Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A héten beindul a nagyüzem a szlovák síterepeken

2023.12.19. Bata Attila

Az előző hétvégén kb. 40 szlovák síterep fogadott vendégeket. Mivel a szezon elején járunk még, ilyenkor a síterepek nagy része csak hétvégenként üzemel. A mostani hétköznapokra csak 17 szlovák síterep maradt nyitva. Hétvégétől, karácsonytól már napi nyitvatartásra állnak át a szlovák síterepek, és újabb pályák nyílnak meg a héten.
Winter Park Martinky. A hétvégén kinyitottak, majd bezártak. Folyamatos üzemmód december 21-től!
Winter Park Martinky. A hétvégén kinyitottak, majd bezártak. Folyamatos üzemmód december 21-től!
Az előző hétvégén újabb szlovák síterepek pl. Tátralomnic, Bachledka, Mýto pod Ďumbierom, Oravice, Salamandra Resort, Kubínska hoľa, Levočská dolina, Regetovka és Veľká Rača nyitottak ki. Ezek nagy része azóta is folyamatosan üzemel. Az ismerős nevek közül az ünnepek környékére tervezi a nyitást Malinô Brdo, Liptovská Teplička, Strachan - Ždiar, Skalka és Lopušná dolina. Már írtunk róla, hogy a határhoz közeli Kokava-Linia december 23-án nyit, a magyarok körében szintén népszerű Tále pedig december 25-én.
Telgárt. Hétvégén nyitottak, most zárva, újranyitás holnaptól.
Telgárt. Hétvégén nyitottak, most zárva, újranyitás holnaptól.
A hóviszonyok kedvezőek a síterepeken. 2000 méter felett a Tátrákban a természetes hó vastagsága meghaladja az egy métert. Az elmúlt napok inverziós időjárásából néhány alacsonyabban fekvő síterep is profitált. A magasabb részeket sütötte a Nap, 1000 méter alatt pedig felhő takarta a pályákat, amely megóvta a 10-20 cm természetes havat ebben a magasságban. Természetesen szinte mindenhol hóágyúztak, így vegyes (természetes+mesterséges) hó borítja a szlovák pályákat. A hőmérsékleti inverziónak holnaptól egy hidegfront vet véget, amely havat is hoz a következő napokban.
Donovaly, ma reggel a Nova Holán
Donovaly, ma reggel a Nova Holán
Az előző évekhez képest jobban indult az idei síszezon Szlovákiában. Chopok 20 kilométer pályával nyitott és azóta is újabb pályákat adtak át. Donovalyban december 15. óta síelhető a Nova Holá oldal (1-es pálya), erre általában karácsonyig várni kellett az előző szezonokban. Csorba-tónál eddig csak a lenti pályák üzemeltek, holnaptól már síelőket is szállít a négyszemélyes Soliskóra, pénteken pedig a Furkota pálya és hatszemélyes ülőlift is beindul. A településen 35 cm vastag a természetes hó, pályákon 50 cm vastag havat készítettek elő.
Jasná az előző hétvégén
Jasná az előző hétvégén
A mostani becslések szerint a karácsonyi ünnepek tájékán kb. 50 szlovákiai síterepen lehet síelni.
Vratná, péntektől már naponta nyitva
Vratná, péntektől már naponta nyitva
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.