Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Flachau - Wagrain - Alpendorf
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Happy Flachau apartmanok - 2-8 fős pályaszállás apartmanok wellness-szel Flachauban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flachau - Wagrain - Alpendorf
2024.04.11. 17:20
Múlt szombaton Flachauban csúsztunk.
Ez volt a szezon legmelegebb hétvégéje, már-már nyarat idéző hőfokokkal, több helyütt is 30 C fok közeli értékek mértek Ausztriában. A hegyekben azért ennyire erős nem volt, de a völgyben 23-25 fokig így is felkúszott a hőmérő higanyszála.

Kora délután csekkoltunk be a Rote 8er kabinosnál. Fenn a flachaui platón, ahol főszezonban egymást érik a síelők és a szélrózsa minden irányából zajlik a rajzás, nos ott ezen a délutánon a nyugalom lengedezett. Rajtunk kívül mással nem találkoztunk a pályákon, egyszer vettünk észre három főt az egyik felső (Spacejet 3) ülésesen.

A hó tavaszias volt, snowboarddal és nagy léccel (freeride léc) élmény volt rajta csúszni. Sokan nem voltak , így méteres kásabuckákkal sem találkoztunk.

A nyitva tartó pályákon még tisztességes hómennyiség, a megadott 80 cm-es hóvastagság a felső részeken teljesen reális, itt pályán kívül is még bőven akad a hóból.

Hivatalosan a völgypályák már zárva voltak, de még viszonylag egész egybe találtuk őket, így napot egy lesiklással zártuk a Rote 8er kabinos aljáig.

A síterep Wagrain-Alpendorf része a tervezett záráshoz képest tovább tart nyitva. Míg Flachau április 7-én bezárt, addig a wagrain-alpendorfi síhinta még hétfőn is nyitva volt. Kedd óta csak néhány felvonó üzemel Wagrain Grafenberg részén (a felhordó kabinos + Hachau és Sonntagskogel 1 ülőliftek) egészen péntekig kedvezményes 24.50 euró áron.

A jelenlegi kínálatért már felesleges kiugrani otthonról, de aki holnap Kaprun vagy Tux fele tart egy gleccsersíelésre, az odaúton talán érdemes megállni.
20240406-152922.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.