Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zell am See topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Christína
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2013.02.19. 07:25
Én hétfőtől csütörtökig síeltem itt, minden reggel 8.30-kor már a parkolóban voltunk. Minden reggel tökéletesen ratrakolt pálya fogadott. Délutánra viszont már minden pálya nagyon buckás volt.
A 3-as pályán valóban van egy nagyobb letörés, de azt balra ki lehet kerülni egy hosszabb, de lankás, igaz keskeny erdei úton. Érdekes, a térkép nem jelöli, mi is úgy fedeztük fel, hogy arra ment egy gyerekcsoport és mentünk utánuk, gondoltuk a picúrokat csak nem viszi nagyon meredeken.
Előzmény: (Brillante 155315)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2013.02.18. 19:08
Kár, hogy pont egy olyan napot fogtál ki, amikor nem tudtak ratrakolni. Ez így volt Saalbach összes pályáján is szombaton, mert reggelre esett le az a 15 cm hó, amivel nyitás előtt már nem nagyon tudtak mit kezdeni. De ez nem csak ezen terepek sajátossága, hanem szerintem az összes többié. Én kettőre értem ki a pályákra, addigra már szép kis buckák lettek (én szeretem!) Pont azon gondolkoztam ma, hogy ha választani kellene sima, de jeges illetve túrt/buckás mellett, vajon ki melyiket választaná? De ez lehet, hogy itt nagyon OFF.
Kellett volna még egy napot maradnotok Zell am See-ben, vasárnap fantasztikus pályák voltak! :)
Előzmény: (Brillante 155315)
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2013.02.18. 12:19
5 napot töltöttünk a régióban, ebből 1et síeltünk a Schmittenhöhe-n.
Szombat volt, síszünet a tartományban és Bajorországban előző héten, ennek ellenére abszolút nem voltak sokan. Sorbanállás szinte sehol sem volt, max 1-2 perc. Rengeteg holland volt meg sok cseh, valószínű náluk is szünet volt, osztrák kevés volt a szünet ellenére, gondolom messzebb mentek inkább.

A síterep gyönyörű panorámával büszkélkedhet. Kezdők és haladók is könnyen megtalálhatják a nekik illő pályákat, bár főként jól síelőknek ajánlanám a terepet. 1-es és 2-es pálya ideális kezdőknek, de pl a 3-as kékben van elég nagy letörés ami elveheti a kezdő síző kedvét. Többi pálya piros és fekete, amiknek helyenként elég jó lejtése van. Nagyon jó fekvésű a 15-ös fekete pálya a Sonnenalmtól lefelé. Pálya alja felé közeledve tehenek fogadják a síelőket a pálya mentén, jópofa volt :)

A negativum:
Én szeretem a gyönyörűen ratrakkolt pályákat és a szűzhavas lejtőket egyaránt, viszont úgy gondolom, ha több mint 200 EUR-t fizetek egy síbérletért, akkor az üzemeltetők dolgozzák meg a pályákat. Ha szűzhavat keresek pályán kivülre megyek. Szombaton nagyon gyengén muzsikáltak e téren. Hozzáteszem 5 cm hó esett max előző nap, szóval nem túl sok. Túrt hó volt, buckákkal, feketéken pedig glatt jég sok helyen. Többi napról nem tudok nyiltakozni, de gondolom általában véve jobb a helyzet. Engem nem zavart igazán, így is nagyon élveztem a síelést, viszont a kezdőket nagyon. Szerintem éjjel rá se mentek a gépek, mert időben érkeztünk, de ratrak nyomot nem láttam. Többet fordult a helikopter, sokan sérültek aznap.

Zell gyönyörű, hangulatos kis város, nem először járunk itt.
Kedvenc éttermünk a Crazy Daisy volt, ami felett ApreSki bár is van, ami szintén elnyerte tetszésünket. Jártunk még az Insiderben, szintén jó hely. Ezek és még több másik hely, mind egy helyen vannak, lehet válogatni a jobbnál jobb partyk között. :)

Konkúziónak: Szerintem remek terep lehet, csak most nem volt szerencsénk. Még bizonyosan visszatérünk.
IMG-3306.jpg
IMG-3308.jpg
IMG-3319.jpg
IMG-3322.jpg
IMG-3323.jpg
IMG-3324.jpg
IMG-3332.jpg
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.