Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

snowbiker által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (113)Időben csökkenő Időben csökkenő
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2017.10.17. 19:13
Szia Vityó!
Rengeteg munkám és kb. 80000 ft anyag, alkatrész, festés, hegesztés stb. van beletolva a bicajba. Minden tokban van, van hozzá lábléc is.
Csak neked, csak most 100000ft, vagy ha euró jobb, akkor még engedek belőle 300 euró. Ha érdekel töltök fel róla képeket.
Üdv!
Előzmény: (Vityó 196144)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2017.10.09. 22:48
Szia abatman!
Bocs, hogy nem reagáltam azonnal, de most kezdődik a szezonra gondolás. Már az előleget elutaltuk a Franciáknak. Idén is oda lesz a menet. Már harmadik éve Valloire- Valmeinierbe járok, mivel ott nincs gond a síbicóval. Állítólag kb. három francia pályán van engedélyezve és ez az egyik. Többször nem megyek ide, mert már szinte minden pályát becsúsztam a három hegyen, mert annyi van.
Kb. 160 km a pályák hossza. Március elején megyünk, mert akkor biztosabb a hó. Évek óta januárban alig van hó, sok pályaszakasz le van zárva.
Írod, hogy kezd leamortizálódni a bicajod. Én, a saját gyártmányommal, már 5-6 éve siklok és elnyűhetetlen. Kicsit erősre méreteztem, de nem volt viszonyítási alapom.(Van még egy eladó darabom, ha érdekel)
Válaszolva kérdésedre, én sem szívesen válnék meg a láblecektől, főleg, hogy Szlovákiába is járok, ahol sokszor tárcsás és csákányos felvonón is fel kell tudni jutni.
Na minden jót neked is, csak óvatosan!
Előzmény: (abatman 195052)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2016.05.18. 22:04
Szia Vityó!
Nagyon szívesen látlak egy kávéra, vagy ha van ki vezessen, töményebbre is. Sajnos, még nem kezdtem hozzá a tervezéshez sem, mert aki megígérte, hogy egy spéci programmal leméretezi a fényképek alapján a vázat, még nem ért rá. Ezenkívül, most a motorozás köti le a kevéske szabadidőmet. De ahogy az ősz bejelentkezik, na akkor szoktam átváltani téli üzemmódba.
A teló ebben a típusban a hátsó léc elején van, de egy másik kölcsönzőben, ennél komolyabbat is lefényképeztem. Az igért videót, valamiért nem sikerült feltölteni, de még próbálkozom vele.
Várom a fényképeket a régi skibobokról. Stalmach, vagy Brenter? Esetleg valami más? Én az enyémet a Stalmachról koppintottam.
Lenne egy nagy kérésem. Ha esetleg belebotlanál valahol a környékeden, használt snowscoot talpakba, értesítenél?
Az a gondom, hogy az új ára nagyon magas, de ha elvágok egy snowbood-ot, az sosem lesz olyan mint a gyári, az ívek miatt. 100 ezer ft. körül vesztegetnek egy párat, de nekem az nagyon magas. Előre is köszi!
Mindenképpen ugorj be, ha erre jársz!
Előzmény: (Vityó 189214)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2016.03.20. 16:24
Szia Vityó!
Igazad lett, azt illetően, hogy ne adjam fel! Ma jöttem haza Franciaországból Valmeinierből. Vittem a cuccot és kipróbáltam egy kék pályán. Elsőre bénáztam egy sort, aztán feladtam egy időre, mivel nem tudtam irányítani. Aztán gondoltam egy merészet és kibéreltem egy gyárit egy napra. A második lecsúszás, már egész jól ment, miután rájöttem, hogy térdből rugózva kell irányt változtatni, nem pedig karral és felsőtesttel. A gyári elől, hátul teleszkópos, gondolom ezért volt könnyebb az irányítása.
Jól lefényképeztem, méricskéltem és remélem meg is csinálom a jövő szezonig.
