Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kis Kovi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (268)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.12.06. 19:24
Lehúztam a szegény eplényieket a nyitó jegyárak miatt (400 méteres pálya viszonylat), de ha a bejelentett új fejlesztések megvalósulnak, akkor minden tiszteletem az Övék.
A folyamat vége lehetne itt is egy (a helyi viszonyokkal arányban lévő) kisebb Bukovel, ami a Balatont, illetve környékét téli célpontként is vonzóbbá tehetné. Persze ehhez nem ártana például komolyabb fürdőfejlesztés (fedett jellegű) a Balaton mentén, mert akkor már nagyon komplex programokat lehetne kínálni.

Eplényél hiányolom, hogy nincs komolyabb családi kedvezmény, esetleg két napijegyet fizető felnőtt mellett jelképes áru gyerekjegy vagy két felnőtt mellett két gyereknél egyik ingyen, stb:)

Az is örvendetes lenne, hogy ha a magyar pályák valamilyen kooperáció jegyében közös szezonjegyet vagy heti/havi jegyet dolgoznának ki, mert ha máshol is hasonló mérékű fejlesztésekre kerülne sor, mint ami Eplényben várható, szerintem jó páran - főleg a kevésbé tehetősebb családok - itthon töltenék el a téli/sívakációt.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.12.06. 19:02
Köszönöm Neked és a többieknek is tanácsot.

A maci-laci által linkelt képen szereplő bakancsnak mi a pontos típusa, milyen flex értékkel bír?
Előzmény: (Lackó 126184)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.12.05. 20:58
Ezt a bakancsot találtam a neten:

http://viewitem.eim.ebay.hu/Brand-New--Lange-Pin/170738210522/item

Nem sok információ található róla a neten, valószínűleg egy régebbi speckó modell, de itt újként árulják.
Mit gondoltok róla, két szezonnyi tapasztalat után van értelme egy ilyen bakancsban gondolkodni?
A gyártók, típusok méretezése (28-as) között nagy különbségek lehetnek?

Jelenleg egy Atomic B65-ösöm van, de ezt inkább eladnám még a mostani szinte tökéletes (új)állapotában és néznék egy igazán komolyat (100 flex körülit) hosszútávra.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.11.24. 19:44
Werfenwenget tudom ajánlani, mert egy nagy sírégió (Ski Amadé) szélén van, így a sok alternatíva miatt az olcsó árai és a jó infrastruktúra ellenére sem zsúfolt.

Kedvezőek a sípálya áraik és jelentős családi gyermekkedvezmény is van (fam. Kind).
A kezdők az alsó gyakorló szekcióba (3-4 húzós lfit) jóval olcsóbban is vásárolhatnak jegyet (már ez a rész is közel akkkora mint a nagyobb magyar síterepek) és vannak 3, 4 órás jegyek is.

Maga a környék nagyon nyugis és gyöngyörű (főleg a hegyállomásról letekintve, extra panoráma), viszont igény esetén autóval félóra alatt nagyobb síterepek, városok könnyen elérhetőek. A völgyben autópálya halad el.

Megfelelő hóviszonyok esetén elég hosszú szánkópályával rendelkezik, amely felvonóval is elérhető (külön szánkójegy is vásárolható).

A nyári fürdőtavuk télen korcsolya pályaként funkcionál.

A település nagyon sokat tesz a tisztább élhető környezetért, erre külön kézzelfogható programuk és működő rendszerük van.

A sífutóknak, lovasoknak is nagyon jó adottságú a völgy, a környező fennsík.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.02.13. 16:35
Szia!

Mi pár órája jöttünk haza és szombaton tettük tiszteletünket Joglland két pályáján is, köztük az egyik Mönichwald volt kora délután (13 óra). Vécsey Zsolt tanácsára választottuk ezt a régiót erre a napra és nem kellett csalódni. St. Jakobon voltunk délelőtt, kora délután pedig itt Mönichwaldon.

Ami Mönichwaldot illeti szerintem az elmúlt hetek időjárásához képest még nem olyan rossz a helyzet, azaz nem teljesen kezdőként szerintem még élvezhető a pálya. Felül egy ici picit jeges volt, a legalsó részen pedig már kásás a pálya, de a 0 tömeg és az iszonyú friss levegő kárpótolt mindent. Amúgy szombat hajnalban egy-két friss centi hó eshetett a legfelső részen.
St. Jakob im Walde pályái szinte jégmentesek voltak, inkább a melegedés miatti kásás állag volt az, ami zavarhatta felhőtlen síelést, de szerintem az időjárási viszonyokhoz képest még itt is nagyon jó állapotok voltak. Talán itt több hó volt a pályán.

Amúgy az elmúlt időszakban szerintem még eshetett pár cm friss hó és lehűlés is érkezett, így szerintem csütörtökre nem lesznek rosszabbak a viszonyok, sőt lehet, hogy némelyest még javulnak is.

Nekem nagyon tetszett az egész régió a maga nyugalmával, tisztaságával.
Előzmény: (p.atis 109644)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.02.10. 19:30
Köszönöm a segítséget.
Előzmény: (csabeszka 109269)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.02.10. 07:57
Szerintetek most szombaton érdemes itt próbálkozni vagy már nagyon rosszak a pályaviszonyok?
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.02.07. 21:12
Szerintem is nagyon helyes síterep.
A síelést azért is kedvelem, mert csodaszép tájakban gyöngyörködhet az ember, s Aflenzet ilyen szempontból különösen ajánlom, mivel a Magyarországhoz közelebb eső osztrák terepek közül talán az egyik legszebb panorámával rendelkezik a pálya tetejéről megfelelő látási viszonyok estén. Ugyanez elmondható a völgyig lekanyargó pályáról, amelyet kezdőként simán teljesíteni lehet, ha nincsenek extrém rossz pályaviszonyok.

A pálya legnagyobb hátránya, hogy hóágyuzás hiányában és déli fekvése miatt nagyon kiszolgáltatott az időjárásnak.

A síjegyek ára szerintem arányban van a nyújtott szolgáltatással, azaz ezért a pénzért senki se várjon komolyabb felvonókat és pályarendszert, viszont nem túl nagyevőknek még megfelelő, kezdőknek pedig szerintem hibátlan.

Azok, akik pedig szeretik a nyugalmasabb, kevésbé pörgő helyeket, feltétlenül ajánlom jó hóviszonyok esetén.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.