Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí felszerelés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrasí felszerelés
2024.02.16. 12:22
Érdekes, amit írsz. Ezt úgy kell érteni, hogy a lesikló kötés elejét leszereli és felcsavaroz egy pin-est? Az azér nem gondolom, hogy a cserélgetés jót tesz sínek. (Nekem az első look kötésemen még a kötés elején volt a fék és előre állt.) Én azt látom, hogy az utóbbi pár évben látványosan előre törtek a könnyű big mountain lécek és a technika fejlődésével ezekre könnyű túra kötések kerülnek. Van egy régi 118-as K2 SideSeth lécem Marker túrakötéssel kb. dupla súlya van, mint egy Bentchetlernek pin-es kötéssel. Egy romboló, de össze sem lehet hasonítani a másik könnyedségével. Nyilván azért ilyen bazi drágák ezek a lécek, még akcióban is 500 euró körül, mert csúcs anyagok és technika kell a minimál súlyhoz. (Bőven 2 kg/darab alatt.)
Pl. a Fritschi a hagyományos keretes kötéseit nem is árulja már a legszélesebb fékekkel. A hibrid, alpesi sarok nagyon elterjedt, pl. a Tecton 13-as is ilyen. Biztos, hogy ezeknek nagyobb az állítási lehetősége, a klasszik dynafit kötést az szinte a cípőre kellett felfúrni.
Nekem idáig az összes túrakötésem keretes volt, biztos rá kell érezni, hogy egy pin-es kötésbe hogyan lépj bele a mély hóban egy leoldás után. Most, hogy vénülök, már én sem esek látványosakat, inkább eldőlések, gabalyodások vannak, de a beszűkült csipőm miatt többnyire csak úgy bírok felállni, hogy előtte leoldom a lécet.
Előzmény: (jóska63 220810)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.