Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipő vásárlás - megint Dachsteint? Segítsetek!

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.02.17. 08:49
Segítségeteket kérem, speciális igényeimre miket tudtok javasolni. Most még meg tudták javítani a bakancsomat, de lassan időszerűvé válik a vétel.

38-39-es méretben, keményre állítható (a mostani Nordica Next bevált 40-90ig állítható), normál magasságú bakancsot keresek, ami hátrafelé kiengedhető (nem bírja a térdem az egésznapos kényszertartást, felvonózáskor muszáj kinyújtanom)

Boldogan vettem egy női modellt, ami összehasonlítva nem tűnt alacsonyabbnak a jelenleginél, magas flexet jelölt, de mégis sokat számított az a 2-3cm - a tempós meredekeknél össze vissza kezdett járni az egész.

Az új bakancsokból a magasabb, keményebb cipőkből a legtöbb gyártó kivette a lépésfunkciót, hátrafelé nyíló bakancsot pedig már egyáltanán nem láttam.

Tapasztalataim szerint a női cipők általában alacsonyak, a junior bakancsok a súly miatt nem biztos, h jók, ffi cipőkből ez a méret nem járatos.

Ha valaki mégis ismer ilyet, kérem segítsen. Az üzletekben szinte csak a legújabb sorozatok vannak, de nekem nem feltétlenül az kell. Remélem tud valaki segíteni...
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.05. 15:32
Jólvan, ne aggódj, ezek csak a műanyag öntésének egyenletlenségei, nem fog repedni.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2004.12.05. 15:09
Sziasztok!

Készítettem én is képeket a "repedéseimről", ezeken jól látszik amiről itt szó van. Simítva nem nagyon érezni. Megnéztem belül is látszanak ilyen vonalak.

Aki hallott már arról, hogy ezek mentén tört el a bakancs kérem szóljon hozzá. - Az utóbbi időben többeket végigkérdeztem, eddig inkább mindenki megnyugtatott.
nordica-belul.JPG
nordica-kivul.JPG
nordica-elol.JPG
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.03. 10:51
Gyorsan előkapam egy képet a bakancsomról, éppen a lécembern volt a fotó készítésekor, de nagyon hasonló típus, jó kis nyelvnélküli összefordulós bélés! Szerintem jó bakancs, ráadásul az enyémen a megvételkor "Made in Hungary" matrica díszelgett!
3.JPG
DSCF2899.JPG
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.12.03. 10:31

Nem igazán sikerült jó képet készítenem a bakancsról, de igazság szerint ezek a repedészszerű vonalak szabad szemmel is alig látszanak. Nagyon vékony, grafit színű vonalak ezek, egyáltalán nem biztos, hogy repedések. A fotón utólag berajzoltam egyet közülük, de mégegyszer mondom, ezek csak közelről vehetők észre, nagyon vékonyak.

És van itt az új bakancsomról is kép, mi a véleményetek, ismeritek?
Kep102a.JPG
Kep090.jpg
Kep093.jpg
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.02. 17:15
Régebbi nordica bakancsoknál, amikor valamiféle csillámos anyagot kevertek a műanyagba a bakancsforma öntése előtt, nézhetett úgy ki, mintha gond lenne, mert a csilámanyag néha vonalakba rendeződött az öntésnél, ha egyszínű a bakancsod, akkor viszont lehet gond, nagyítóval sem látni, hogy tényleg repedésekről van-e szó?
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.12.02. 11:50

Majd megpróbálok csinálni olyan képet, amin látszanak, de nem hiszem, hogy sikerül, mert ezek nagyon vékony vonalak tkp., amik pl. a sarokrésztől indulnak rüszt felé. Ránézésre egyértelműnek tűnik, hogy a terhelésnél futó hajszálrepedés, de, hogy tényleg az-e azt nem tudom. Majd holnap felteszem, ha tudok valami használhatót készíteni róla.

Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.02. 11:00
Jól tudod, állítsd be úgy, hogy egyenes lábbal tudj állni kényelmesen tele bakancstalppal a földön.
Lazítsd meg az állítócsavart, általában fokozatosan lehet állítani a canting-et (lgalábbis a Dachsteinnél biztosan)egyenesítsd ki a lábad, és a kényelmes állapotban szorítsd meg a csavart.

Tehetnél fel pár képet azokról a "repedésekröl".
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.12.02. 09:20

Szevasztok!

Az én hajszálrepedéseimre két szakember is azt mondta, hogy az nem az, nem kell izgulni miattuk. Mondjuk nem nyugtattak meg teljesen, de eddig nem történt semmi baj és úgy láttam, a repedések (ha egyáltalán azok) sem szaporodtak.

