Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Donovaly topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2024.01.15. 17:01
Az általad leírtakat egyelőre Normafa is tudja prezentálni (50-100 méter), mert tavaly óta kellő hideg esetén hóágyú segítségével szoktak havat készíteni (persze, ha van természetes hó, az is "hozzá jöhet"). Az "álcivilek" próbálnak keresztbe tenni, de egyelőre tudtok most oda is menni kicsiket csúszni.

Amennyiben aránylag biztos természetes havas környezetet szeretnél télen, akkor manapság minél magasabbra kell menni, de Donovaly azért februárban jó szokott lenni ilyen szempontból, mert a 200 km-rel északabbra való "tájolódás" is számít, nemcsak a magasság. Mondjuk ott emlékeim szerint a sípályán kívül vannak olyan szakaszok, ahol ilyen távolságokat azért lehet csúszkálni, de "természetesen" a sípályákra nem mehettek fel.

Tudnék olyan helyet javasolni, ahol akár több km-et is lehet egyben csúszni, sőt esténként még akár világítás is van, és valamennyire a pályát is karbantartják, sőt még ingyen is van (persze nem felvonóval), de azért sokkal messzebb kellene utaznotok (Ahrntal - Dél-Tirol, Olaszország).
Előzmény: (murdock25 220286)
murdock25
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2024.01.15. 15:25
Sziasztok!

Február elején szeretnénk egy rövid, szánkózós hétvégét a 3 gyerkőccel (4, 8, 13 évesek), és néztük Donovaly-t. Semmi síelés, semmi extra, csak egyszerűen olyan helyre vágyunk, ahol lábon felhúzzuk a szánkókat 50-100-150 méteren, aztán csúszás és ugyanez oda-vissza, ameddig a gyerekek csak bírják.
Mennyire tudjátok ajánlani Donovaly-t ilyen célra, mennyire lehet ott könnyen találni ilyen helyet szánkózásra? A közeli települések valamelyikén megszállnánk 1 éjszakára, és szombat-vasárnap szeretnénk ilyen módon ott időt tölteni.
Viszont az interneten konkrétan semmi ilyen információ nincs, tapasztalat, fórumos leírás sincs. Viszont ha nem alkalmas, nehéz helyet találni, vagy csak méregdrága napijegyekért engednek még csak a domboldalban is csúszni, akkor inkább elmegyünk máshová, csak hát nagyon vonzó a közelség.
Aki tud ilyen tapasztalatot megosztani, kérem tegye meg, előre is köszönet érte!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.