Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Boardos kérdések topikból

ÜZENETEK (23)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.12.03. 22:48
Azt nevezik jó eladónak aki hisz abban amit árul, amivel foglalkozik. Jó volt ez így....
Egyenlőre használom a kötést amíg nem jelentkezik érte valaki aki el is viszi.
De a sorsa már megpecsételődött :o)
Biztos hogy kezesebb lesz mert már most látom, hogy jobban tekeredik,hajlik mint az előző .

Apropó nincs valakinek elfekvőben egy műanyag board orrvédő?? Egy régi deszkára kéne rátennem.
Előzmény: (golo 163062)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.27. 14:11
Teljesen igazad van, megértelek. A saját elhatározást, véleményt, ami lehet érzelmi, vagy valamilyen elmélettel alátámasztott, nem kell feladni. És ez Endruval szemben nagyon nehéz, mert erősen hisz abban, amit mond. Én is megkaptam párszor a magamét, amikor olyan dolgot vettem, ami neki nem tetszett.

Zsolti: Amit a megszokásról írtam, az fordítva is igaz, vagyis ha megszoktál egy műanyag kötést, akkor először inkább maradj annál, próbáld ki az új lappal, és csak ha nagyon nem passzolnak, akkor cseréld le. A Spray-jel még működhet is a dolog, mert amit én tudok róla (fórumokat olvastam), aszerint egy toleráns, könnyen irányítható lap, és korántsem olyan kemény, mint pl. az Apocalypse vagy a Flagship. De lehet, hogy Endru most nem adna nekem igazat :-)
Előzmény: (badzoli 163059)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2013.11.27. 13:35
Nitro-t Szfehérváron a Rider's Corner árul, nekem a lapom van tőlük. És ha jól tudom, a K2 is árulja a nitro termékeket.
Előzmény: (Vacsek 163052)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2013.11.27. 13:34
Nem nagyon ismerem Endrut, 1x voltam csak a boltjában, akkor is tömegben, nekem valahogy nem jött le az a komoly szakmai értekezés, segítség, amiről híres minden netes fórumon. Nem vonom kétségbe a tudását, tapasztalatát, csak azt mondom, hogy én ezt nem igazán tapasztaltam meg.
Meg nagyjából tudtam is, hogy mit akarok, nem szorultam igazán segítségre sem. Annyiszor próbáltak már lyukat beszélni a hasamba, hogy inkább kész elképzeléssel megyek a boltokba és nagyon minimálisan engedek beleszólást a választásomba. Lehet, hogy szerencsém volt, de eddig nem is nagyon nyúltam mellé snowboard/sí ügyben.

Azt gondolom, hogy a snowboardban főleg érvényes, hogy nagyon kevesen vásárolnak egyben, valamiféle rendszerben gondolkodva teljes szettet. A többség elsőként beruház cipőre, csúszik vmi kölcsön(zői) lappal, aztán próbál beszerezni sajátot. Ugyebár senkinek sem áll otthon zsákban a pénz, tehát igenis sokan szereznek be akciós termékeket (én is figyelem állandóan a lehetőségeket), ilyenkor jön a hiányzó láncszem beszerzése a meglévőkhöz. Nem nagyon szeretem, ha ilyenkor elkezdik fikázni azt, ami már megvan. Nyilván van oka, hogy azt vettem, akár érzelmi (tetszik), akár financiális, akár más, például, hogy a szomszéd boltban meg pont azt beszélték rám. Inkább próbálna meg segíteni, hogy a meglévő komponensekhez leginkább illeszkedő darabot válasszam. Ne azonnal az "ez szar, vegyél nálam, igaz, 2x drágább, ezért add el a másikat" elv legyen az első.
Sok ismerősöm esett abba a hibába, hogy az amúgy tökéletes lapját/sílécét/bakancsát/kötését cserélte le, mert beszólt neki egy eladó. És utána meg sírt, hogy mekkora marha volt, hogy hagyta magát rádumálni, mennyivel jobb volt a régi cucca, amit persze azonnal eladott, hiszen minden fillér számít, meg amúgyis csak kerülgetné a pincében.

