Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Lachtal
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Alpengasthof Tanzstatt - Nyári First Minute akció
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ervinsi
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lachtal
2024.03.22. 10:52
Tegnapelőtt jöttünk vissza egy 2+2*félnapos (oda és visszaút miatt) túráról. Kb. 2 évtizede jártam itt, akkor a Schönbergi 6-os lift még nem is létezett.

A helynek két kockázata van: Leállíthatják az üllőlifteket a szél miatt (azok a szélkerekek nem véletlenül vannak ott), ill. mivel déli fekvésű a pálya napos tavaszi időben gyorsan be tud lágyulni a hó és kibuckásodik.
Szerencsére mindkettőt elég jól megúsztuk. Olyan komoly szél, hogy leállítsák a felvonókat egyáltalán nem volt és két teljes borús napot is kifogtunk (ami ilyenkor ad néhány óra előnyt a pályának).

Mivel az egyik napon délután még a hó is esett igazi téli hangulatban is volt részünk (kép a galériában).

A hely (és időpont) kiválasztásában fontos tényező volt, hogy az utószezon amikor a bérlet olcsóbb pont ezen a héten indult és bónuszként minden felnőtt bérlethez ingyenes volt a gyerekbérlet (lehet ez egyszeri akció volt, tekintettel a meleg télutóra).

A szállásunk a Futtertrögl-ben volt, ami nulla méterre van a pályától. Korábban hütte is üzemelt itt, most rajtunk kívül más nem volt az egész épületben, amíg ott voltunk (még legalább két apartman van benne). Egyébként is kellemes hely, de így meg aztán még nyugis volt.

Az első félnap mivel egy napos délutánnal kezdtünk megtapasztaltuk milyen az igazi sóban síelés (a só nem elírás). Átnéztünk a 7-es pályára, de semmi olyat nem tudott nyújtani amit máshol ne találtunk volna meg. Az elején alig van esése, a vége felé meg van egy olyan letörés ami valójában csak marketing okok miatt kék, valójában teljesen piros. A csákányosak amikor néztük itt nem is mentek, de az üllőliftek kihasználtsága is nagyon alacsony volt az egész idő alatt (a várakozás ismeretlen fogalom). Mivel itt csak a Monarchia/Sissi park lakóinak van parkoló ez lényegben a saját pályarendszerük.

A következő napokban már csak a 1, 2, 6/6a, 5-ös pályákat látogattuk. Fent valójában az összes piros pálya kék, a 6a esetében is vsz. csak azért van a piros jelölés, hogy ne kelljen lehordani azokat akik csak a kilátás miatt mennek fel, de nincs meg még a kék pályához sem a megfelelő lécbiztonságuk. A hó minősége nem meglepő módon itt volt a legjobb.
Az 1/a-ra a nem null kilométeres kezdők is át tudnak jutni a 2 felől, bár a 2 közepe az már piros. Innen direktbe vezet az út a Schönbergi 6-oshoz majd onnan vissza lachtalban 6-oshoz.
A Hocher Zinkenen fantasztikus a kilátás, olyan napos időben mint az utolsó volt több mint 100km a látótávolság. Itt még a helyiek is megálltak fotózni.

Ebédelni voltunk a Lachtalhausban (itt a legnagyobb a választék és sok hely is van bár a gőzgombóc édesebb volt a kelleténél), a Kleinlachtal-Hütteben (itt kicsi a választék, főképp helyi ételekből ami azért finom ill. itt a gőzgombóc nem szilva lekvárral van, tippre erdei gyümölcsös) ill. kétszer voltunk az olasz pizzázóban ami a patak túloldalán van (azaz ez inkább utcai cipőben elérhető, de cserében vasárnap délután is nyitva volt). Az ételek mindenütt finomak.

Összességében Lachtal az a hely ami a változékony idő miatt néhány nap alatt több napnyi síélményt tud nyújtani a reggel kifagyott pályától a délutáni hókásáig. Fent a kilátás jó időben pazar, utószezonban a várakozás ismeretlen fogalom, de volt, hogy a pályán rajtam kívül senki sem volt. A lift vsz. teljes kapacitással sem tudja megtölteni ezeket egyenként is széles pályákat amiből gyorsan 3 lesz. Ár értékben is jó tud lenni, pláne ha megfelelő időt fogunk ki.

https://sielok.hu/fotoalbum/24725/galeria/
dsc02126.jpg
DSC02117.JPG
DSC02145.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.