Azért nem csináltam tovább, mert láss csodát nem volt tilos használni a snowbike-ot, ezért arra nyergeltem rá. Mindössze annyi volt a felvonókezelők kérése, hogy használjak rögzítőt a cucc és köztem, nehogy valakire ráejtsem a felvonózás alatt.
Később rakok fel videót a csúszásokról.
További szép napot!
Előzmény: (Vityó 186158)
IMG-7799.JPG
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2016.01.14. 20:20
Szia Vityó!
Persze, hogy emlékszem rád, ha jól emlékszem, tetőcsomagtartókkal foglalkoztál akkoriban. Hová költöztél? Ausztriába?
Az igazság az, hogy a hétvégén próbáltam ki egy kis Szlovák pályán, szakadó esőben. Az első tárcsás felvonózásom csak a pálya feléig tartott és onnan jöttem le az aljáig. A lábheveder elszakadt az első igénybevételnél. Gondolom ez az anyag hibája volt. (már ki is cseréltem vásznas gumira) Viszont a legnagyobb baj, hogy nem éreztem rá a csúszás mikéntjére. Elméletben mindent elterveztem, ami teljesen más lett a valóságban. Feladtam, mielőtt elkezdtem volna, elővettem a snowblademet és azzal bohóckodtam. Adok magamnak még egy esélyt, kb. két hét múlva. A snowbike elsőre bejött, ezzel ellentétben. Főként az motivált az elkészítésében, hogy márciusban megyünk a kollégáimmal Franciába és ott csak ezt a típust engedélyezik a pályán. Ha a második alkalom is rossz szájízzel végződik a cucc eladó sorba kerül.
Hát ennyi egyenlőre.
Előzmény: (Vityó 186093)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2015.12.06. 00:34
Üdv sporttársak!
Mivel senkitől nem kaptam ihletet, ezért a magam feje után elkészítettem a saját snowscootomat. Ilyen lett. Már alig várom, hogy a környéken megnyisson valamelyik sípálya és kipróbáljam. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy be fog e jönni!
Miután ez megtörtént, referálok róla.
IMG-7551.JPG
IMG-7549.JPG
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2015.11.05. 20:42
Szia!
Én is építettem egyet, de még befejezetlen. Nem tudnál tippet adni, hogy hol lehetne biztonsági spirál kötélre szert tenni?
Előzmény: (beefheart 149946)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2015.10.27. 19:29
Üdv mindenkinek!
Nagyon megköszönném, ha jelentkezne valaki, aki birtokol Snowscootert. Szeretnék néhány információhoz jutni róla.
Előre is köszönöm, ha jelentkezik valaki!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2015.10.12. 21:05
Szia Abatman és üdv minden sporttársnak!
Bocs, hogy nem válaszoltam a leveledre, de tavasztól őszig a motorozás köt le a szabadidőmben.
Jól láttad, hogy hirdetem egy bringámat, de sajnos nem sok sikerrel. De talán majd egyszer. A kézműtéteim(6 volt összesen) viszonylag jól sikerültek, de már soha nem lesz a kezem a régi. Ebbe belenyugodtam, mert funkcionálisan tudom használni, csak korlátozott a mozgása. Ez inkább a motorozásnál hátrány, mert a kuplungot egy kissé körülményesebb behúzni, de megoldom.
Márciusban a kollégáimmal előfoglaltunk egy Francia túrára. E-mailben megkérdeztük, hogy lehet- e snowbike-ot használni.
Jött egy válaszlevél, hogy kétféle hasonló jármű van engedélyezve náluk: az egyik egy kis ülőkés szánkóféle, a másik a snowscoot. Erre én elküldtem az én snowbike-om fényképét, de arra még nem kaptam választ. Minden esetre elkezdtem egy snowscoot gyártását, mert valami megfogott benne, megnézve a videókat róla. Az ára ennek is irreálisan magas, de ezeket tudjuk rég. Vettem egy használt snowboard ot kötés nélkül, most a vázat próbálom leutánozni valahogyan. Ha sikerül, akkor lehet, hogy valamikor veszek hozzá gyári talpakat, de előbb kipróbálom, hogy tetszik- e a stílus és hogy bírják e a lábaim.