A Ruler (szerintem) egy nagyon jó bakancs, nem a legkeményebb, de elég jól tart. Én Moto-val kezdtem, most Ruler van, hibátlan, sokkal jobb és könnyebben kezelhető a gyorsfűzők miatt, mint a Moto volt.
Előzmény: (zsolti780 163030)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.27. 11:35
Nekem bakancsot a legnehezebb venni (szintén magas a lábfejem). Hiába tetszik valamelyik, ha felpróbálva nem az igazi. Múlt héten a két kamasz fiammal voltunk benn, bakancsot vettem nekik, szerettem volna olcsón megúszni, mert úgyis kinövik. A kisebbnek (13 éves) találtam megfelelőt (Choc), ami 1 szezonra is megérte. A nagyobbnak (15 éves) viszont kénytelen voltam egy Ride Ful Black-t megvenni, hogy jól tartsa a sarkát. Én egy korábbi évjáratú Strapper Keeper-t használok, ez az eddigi legkényelmesebb bakancsom, és ez kell is, mert sokat gyalogolok, viszont túl bonyolult a fűzése, sokáig tart felvenni.

Általánosságban nem tudok nyilatkozni, próbálni kell.
Előzmény: (Vacsek 163052)
Vacsek
20 élménybeszámolót írt
20
12 éve tag
2013.11.27. 11:21
anno én is ott vettem az első boardom hammer sequence meg hammer kötés majd egy apo yeaht hoshow-n akkor is ők voltak kint volt szerencsém az utolso példányt megszereznem :D nagy bakancs keresésbe vagyok eladtam a burton invader-em nagyon nyonta a lábfejem elődje egy nitro barrage volt amit szintén náluk vettem imádtam azt a bakit csak kinőttem de ahogy nézem már nem forgalmaznak nitrokat.. magas lábfejre te mit ajánlanál? szivem szerint maradnék a nitronál bár nem könnyü joáron hozzájutni mo-n..
Előzmény: (golo 163051)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.27. 11:11
Igen.
Előzmény: (Vacsek 163050)
Vacsek
20 élménybeszámolót írt
20
12 éve tag
2013.11.27. 11:05
snowboardshop-os boltról van szo? :P
Előzmény: (golo 163037)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.27. 08:11
Nem rosszak azok sem. Csak más a felhasználási cél. A lap és a kötés együttműködik. Nem jó az, ha nincs meg az összhang. Ha egy direkt, közvetlen irányíthatóságra vágysz, és ezért egy erős, rugalmas, kemény lapot választasz, akkor egy lágy kötés lerontja ezeket az előnyöket. De ugrálni, parkozni pont előny, ha minden puhább, kisebb rugóállandójú, és ezért jól csillapítja az ütéseket, lágyabb érkezést tesz lehetővé, stb.

Átszokni egyikről a másikra szinte lehetetlen. Nekem az első, de a második kötésem is egy Emery volt, nem tudatosan, csak mert akkor éppen ehhez jutottam hozzá. Ez egy mai szemmel nézve teljesen puritán, egyszerű kötés, de alumínium az alap és a tárcsa. A pántok, csatok: semmi extra. De működtek. Hiba nélkül, 10+ éven át. Egyszer gondoltam, hogy lecserélem egy divatosabb, szebb kötésre és vettem egy újat. A márkája most mindegy. Műanyagból készült, ez akkor még nem tűnt fel, hiszen majdnem mindenki ilyet használt. Aztán felraktam, és próbáltam csúszni vele, de nem ment. Estem-keltem. Egyszerűen nem úgy reagált a lap, ahogy szerettem volna. Akkor értettem meg, hogy mekkora különbség a fém után egy műanyag kötés. A nagyobb holtjátékát, elmozdulásait figyelembe kell venni, de ez tanulás, egy berögzült, ösztönös mozgásnál, mint amilyen a boardozás, lehetetlen. Ez után az 1 nap után visszavittem, és azóta csakis fém kötést használok. Nem azért, mert az jobb, hanem mert így tanultam.

