Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Gasthof Kammerhof - panzió a Skiwelt Wilder Kaisert síközponttól 15 percre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
2013.02.05. 22:00
Sziasztok.

2013.01.25-2013.02.02 - egy nagyon jó síelős hetet tölthettünk a Ski-Welt régióban.
Indulás 02:30 Szomódról. Végig száraz úton mentünk. Salzburgnál jöttünk le a pályáról és Lofer felé értünk el Söllbe. A szállásunk a 40a pálya mellett volt.
Ez egy bauernhof kedves háziakkal, házi tejjel, sajtal, pálinkával.
http://ferienbauernhof-soell.at/
1 fő/ éj ellátás nélkül 24 € + TAX
Szombaton verőfényes napsütés és kifagyott pályák fogadtak minket. Végre síelünk! Erre vártunk egész évben! Lecsúsztunk a kabinoshoz, megvettük a bérletet és irány a hegy. A felvonóknál minimális sorállás volt! A tömeg jól eloszlott a rengeteg pályán. Nap végér nagyon buckásodtak a völgybe vezető pályák, de ez természetes. Este kipróbáltuk az éjszakai pályát. A szállásról lecsúsztunk a völgybe és ott szembesültünk azzal, hogy a 7 napos 243 € -s bérletünk nem jó az éjszakai pályákra. Arra külön 23 €-s jegyet kell váltani. Kicsit elszomorodtunk! Az éjszakai pályák szerdától szombatig mennek 18:30-22:00 -ig. Előtte az összes pályát újra ratrakolják, valószínűleg ezért van a plusz díj is!
Vasárnap hasonló időben volt részünk. napsütés a völgyben 0 °C körül a hegyen -2-3°C volt.
Hétfőre megérkezett a beígért havazás. Erre a napra volt betervezve a Goingi rész besíelése. Reggelre a ratrakolt pályára a völgyben kb 8 cm a hegyen kb 15 cm friss hó esett. 8:30 kor már a felvonón ültünk és több pályán az első nyom a miénk volt! Nagyszerű élmény volt. A hó folyamatosan esett. Kb 11 óráig alig találkoztunk emberekkel. Ekkor a hó is elállt és az eberek is elő kerültek. Vasúttal felmentünk a "Moszkva térre" itt azért már volt tömeg, de a szerteágazó pályák elnyelték őket.
Keddre a Brixeni részek voltak betervezve. A hó hol esett hol nem. A hegy egyik felén köd a másik felén hó esés volt. A friss hó miatt déltől buckásodtak a pályák.
Szerdára megjött sajnos a beígért felmelegedés. Egész éjjel esett az eső, szerencsére reggelre el állt. De a pályák és a friss hó is megsínylette az esőt. Március vég hangulatom volt. Szikrázó napsütés a völgyben 8°C a hegyen is 2°C! Tavaszi vizes hóban lehetett síelni. A déli fekvésű völgybe menő pályák nagyon olvadtak.
Csütörtök reggelre kifagyott kemény pályák fogadtak minket. Erre a napra a napi 80 km elérése volt a cél. Jórészt a Scheffau-i, Hoch-Brixen-i és az Itteri pályákat eröltettük. Volt olyan pálya ami délután 2 kor is kemény volt egy kis porhóval a tetején (91-es). Nagyon jó napot zártunk és elértük a 80 Km -t is. Megérdemelt sörünket a Hoch-Söll alpengasthof-ban fogyasztottuk el. Este pedig a völgyállomás mellett lévő Hexen Alm-ban buliztunk. 5 tagu zenekarral, egy nagyon autentikus és hangulatos hüttében. Az egyik pincér magyar volt.
Pénteken hajnalban esett az eső és nem is fagyott. Reggel megint vizes havasak voltak a pályák. Sajnos ez volt az utolsó napunk is egyben. 1 óra körül elkezdett a középállomás felett a hó esni, alatta pedig az eső. Így délután hazacsúsztunk. És kimentünk szánkózni. Nagyon jó volt a szánkópálya is. A középállomástól lehet a völgyig szánkózni. Nagy élmény! Főleg, ha összekötitek a szánókat, akkor van lendület is. :) Bár egy kicsit veszélyes is!!!
Szombat reggel 8 kor indultunk, de nem Lofer felé, hanem Kufstein felé, mert itt kisebb volt az esély a dugóra, igaz km-ben több. Hazafelé végig esett.

Pozitívum: Hatalmas, változatos pálya rendszer, Ahol egy kicsit kellene gyalogolni, oda egy varázsszőnyeget vagy egy köteles felvonót csináltak. Szinte nincs is csákányos felvonó. Kevés sorbaállás. Szuper síterep!

Negatívum: Az éjszakai pálya használat nincs benne a bérletbe. A pályák kitáblázása hagy némi kivetni valót, nem egyértelmű!
IMAG1467.jpg
DSCF8384.JPG
IMAG1462.jpg
PICT0148.JPG
PICT0185.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.