Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí felszerelés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrasí felszerelés
2024.02.14. 11:54
Javaslom, hogy az oktatód képezze tovább magát. (Vagy ami a valószínűbb félreértetted.) Én még olyan bakancsot nem láttam, ami pines, de egyébként pályabakancs. Tehát teljesen egyenes talp, wibram vagy valami más járófelület nélkül. Ennek semmi értelme nincs. Az egyszerűbb túrasi bakancsok nem is pinesek, mivelhogy a túrakötések jó része sem az. Ezek az inkább a lesiklás orientált nehezebb kötések. És ezek a cípők sem könnyűek. Most is van mászó orientált és lesikló orientált cipő és kötés is, de ezen a technika már régen túlhaladt. A mai modern sítúra cipők bőven 1,5 kg alatt vannak, de a flex 100 fölötti. Ezek többnyire csak pines kötésbe jók, mert elöl csak akkora peremük van, hogy egy hágóvasat fel lehet rá pattintani, de egy hagyományos kötésbe ez kevés. Az ezekhez való kötések már lefele teljes értékű lesikló kötések is.
Van persze a verseny kategória pl. Scarpa Alien ami 0,8 kg, ez valóban puha, de ehhez 10 dekás kötést használnak és a léc is szinte egy futóléc.
Úgyhogy bőven lehet olyan sítúra cipőt találni, ami felfele és lefele is jó. Én pl. egy Scarpa Mastrale RS-t használok, ami kb. 1,5 kg, abszolút jó. Ami a gond lehet, hogy ez elvileg nem szabvány a lesikló kötésbe. Akinek a pályasí nem a fő preferencia, az ezen túl tud lépni, és pályán is túrakötéssel szerelt lécet használ, vélhetően egy szélesebb freeride lécet. Azért ez egy kifagyott ratrakolt pályán való karvingolásra nem igazán alkalmas, ide másik léc (és bakancs) kell.
Ami a kedvezményes árakat illeti, egy középkategóriás Scarpa akcióban 350 euró, de egy csúcs Technika Zero G Tour ( 1.32 kg, 130 flex) akcióban 550 euró.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.