Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hiking
7 élménybeszámolót írt
7
2 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2024.03.25. 11:11
Március 24-én vasárnap egy Gyömbér sítúra utáni napon síeltünk egyet a Chopokon. Délről érkeztünk, de többet síeltünk északon.

A tavaszi időpont ellenére a fenti északi pályák tökéletes állapotban voltak. Előtte éjszaka esett egy kis porhó, ami simára csiszolta a kemény firn réteget, néhol maradt belőle, és ezen a puha porhó rétegen nagyon kellemes érzés volt síelni, a fenti fagypont alatti hőmérséklet miatt pedig nem romlott az állaga napközben sem. Az 1-es pálya (illetve 1a, 1b) volt a legszuperebb, csak a kabinos középállomás előtti részen volt számottevő buckásodás, emellett a 11a, 5a, 5b és az 5-ös teteje is jó volt (11-2a csomópontig). Viszont a 11 katasztrófa volt, azért mentünk le, mert a 3-as skálán 2-es állapotot írta a weboldaluk, hát ez erős túlzás volt, a pálya hiányos volt és kásás, mocskos, latyakos.

Tömeg nem volt vészes, viszont mivel északon a felső ülésesek a 2 személyes kivételével nem mentek, ezért délelőtt elég nagy tömeg tudott lenni az A1 kabinos felvonónál, délután már oké volt.

Északon a fenti pályák is rosszabbak voltak mint délen, de azért 34c-34b, 33a, 35, illetve 33 a tányéros felvonó aljáig jók voltak. Ami a tányérost (C6) illeti, én most próbáltam először ezt, na ez brutál erősen, gyorsan húz, szóval nem csak úgy van kiírva, hogy csak tapasztalt síelőknek, hanem komolyan kell venni. Én viszonylag kezdőként ki is estem belőle, sajnos még a panoráma pálya elágazás alatt, így mivel nem akartam lemenni a hiányos 33-ason, ezért visszasíeltem a felvonó aljához és újabb próbálkozásra sikerült feljutnom, hogy aztán a panorámán lesíeljek a kabinos középállomásához, hagyva ezt a felvonót.

A 32-es fekete pálya jeges buckás volt, a felső, keskeny szakaszán jobb volt inkább mellette csúszni, mert a pálya semmivel nem volt jobb mint off-piste mellette, de utóbbival legalább nagyobb íveket lehetett tenni. A szélesebb szakaszán kicsivel talán jobb volt, de sok élvezet nem volt benne.

A végén lecsúsztunk délen az aljáig, nos az alsó pályák totál használhatatlanok voltak normális síelésre, latyak, hiányos pályák, a 34a-n sikerült egy nagyon rondát esnem is. Szerintem idén már célszerűbb a nap végén Kosodrevina-tól felvonóval lemenni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.