És azt meg tudnátok nekem mondani, hogy a canting állítással a cipőn miként kell szakszerűen eljárni, tehát mikor van jól beállítva? Ha mindkét bakanccsal teli talppal állok a földön, akkor egy kicsit kényelmetlenül távolítja a bakancs szára a térdeimet, pedig nincs X lábam. Úgy tudom, a canting állítási lehetőség ennek a beállítására szolgál. Jól tudom?
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.30. 12:04
Sziasztok!

Én is Dachstein bakancsot használok. Nekem bevált elötte is az volt. Egy érdekesség. bakancsot is gyártanak idehaza a Tisza mellett egy jó nevű márka, viszont ez a bakancs nálunk többe kerül mint Ausztriában, vagy Olaszban, igaz Én is ha valami sícuccot vásárolok, akkor azt február, márciusban teszem így a legolcsóbb, igaz a 2005-ös cuccokat csak 2006-ban vagy 2007-ben veszem meg (nem 2004-ben). A megtakarított pénzt vagy egy újabb, jobb síterepen való sízésre, vagy hosszabb ideig, vagy egy szezonban többször, vagy szinvonalas oktatásra költi a család. (4 főnél ez tetemes pénz főleg, ha minden évben mindenkinek szinte mindig a legújabb cuccokat venné az ember) Viszont ez csak az Én véleményem, nem biztos hogy mindenki így vélekedik.
Üdv.:Eje.
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.11.26. 09:59

Kösz a hozzászólásokat!

Elég rég óta síelek, igaz, általában csak egy hetet egy évben, főleg anyagi okokból. És főleg anyagi okokból nem vásároltam eddig saját cuccot, meg azért, mert évi egy hétért szerintem nem érdemes. Inkább mindenfélét béreltem, hogy kipróbáljam, hogy ha majd vásárolok, akkor tudjam, hogy mit akarok. Eddig csak egy használt bakancsot vettem, ami végül is jól vált be, viszont kicsit már lestrapálódott, hajszálrepedés szerű vonalak jelentek meg rajta, amik aggasztanak, meg különben is úgy gondoltam, most már megérett az idő egy újra, ami az enyém lesz, amit én taposok ki, hiszen a baki ugye talán a legszemélyesebb eszköz, amit síeléskor használsz (a léc meg a bot nem "taposódik ki"). És ha már veszek, akkor nem 1-2 évre, ezért talán túl sokat filózok azon, hogy jó lesz-e, vagy nem. De hát én is tudom, hogy előre a kutya se tudja.
A kérdésem, ezért igazából csak az volt, hogy egy ilyen bélés mennyit tud tágulni-szűkülni? Köszi a válaszokat, megnyugodtam, és meg fogom próbálni kitaposni, mivel sehol sem nyomott (voltam benne eleget, az utóbbi napokban már a boltban töltöm a kb. másfél-kétórásra nyúló, síbakancspróbává alakult ebédszünetem...), csak elöl volt nagyon szűk és az én körömágyaim meglehetősen érzékenyek..., de hát majd kiszenvedem, míg helyük lesz.

Na, kösz mégegyszer a bíztatást!

Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2004.11.26. 07:46
Mous,

Nekem más jellegű problémáim voltak. Két heti sielés után szétment az egyik csat valamint szétesett az egyik szegecs, amelyik a bakancs nyelvét kapcsolta össsze a bakanccsal. Ráadásul nem egy olcsó modell volt, 60 ezret fizettem érte a Hervisben.

Ami viszont kellemes volt a kellemetlenben: a Hervis visszaadta a pénzt egy az egyben, nem vacakolt azzal, hogy megjavítják, benézetik, stb.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.11.25. 22:08
Dachstein bakancs ma már nem létezik, azaz létezik, csak más néven, a Dachstein-Raichle bakancsok ma már Kneissl néven jelennek meg, neke speciel Dachstein pro carve 4 bakim van, 60e volt tavaly, "öszvér", mert dachstein, és kneissl márkajelzés is szerepel rajta, de a neve dachstein.
Remek bakancs, nyelv nélküli "összefordulós" bélés van benne, ami a lábujjaim tövénél kicsit megemelkedik, ez a többi bakancshoz képest fura, de nagyon kényelmes újítás.

Ráadásul remek kis racsnis cserélhető fejű marokmarkolatos kézicsavarhúzót adtak mellé, sok segítséget tudtam már vele nyújtani a sípályán (belsőzsebben elfér).

szóval, szerintem jó darab.

Nordica témához, volt két Nordica bakim, egy Vertech 55 három szezonon keresztül, és egy Grand Prix LE, 95/96os modell volt, ami raktáron maradt, 98-ban vettem meg, és 2003ban adtam el, kemény használat mellett soha nem volt bajom vele, és repedéseket sem láttam rajta sehol.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2004.11.25. 21:55
A kényelmetlenebb cipök esetén mi a selyemtapaszt szoktunk használni. Gyakorlatilag a kritikus helyeken teljes felületen ragadó ragtapasz védi a lábat, a felületén dörzsölödik a zokni, így nem töri fel a lábat. Nálunk ez bevált. Édesapám hasonló megfontolásból a szarvasfaggyút javasolja. Pár nap után már a bör ezek nélkül is bírja.


