Az ételek Szlovákiában egy kissé más ízvilágot adtak számomra. Mivel azonban a kulináris élvezeteknek igencsak szívesen hódolok, meg egyébként is minden országban szeretem megkóstolni a helyi jellegzetességeket, ezért ifejezetten ízlenek az ottani ételek. Egy jó savanyú káposztaleves, a standardnek számító knédli bármilyen husival vagy pacallal, stb. kifejezetten finomak. Amit én szlovák sajátosságként tapasztaltam, hogy a majonézes (inkább tartármártásos) salátákban mindig van hagyma, amit lehet nem mindenki szeret, azonban én kifejezetten igen. A rántott sajt különféle változataival is Szlovákiában találkoztam. Ezekhez már csak a megfelelő ital hiányzik, ami lehet sör, vagy rövid ital. (Azt azért jó lenne tisztázni a magyarokkal, hogy a Becherovka nem szlovák ital, van annak helyi megfelelője.) És akkor még ki sem tértem agyerekkorom kedvenc csokijára, a Deli csokira, meg a többi édességre, süteményre.