaly átadott másik üvegpadlós hídtól. Az új híd a Zhangjiajie Nemzeti Parkban épült, amelynek csodás látványa inspirálta James Cameron rendezőt az Avatar című film elkészítésében.
Kép: CCTV NEWS
Kép: CCTV NEWS
Az új híd 430 méter hosszú, 6 méter széles és 300 méterrel a földfelszín felett köt össze két csúcsot. Méretein kívül a különlegességét az üvegpadlója jelenti, amelyen keresztül a látogatók letekinthetnek a mélybe. Sokan félelmetesnek tartják az "üveghidakat" és más korábban elkészült hidak negatív hírei után az építők megpróbáltak mindent, hogy eloszlassák a látogatók félelmét.

Külön rendezvényeket tartottak, hogy bizonyítsák az üvegpadló biztonságát. Egy alkalommal a BBC riporterét hívták meg, akinek hatalmas kalapáccsal kellett szétvernie az üveget. Az üveget nem sikerült széttörnie, természetesen az üveg megrepedt, de továbbra is tartotta a ráterhelt súlyt. Más alkalommal utasokkal teli autóval hajtottak végig a hídon.

Ahogy a képen és a videón is látható, a hidat üvegpanelekből rakták össze. Összesen 99 többrétegű üvegpanelt használtak fel. A szabályok szerint egyszerre maximum 800 ember tartózkodhat a hídon, naponta összesen 8000 látogatót engednek rá - írja a BBC.

Kép: CCTV NEWS
Kép: CCTV NEWS
Éppen ezért az építők azt javasolják a látogatóknak az első napok nagy érdeklődése után, hogy lehetőleg előre foglaljanak jegyeket. Egy belépő 138 kínai jüanba kerül (kb. 5800 Ft).

Kép: CCTV NEWS
Kép: CCTV NEWS
A 3,4 millió dollárba (kb. 932 millió forint) került híd Hunan tartományban található, a Zhangjiajie Nemzeti Parkban. A jellegzetes kőoszlopairól és erdeiről ismert táj ihlette meg az Avatar című film rendezőjét. A tavaly átadott, 274 méter hosszú, üvegpadlós híd is ebben a tartományban, a Shiniuzhai Nemzeti Parkban található.
Kép: CCTV NEWS
Kép: CCTV NEWS
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.