Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gyuri271
10 élménybeszámolót írt
10
11 éve tag
2012.10.16. 14:23
Nem az számít hány hóágyú és hány pálya van hanem az, hogy hány pályán és mennyi ideig lehet síelni egy szezonban. A hóágyúk, pályák, km-ek, liftek száma csak a torta teteje, azaz a marketing. Ha mondjuk lenne egy 15 km-es pályarendszer, de csak 2 km-et tudnának hóágyúzni akkor hiába a marketing, nem jó a pálya.

Eplényben szerintem kétszer ennyi hóágyú tudná tutira biztosítani az összes pálya behavazását. De az átlagos magasság is igencsak számít. Az eplényi hóágyú armadával, náluk sokkal hóbiztosabb szezont lehetne összehozni (nagyobb pálya felületen) pl. Bánkúton.

A kérdés, hogy az új pályák elkészültével a hóágyúk számát is növelik-e? Mert ha nem, hiába a több pálya! Amennyiben nem lesz elég hideg a télen, a jobb pályákra (4-es, 3-as) már nem jut elég "nafta".

Ki kellene számolni, hogy átlagos hideg esetén mennyi havat tudnak ezekkel a hóágyúkkal legyártani, van-e elegendő vizük hozzá és akkor kiderül mire elég a "hétlövetű"! Gondolom nem titkos adatról van szó, jó lenne ha valaki leírná ezt az a benfentesek közül! Csak, hogy megnyugodjak! :)
Előzmény: (jozsifia 141264)
jozsifia
53 élménybeszámolót írt
53
11 éve tag
2012.10.16. 09:36
Most komolyan egymás torkának kell ugrani egy ilyen hülyeségen? Lehet, hogy ezek a szabályok az első nap után megváltoznak, amikor látszik, hogy valamelyik nem jó.
Egyébként persze lehet hogy volt hóágyú Eplény előtt is itthon, de azért nézzük meg milyen és mekkora berendezésparkról van szó. A facebookon is kint van egy ágyú milyen teljesítménnyel bír. Úgy birom, ha valaki csak a rossz oldalát nézi valaminek. Eddig mindig zavart minket, hogy köztünk akarnak szánkózni, a szánkósokat pedig hogy elhajtják őket. A Síarénának sem lehetett kellemes csalódást okozni a szánkósoknak. Idén rájuk is gondoltak.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.