Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szlovák - Cseh ételek, italok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.11.26. 14:32
Ugyanez elmondható a magyar kajákról is....:)
A tegnap egyik ismerősünk MO-ról hozott kis házi kolbászt, hurkát, stb.
A kollegáimnak adtam belőle, mind azt mondta hogy borzasztóan paprikás, a magyarok mindenhez borzasztó mennyiségben használják. Ugyanezt mondták az erdélyi barátaim is.
Ettől függetlenül van aki szereti így is, de találkoztam olyan házikolbásszal amit egyszerűen nem tudtam megenni, annyira paprikás és csípős volt :)
Előzmény: (larpi 74440)
larpi
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2009.11.25. 01:49
Az ételek Szlovákiában egy kissé más ízvilágot adtak számomra. Mivel azonban a kulináris élvezeteknek igencsak szívesen hódolok, meg egyébként is minden országban szeretem megkóstolni a helyi jellegzetességeket, ezért ifejezetten ízlenek az ottani ételek. Egy jó savanyú káposztaleves, a standardnek számító knédli bármilyen husival vagy pacallal, stb. kifejezetten finomak. Amit én szlovák sajátosságként tapasztaltam, hogy a majonézes (inkább tartármártásos) salátákban mindig van hagyma, amit lehet nem mindenki szeret, azonban én kifejezetten igen. A rántott sajt különféle változataival is Szlovákiában találkoztam. Ezekhez már csak a megfelelő ital hiányzik, ami lehet sör, vagy rövid ital. (Azt azért jó lenne tisztázni a magyarokkal, hogy a Becherovka nem szlovák ital, van annak helyi megfelelője.) És akkor még ki sem tértem agyerekkorom kedvenc csokijára, a Deli csokira, meg a többi édességre, süteményre.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.