Ha valakinek van ilyenje, nagy örömmel venném, ha lemérné a két talp 4-4 felfogási pontjainak pozícióját, hogy oda rakjam a sajátjaimat, a későbbi kompatibilitás végett.
Ha valaki megteszi, előre is köszönet érte!
Üdv mindenkinek, aki ezen a topikon megfordul!
Valami hasonlót szeretnék alkotni, mint a képen van.
Előzmény: (abatman 182337)
XLITE-FROZEN-650-375-96022933955.jpg
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2014.01.25. 20:20
Emberek! Alszanak?
Nagy a csend a topikon. Senkivel nem történt még semmi az idei szezonban? Velem viszont, annál inkább. A nyári szenvedélyem, a motorozás, nagyon kibabrált velem, egy nagy baleset formájában. A karom kis híján leszakadt, de végül megmentették, csak a csuklóm azóta nem mozog rendesen.
Még legalább 2 műtét vár rám, az első március elejére van tervezve. Jelenleg csuklórögzítést viselek és már alig várom az első havat, hogy csússzak egyet a műtét előtt. Ha valami történne velem, akkor egy füst alatt azt is orvosolják.
Jöjjön már végre egy nagyobb hóesés!
Mindenkinek sikeres, balesetmentes szezont kívánok!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2013.03.07. 18:22
Szia Matmos!
Igen ez egy sima össztelós bicaj. Én is láttam már ilyet, ha nem is sűrűn.
Az Ebayn láttam ilyen kittet, kb 400 euróért. Az érdekessége, hogy átalakítás nélkül felcsatolható rá a snowblade. Ha veszem a kitt árát meg a bicó sem kutya, nem lehet valami olcsó, ja és kell a snowblade is.
Ezzel viszont ugratni lehet nagyokat, már aki mer vele.
Szivesen kipróbálnám valahol.
Előzmény: (Matyi72 156752)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2013.03.06. 20:11
Üdv sporttársak!
Úgy látom nem volt valami nagy aktivitás az oldalon ebben a szezonban.
Számomra most ért véget és azt kell mondjam várakozáson felüli lett a végére. Nem voltam csak egy-egy napos siklásokon, de így is nagyon jól sikerült a szezonom, amit többnyire Szlovákiában ejtettem meg. Bánkút is idén fenomenális volt, köszönhetően, a rég nem látott hómennyiségnek.
Remélem mindenki megúszta baleset nélkül a szezont, ha nem akkor jobbulást!
Éljen a Tavasz, elő a Mocikkal!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2013.02.06. 23:33
Üdv mindenkinek!
Tud valaki valimi infót, hogy mit jelent ami a síterep oldalára ki van téve?
Mától van valami változás.
Megköszönöm, ha valaki infóval szolgál.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2012.12.31. 14:21
Szia Abatman!
Szépen kiszakadtak a csavarok. Én már pereceltem kb 5-6 nagyot az enyémmel, de a csavarok meg sem piccentek a léceimben.
Viszont én nem is gyári Stalmach csavarokat használok, hanem bútoralkatrész boltban kapható 6.3 mm-es bútorlapba hajtható ajtópánt csavarokat. Ezekből 8 db van egy lécben. Ahogy látom Te is belecsavarhatod ezeket, mivel annak magmérete nagyobb(gondolom) a gyári kiszakadtnál. Ha jól emlékszem, akkor 5mm-es furat kell neki. A hosszát kell pontosan belőni, hogy minél hosszabban legyen a csavar a lécben, de azért nehogy átszakadjon.
És hogy használtad tovább, miután kiszakadt?
