Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Semmering - Stuhleck
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sporthotel am Semmering - Pályaszállás Semmering Hirschenkogel síterepén
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ervinsi
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Semmering - Stuhleck
2023.03.17. 11:38
Múlt hétvégén kiugrottunk Stuhleckre. Két héttel korábban már voltunk 1 napra (bár inkább kicsit kevesebb volt az) és mivel bejött a dolog most pénteki indulással számoltunk.
Szombaton reggelre annyira kifagyott, hogy még órákkal a nyitás után is megtartott ratraknyomon lehetett síelni a lentebbi részeken. Ezt nem gondoltam volna így majdnem március közepén, mert a lenti rész relatíve tényleg lent van. Sajnos viszont az iszonyat szél miatt leállították Stuhleckbahn-t (meg valószínűleg mindent ami felette volt). A család miatt így aztán maradt a Familienlift és környéke ahol tanulgattak. Akiknek nem volt ilyen korlát, azok rögtön elmentek a Promibahn környékére.
Mivel a sapkám otthon maradt, béreltünk egy sisakot. Korábban sosem használtam, de itt a szél miatt nagyon jól jött.

Mivel a Stuhleckbahn többségében nem járt, az ott lévő kajálda is be volt zárva nagy bánatunkra (a P3 parkolójánál lévő étteremben vigasztalódtunk, a gyerekek a gőzgombócot úgy látszik sose unják meg).
Vasárnapra megszűnt a szél és nagyon szép napsütéses idő lett, így fel lehetett menni teljesen a csúcsra (az idő délutánra hóesésbe fordult...).

Nem tudom mi alapján kategorizálják a pályákat, de vsz. a piros 1b az nagyon kékbe hajlik (max. a vége nem ahol délutánra össze van túrva) és nem igazán láttam nagy különbséget a 10a-hoz képest. A 10-es meg jobb lett volna, ha nem választják el mert számomra a rövid fordulók nem annyira élvezetesek és a végén nagyon meg kell ereszteni, hogy felmenjünk az emelkedőre.
A kék pályák elég lazák, a gyerekek is többször végigmentek a 12-1b-1a útvonalon.
A 11-es az tényleg piros, de mivel elég nagy, nincs igazán tömeg. Várakozni a Mittelstation-nál kell (főleg zárás előtt akik a P1-be mennek le) meg a Weissenelfbahn-nál dél környékén, de egyik sem volt vészes.
Tervezzük, hogy jövőre is visszajövünk (akkor már olyan sisakkal jönnék ami alá dioptriás szemüvegem is bemegy) és akkor teljesen besíeljük az összes pályát.
Csináltam pár képet is, de nem találtam meg, hogy ide hogy kell betenni bár feltöltöttem.

https://sielok.hu/fotoalbum/24057/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.