Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Dorfresort Kitzbühel - exkluzív kutyabarát apartmanok Kitzbühel közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
2015.02.02. 19:45
Sziasztok! Idén sikerült a tervezett 4 napos síelésünket ezen a terepen eltöltenünk. Mivel itt először jártunk, így már az első nap, azaz még aznap este,amikor megérkeztünk sikerült elnéztünk valamit. Szállásunk a Hopfgarten-i felvonótól 6 km-re volt, Niedreauban. Ez a pici falu Wildschönauban található, amely csak sajnos később derült ki, a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau régióhoz tartozik. Ami nem is lenne baj, ha a Skiwelt Wilder Kaiser Brixental-i bérlet ide is jó lett volna. De sajnos csak akkor lett volna jó, ha kombináltat vettük volna, amely egy 4 napos bérletnél +20 Eurót jelentett volna. Mivel ezt nem tudtuk, így maradt számunkra a Brixentali síparadicsom. Csak azért volt egy picit rossz érzés, mert a Niederau-i pálya közvetlen a szállás (Sixenhof)mellett volt. Na most már mindegy! Visszatérve a Skiwelt Brixentalra. Nekem nagyon tetszett. Hatalmas pályarendszer. Nekem egy kicsit nagy falat volt. Nem tudtam az összeset besíelni, de igazán nem is akartam. Olyan jól éreztem magam a csodálatos napsütésben, s szikrázó hóban, hogy végre először 4 napon keresztül nem is gondoltam a munkámra. (ilyen még nem volt)Elvarázsoltak a hókunyhók (igluk), a pályák végeláthatatlan hosszúságai (igaz néha elég ferdék voltak), a szebbnél szebb Hütték (rengeteg volt belőlük), s ami tetszett, hogy Hopfgartenben igaz ki volt írva, hogy indulás 8.30-kor, de senkinek nem szóltak, ha 8.15-kor felszállt a kabinba. A parkoló is közel volt, sőt még lift is volt. A pályákat szépen kezelték. Igaz néha nagyon jegesek voltak, s a sok hóágyúzástól néha valóságos hegyek képződtek. Egyszer az egyik pályára annyi havat fújtak, hogy meg kellett állnom, mert azt hittem, hogy vége a pályának, s nincs tovább, pedig egy sínyomnyi részen tovább lehetett siklani. Gondolom ezt a szakaszt inkább a bátrabbaknak, vagy snowboard-őrülteknek készítették. Néha 1-2 kéket inkább pirosba soroltam volna, s néhány pirosat, pedig kékbe. De kit érdekelnek a színek! A kitáblázás egy kissé megfejthetetlen volt az első 2 nap számomra. 3.nap rájöttem, hogy nem a táblát kell bámulni, hogy merre csússzunk, hanem a rádiótornyot. Az volt este a cél, hogy annak a hegynek a lábához visszaérjünk. Ennyi pályát én még ilyen összefüggő rendszerben nem láttam. Igaz túl sok helyen még nem jártam (voltam már: Kaprun, Nassfeld, Bad-Kleinkirchen, Gastein, Kreischberg,Obertauern).
A felvonók nagyon jó állapotban voltak, (azért itt is akadtak kivételek, de elenyészve). Rengetegen voltak, de szerencsére eloszlott a tömeg.
Öszességében jó tapasztalataim voltak.
Ja és ne felejtsek el a Wörgli fürdőzésről néhány szót ejteni. A szállástól 8 km-re volt a Wörgler Wasserwelt. Az esti belépő kedvezménnyel(15%)megfizethető volt. Felnőtt kb 8 Euro.(17.30-22.00 óráig). Fiamnak a csúcspontot a duplacsúszda (L2)jelentette. 14 m szabadesés után, dupla fordulással,65km/h sebességgel csúszás. Nekem pedig az igazi relaxációt a 2,30 Eur-os 30 perces Isla Sola, azaz (Tirols schönstes Starksolebad mit körperwarmer Sole aus dem Toten Meer)lebegés finom testmeleg sós vízben, úgy, mint a Holt-tengerben, s közben vízalatti zenét nyomnak. Igazi relax. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Ja s utána gleccserhideg tusolás! ÁáÁááá!
Azt hiszem talán kibírom jövő januárig!
Mindenkinek további szép csúszást kívánok! Gabi
P1030791.JPG
P1030773.JPG
P1030778.JPG
P1030770.JPG
P1030764.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.