Csak a poén kedvéért. Egy időben nem lehetett jó fém kötést kapni. Akkor még nem kapott Endru Ride-ot, ezért APO Classicot használtam, ami szintén fém, szuper, komfortos pántokkal, jó csatokkal, de túl magas az alap a csillapító gumiborítás miatt. Végül 1 szezon használat után visszakerült a lapomra az ütött-kopott Emery talpa, de átszereltem rá az APO pántokat. Akkoriban sokan megkérdezték, hogy ez mi? :-)

Aztán bejött a Ride, és ilyen gondom nem volt többé. Múlt héten én is voltam benn a boltban (maga a kánaán, több mint 30 féle kötés közül választhatsz), és vettem egy Ride Revolt kötést. Ez már a harmadik. Nem váltanék.

A baki viszont szerintem legyen kényelmes, alacsony talpú (lásd amiket a közvetlen irányíthatóságról írtam), a többi szempont csak ezután következik. Hogy ez milyen márka, az mindegy. Jól érezd magad benne és kész.
Előzmény: (zsolti780 163030)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.11.27. 00:59
A deszkát hétfőn megvettem ! Spray....Örülök több okból is de szomorú is vagyok. Szomorú mert rávilágítottak az igazságra.
Röpke 2óra 10percet töltöttünk a boltban :o)....örülök mert minden egyes ilyen és ehhez hasonló boltban ilyen eladónak(tulajdonosnak) kellene lenni aki elhivatott és mindent tud,csinál,kipróbál,tesztel,ismer,stb... Mindenről elmondja a véleményét elmondja miért rossz és az övé miért jobb, megindokolja tényekkel,fizikával,anyagismerettel. Ebben a boltban nem arra törekszenek hogy gyere le,nézd ki mit akarsz fizess és menj! Hanem ha kell 3órát foglalkoznak veled mert tudják visszamész és megveszed amit akarsz.
Viszont elvittem magammal a kötést és a bakancsom is, na ez volt a vesztem. Jött a szomorú igazság. 1éve használom a kötésem és azt hittem nagyon jót vettem, erre Endru mindent összetört bennem :o) műanyag,tekeredik-csavarodik-nem is fogja a bokát. Szóval most vennem kell egy Apo-t, bár ő Ride felé terel de ez a papucsos belépés csak azért is tetszik. Az hogy mit mondott a frissen vásárolt Burton Rule-r bakira azt hagyjuk is !
Előzmény: (golo 162440)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.11.18. 20:40
Nem csodálom.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az a deszka....tartok is tőle a kialakítás végett.
Majd valahol biztos összefutunk , ha jó lesz a deszka nem vágom hozzád. :o)
Előzmény: (golo 162440)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.14. 22:34
Örülök, hogy sikerült. A boltból én sem szoktam tudni hamar eljönni, volt már olyan, hogy fél 12-ig beszélgettünk. Igaz, hogy nem túl gyakran járok Pesten.
Végül is jól döntöttél, és ha elolvasod az utóbbi pár hozzászólásom, akkor észreveheted, hogy finoman én is inkább a Spray felé terelgettelek :-)
Tudom, nem könnyű ez a döntés, és én eddig valóban elég önfejűen, saját elméleteket gyártva választottam lapot, és ezt Endru nehezen fogadta el, de a barátság erősebb, így végül is nem haragudott, csak legyintett :-)
A "tudásom" is főleg tőle szereztem, a hosszú utazások alatt mindig sokat mesél a lapokról (és még sok minden másról).
Remélem, hogy örömöd leled majd a lapban, hiszen ez a fontos, és személyesen is találkozunk, és csúszás után sem vágod majd a fejemhez :-)
Előzmény: (zsolti780 162439)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.11.14. 22:00
Na !!
Voltam "A Boltban" mivel gondoltam , hogy valami kötödésed a Skyboyhoz így rögtön a fórumon történ beszélgetésre hivatkoztam valamint a nicknevedre, így aztán a jó barátod elém tett három lapot kettőt az általunk felvetettek közül (Spray,Apocalypse) valamint egy flagshipet. 1.5 órás beszélgetés után döntöttem a Spray mellett , mivel az általad mondottakra ő még rákontrázott :o) és nem adott neked teljesen igazat :o) . Gyakorlatilag amit akartam az megtörtént jót beszélgettünk a sporttárssal és döntöttem melyik lap lesz a befutó.Pénz nem volt nálam éppen, de 25.én hétfőn megyek és megveszem.
Előzmény: (golo 162367)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.11. 22:39
Naná, hogy tolerálja. De a hibákat sokkal kevésbé, mint a puhább lapok. Az elején lehet, hogy szidni fogod, mert a buckákon eldob, mint egy íj, de ha keményen odalépsz, akkor sokkal gyorsabb lehetsz, mint az átlagos lapokkal.