Előzmény: (abatman 148210)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2012.02.08. 22:31
Szia AUNER!
Szerinted miről szól ez a topik már néhány éve?
És hol van, amit hoztatok nekünk?
Előzmény: (AUNER 133448)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.17. 23:08
Szia Viktor!
Örömmel olvasom, hogy forgalmazó lettél. Azt is írtad, hogy Mátraszentistvánon lehet kipróbálni.
Ez azért érdekes számomra, mert a tavaly e-mailben kérdeztem az említett sípark illetékeseit, hogy mehetek-e hozzájuk a saját snowbike-ommal siklani. Válaszul azt kaptam, hogy kategórikusan tilos. Ezek szerint ez a helyzet megváltozott azóta?
AZ én szerkezetem egy Stalmach ra hasonlító saját gyártmány.
Eleinte én is egy Brenterhez hasonlót akartam alkotni, de a rugózása nem fogott meg. Arra gondoltam, hogy ha már belefeccolom a rengeteg munkát, akkor legyen komolyabb.
Minden vágyam az, hogy kipróbálhassak egyszer egy gyári bringát, összehasonlítás végett. Nagyon kíváncsi lennék a viszonyítás miatt.
Esetleg kölcsönzéssel is foglalkozol? Ha igen, mibe kóstál egy nap?
Sok sikert az értékesítéshez, bár Abatman véleményét osztva, én is borzasztó drágának találom az árát. Az is igaz viszont, hogy egyre több celebet látni a nyergében.
Ez lehet reménykeltő is. Na még egyszer sok sikert!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.17. 22:45
Sziasztok!
Én arra jöttem rá, hogy közepes tempónál elég csak majdnem egyenes kormányállásnál élre tenni a bicót és szépen farolás nélkül fordul. Ilyenkor az ellenkező irányba forduláshoz, csak át kell dönteni az ellenkező oldalra és máris elkezd fordulni.
Ha viszont meredekebb terepen jobban felgyorsulva szeretnék fordulni, na az már mókásabb. Ilyenkor a salakmotorhoz hasonlóan fordul, inkább farol, közben lassul.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Ezt a linket bemásolva a keresőbe meg lehet nézni, hogyan csinálja egy vérprofi. Nagy sebességnél is bátran bedöntve egyenes kormánynál is élen halad és nem farol.
Előzmény: (minerel 130726)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.12. 23:45
Szia Abatman!
Gondoltam rád, miután láttam a tv ben a szörnyű tudósításokat a borzasztó hóhelyzetről. Annak viszont örülök, hogy már megjavultak a feltételek.
Olvasva az írásodat az az érzésem támadt, hogy írói vénád van, mivel olvasás közben szinte ott éreztem az arcomon a jeges hóesést.
Én már az idei télre letettem az osztrák síútról, nem jött össze a csapatunknak, nem tudtunk szinkronba kerülni az utazást illetően. Egyedül, vagy másod magammal pedig egyrészt unalmas, másrészt zsebbenyúlós.
Maradt Szlovákia, kivettünk 4 napra Chopokon egy apartmant, a semminél az is jobb lesz. A jövő szombaton indulunk.
Ti még gondolom, kint vagytok, vagy már meg is jöttetek? Ha kint vagytok, akkor további jó csúszást és vigyázzatok magatokra!
Előzmény: (abatman 130380)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2011.12.13. 20:18
Szia Xero!
Nagyon köszönöm az infót, nagyban megkönnyíted a döntésemet. Január végén készülnek a kollégáim és attól tettem függővé, hogy megyek-e, hogy száguldhatok a bicómmal, vagy sem.
Még egy szer köszi és várom mások írásait is.
Előzmény: (Xero 126920)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2011.12.12. 23:58
Üdv a tél szerelmeseinek!
Tudna valaki információval szolgálni, hogy ezen a pályán lehet-e síbicajt (snowbike)ot használni?
Előre is köszi bárkinek, bármilyen infót!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.