Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bormio - Livigno

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bormio - Livigno
2017.01.22. 15:49
Üdv sporttársak!
Január 14-20 között voltunk a térségben.(Bormio-Vadidentro-Oga-Santa Caterina Valfurva)
Utunk során többször esett váltakozva az eső és a hó. Végül már csak az utóbbi. Hegyeshalom-Sazburg-Kufstein-Innsbruck-Landecker alagút-Zernez- Munt la Schera alagút-Livigno útvonalon érkeztünk meg valdidentrói szállásunkra.
Hegyeshalomnál és a salzburgi határnál csak lassítani kellett de Kufsteinnél rendesen megfogta a jónépet az ellenőrzés és a hó szakadatlan esése.
Javaslom (oda-vissza) , hogy legalább 8-10 km-el a határ előtt térjetek le az autópályáról. Így is lassú de sokkal gyorsabb a haladás. Waze alkalmazás nagyon jó, de mivel adatkapcsolat kell hozzá érdemes a mobilszolgáltatónál roaming csomagot venni 3-4 ezer Ft.
A livignoba vezető alagútról infók pl itt:
http://www.scipas.com/inv/eng/tunnel.php
11 előtt nem érdemes odaérni, mert nem engedik át az autókat, egy parkolóba terelnek mindenkit.Hólánc legyen az autóban!! Livignoban 85 cent a gázolaj ,benzin hasonló de azt nem is figyeltem, 1.5 literes Jim Beam 7.50 euro.....nem sorolom.A boltok 14:00 vagy 14:30 -kor nyitnak. Tankolás, vásárlás után végre megérkeztünk a szállásunkra.
Vasárnap a valdidentroi kabinossal feljutva, kissé csalódottan vettük tudomásul, hogy egy "csákányos" és egy tányéros felvonóval érhetjük el a Cima Piazzit. Igazán beruházhatnának egy 4 üléses felvonóba ha már kabinosra tudták cserélték a lentit. Kevés ember, napsütés és az olaszoktól megszokott jól kezelt pályák vártak. A csúcs másik oldalán Ogáig lehet lesiklani de itt a pályák egy része még zárva volt. Folyamatosan hóágyúztak a főszezonra készülve de talán már az utánunk jövő turnus is használhatta az eddig lezárt pályákat.
Másnap és a hét többi napján , egyet kivéve Bormio volt a cél. Parkolás napi 3 euro. A Cima Biancaról végignyomni a z aljáig vagy "csak" 2000m ig fantasztikus.Szerencsére itt kevés tányéros, vagy csákányos kínzóeszköz van! :) Sajnos ahogy teltek a napok egyre több helyen bukkantak elő kavicsok és jégfoltok, viszont a napsütéses felhőtlen idő mindezt kárpótolta! A léceket 20 euróért kompletten felújítják, ami ráfért a minden igyekezetem ellenére sikertelenül kikerült kavicsok miatt.
Santa Caterinán verseny volt, így a hosszú fekete pálya sajnos zárva volt.A pálya szélét használhattuk és megnéztük ahogy a fogszabályzós tizenéves lányok félelmetes sebességgel zúgnak harcolva a századmásodpercekkel és egymással.
Sajnos a pályák többségére itt is ráférne a modernizálás, mert lentről csak a kabinossal lehet feljutni, ahonnan egy 4 üléses visz a csúcsra. Napos jól kezelt a fenti pálya de 1-2 óra után unalmas.
Szóval a hátralévő időt Bormio lejtőin töltöttük.
Kár, hogy nem tudjuk az időjárást befolyásolni, mert itt hó hiánnyal küzdenek az ország délebbi területein pedig méteres hó esett.Mindenkinek jó havat , balesetmentes szórakozást!
PS: Hazautazásunk reggelén értesültünk a szörnyű veronai buszbalesetről! :( Őszinte részvétem minden áldozat hozzátartozójának és mielőbbi felépülést a sérülteknek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.