Erről a dilemmáról szól, amit korábban a kompromisszumkeresésről írtam:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=3576&onemessageid=161678
Előzmény: (zsolti780 162366)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.11.11. 22:27
B@sszus 100x átnéztem a deszkákat ezen az oldalon de ezt még nem szúrtam ki. Jól tart az él, kemény lap,porhóban is jó de pályára tökéletes .....ez nekem való...
Azért ha ugrás esetén érkezésnél meghajlik azt remélem jól tolerálja.......
Előzmény: (golo 162364)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.11.11. 22:00
Igaz. A Spray csak közepes keménységű, de nagyon népszerű (3 barátom is használja). Egy öröm-lap.

Ha vállalod a radikálisabb stílust, és amihez lehet, hogy hozzá is kell fejlődnöd, akkor pedig ezt javaslom (én is bejártam ezt az utat, de egy másik lappal):

http://www.snowboardshop.hu/boards.php?id=376
Előzmény: (zsolti780 162356)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.11.11. 20:57
Azóta sem jutottam dűlőre a deszkával.
mivel javarészt pályán használom akkor inkább Camber, de a spray az rocker.
?
Előzmény: (golo 161678)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.10.22. 14:05
Akkor tényleg a Spray lesz ideális !
Na sebaj szombaton úgyis Pesten járok...... :o)
Előzmény: (golo 161678)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2013.10.21. 23:28
Jók a célok :-) De nem nagyon fogsz találni olyan lapot, amely mindenhol a maximumot nyújtja. Ezt saját tapasztalatból mondom. Kompromisszumot kell kötni. Nálam ez a keményebb, camberes lap lett. Pedig ritkán van rá szükség, de akkor nagyon. Sajnos terepen jobb volna egy puhább lap, mert kiegyenlítené, csillapítaná az egyenetlenségeket, nem pattognék a buckákon, egyszerűen jobban élvezném. Ezzel szemben ott vannak az előnyök, mint a nagyobb biztonságérzet a meredek, jeges kuloárokban, vagy a nagyobb sebesség élvezete. Az egyre keményebb és hozzá keskeny (mert szeretem, hogy villámgyorsan, finoman, kis erővel válthatok élt) lapok után azonban már eljutottam oda, hogy azt mondjam: van egy határ, ami már elég.
Mivel a lapok szélesednek is, így kénytelen vagyok kisebb kötésszögeket használni, mivel nekem is csak 44-es a bakancsom. De ezt gyorsan megszoktam, és a nagyobb felületű lap sokkal jobb a mélyhóban. Mivel öregszem, azt hiszem, hogy a következő lapom még szélesebb, puhább, és kisebb ívsugarú lesz, mert ismét élvezni akarom a csúszást :-)
De vigyázz, mert én csak 73 kg vagyok! Neked csak egy 25%-kal merevebb lap fog ugyanúgy viselkedni, mint alattam. A barátom, akiről írtam, rengeteget panaszkodott, hogy nem tartják meg a lapok, meg behajlanak alatta. Ami nekem már túl kemény lenne, az Neked csak a normális.
Előzmény: (zsolti780 161661)
zsolti780
47 élménybeszámolót írt
47
13 éve tag
2013.10.21. 20:39
Gyakorlatilag pálya, és az erdő mélyén :o)....
Park egyáltalán nem érdekel.
APO BC-t néztem, jókat olvastam róla és túl kemény lap sem kell. Jelenlegi bakim 44es de egy barátom Burton bakancsát is felvettem nagyon jó volt és az 43as volt. Szóval még az sem biztos hogy wide kell.
Apo Spray-t is néztem 163ast.
De még nem döntöttem, viszont mindenképpen újat akarok.
Előzmény: (golo 161623)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.