Misa!
Kicsit eltérve a témától, a Nordicáról kérdeznélek, mert engem is aggasztanak a cipömön a szerkezeti pontokból kiinduló hajszálrepedések. Persze nem biztos, hogy valódi repedések, lehet, hogy csak öntési rendellenesség. Mutattak más, új cipöket is lehet, hogy igazuk van, de erösen tartok töle, hogy mégis széteshet a kb 4 éves bakacs. Jóval régebiek a te tapasztalataid , vagy nem tudsz megnyugtatni?

terjek
7 élménybeszámolót írt
7
20 éve tag
2004.11.25. 17:57
olyan sí cipőt nem lehet találni ami pont a lábadtra való.gondolom nem sok éve sízel még ?
Vegyél egy néretileg megfelelő cipőt és nézd meg ,hogy egy ponton ne nyomjon ,utána elkezdheted a cipő alakítésát a lábadra ,vegyél talp és sarokemelőket és kezd a cipőt alakítani (a bélését alábadhoz) ez nem egy két perc leveszed felhúzod leveszed próbálgatod rajtad van legalább 1/2 órát próbálgatod mikor jó és nem fogsz csalódni mert lessz egy kényelmes cipőd egész nap a lábadon lehet és nem fáradsz el benne .
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.11.25. 15:18
Kösz a tippeket!
Az lett volna a kérdésem, hogy egy jó vastag bélés mennyit tágul? Azt hiszem, megveszem a bakancsot, kipróbálom, mivel voltam a cipőben vagy háromnegyed órát, ma is egy jó negyed órát, és olyan frankón tartja a lábam, ahogy kell, nem nyom sehol, nem zsibbaszt, csak a lábujjaim éppen hogy tudom mozgatni, mert felülről és oldalról körülölel a bélés, igaz nem nyom, jó puha. Remélem ki tudom taposni tökéletesre, legfeljebb megszenvedek érte.
Még egyszer kösz!
De ha van még tippetek, szívesen fogadom őket!
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2004.11.25. 14:29
Én csak egy tippet tudok adni: bármilyen bakancsot is veszel, amikor próbálod, legyen a lábadon legalább 15 percig becsatolva, mert csak akkor tudod biztosra eldönteni, hogy tényleg nem szorít-e valahol. Az nagyon gáz, ha elmész vele síelni, és addig kínlódsz, amíg úgy nem döntesz, hogy bérelsz valamit helyben... Egy haverom járt így.

Nekem például nagyon vastag vádlim van, a legtöbb négycsatos bakancsok esetében nem tudnám becsatolni a legfelső csatot. Ezért én is nem kevés időt szántam arra, hogy találjak megfelelőt.

Ez egyébként nálam három márkánál is sikerült: Dalbello, Nordica, Head. (A Dalbello-t ellopták, a Nordica szétesett, jelenleg Head van, nagyon jó.).
Dzsepettó
8 élménybeszámolót írt
8
19 éve tag
2004.11.25. 09:50
Mi a véleményetek a Dachstein bakancsokról általában? Van valakinek tapasztalata rajtam kívül, hogy milyen minőségűek, mennyire tartósak, vagy bármi más? Kerestem a neten a gyártót, de nem találtam, tudja valaki a címüket?
Régi bakancsomat (Dachstein, nekem elég jól bevált) lecserélném az idén, ezért már egy pár hete csak síbakancsot próbálok, de nem igazán találtam olyat, amire határozottan azt merném mondani, hogy biztos jó lesz (ebben persze ki lenne biztos?). Egy Dachstein márkájú tűnik a legjobbnak, és az a vicces, hogy ahogy elnézem, pont a régi bakancsomnak egy újabb, az eladó szerint 2002-es változata: elég kemény cipő, ahogy szeretem (de ezen is lehet állítani), 4 fém csat, micro-val, tépőzár, thermo bélés, canting állítási lehetőség, lépés és sí funkció, 44.000-ért (90-ről leárazva, mert senki nem vitte el).
Egyetlen bajom van vele, hogy az ujjaimat csak kicsit tudom mozgatni. Az eladó szerint ez ennél a cipőnél normális, mert azért ilyen vastag a bélés (tényleg jó vastag, megnéztem), hogy az a használó lábára idomuljon, szerinte hamar ki fogom taposni, a súlyom is megvan hozzá (mindössze 100 kiló vagyok?!?!) és ezzel nem lesz gond. Ugyanígy a harántboltozatnál sincs nagyon ív kiképezve, erre is az volt a válasz, hogy azért, mert azt is a lábam alakítja majd ki. Szerintetek ez elképzelhető? Mit gondoltok, belevágjak?
Előre is kösz minden megosztott tudásért, tapasztalatért!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.