Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel új lifttel növeli idén a kapacitását

2007.12.05. Stánicz Balázs

Az utóbbi időszakban Kitzbühel is alaposan fejlődött, korábban sokan mondták, hogy a patinás síparadicsom csupán hírnevéből él. Azóta sokat változott a helyzet, igaz még mindig előfordulhat, hogy a modern liftek után valahogy belebotlunk egy igen lassú, réges-régről itt maradt duplaszékesbe, ne adj Isten együlésesbe.
Kitzbühel
Kitzbühel

Ezen területekhez tartozott a Griesalm és a Steinberkogel környéke is, ahol mindezidáig egy két-, és egyszékes rótta komótosan köreit. Mindez már a múlté, mostantól egy ultramodern nyolcüléses fogja a vendégeket a hegyre szállítani. Nemcsak kényelem szempontból fontos ez a beruházás, hanem a szép napokon kígyózó sorok is a múlt ködébe vesznek. Eddig a két korábbi libegő együttes kapacitása 1300 fő volt óránként, a mostani ülésesé közel 3300 fő/óra!

Steinbergkogel technikai adatai:

Utazási idő: 4,87 perc
Hosszúság: 1309 m
Szintkülönbség: 523

A Steinbergkogel ülésfűtést és az időjárás viszontagságaitól védő 'bubble-t' is kap, tehát ahogy a köznyelvben sokszor emlegetjük; buborékos lesz.

A Griesalmon a hóágyúrendszert is kiépítik, továbbá a Resterhöhe-Jochberg területén befejezik a csővezetékek lefektetését, így a síszafari lényegében 100 %-osan lefedetté válik, ami a műhavat illeti. A már eleve tekintélyes hókészítő flottához 130 hóágyú jön hozzá, ebből száz ún. lándzsás, míg 30 propelleres hóágyú lesz.

Café Lounge

A Hahnenkambahn völgyállomásánál új éttermet, jobban mondva snack-bart alakítanak ki, ahol az étel és ital kínálat mellet nagy kivetítőkön követhetjük végig a különféle sporteseményeket, vagy az Internet sarokban szörfölhetünk a világhálón.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.