Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

DMiklos által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2017.02.27. 09:40
Sziasztok. Az a 80 cm hó a hegyen nagy túlzás, én inkább 80 mm-nek mondanám :-) A csúcsokon is kilátszik a föld, a kő, a völgyben egyáltalán nincs hó, több pálya -ahol nincs hóágyú- le van zárva hóhiány miatt. Van olyan pálya, ahol már reggel, az éjszakai ratrakolás után is átlátszik a jégrétegen a föld, igazi "fekete" pálya.
Leginkább jegesek a pályák, nem havasak.
A Carnia pálya alsóbb részein csak ott van hó, ahová korábban ágyúztak.
A pályák 11 órakor már botrányosak, nyitástól kb. 2 órán keresztül lehet síelni sima pályákon, utána már jön a buckasízés. Helyenként félméteres buckák, latyak, kásás hó van a pályákon. Mindez köszönhető a 2-10 C közötti átlagos napi hőmérsékletnek, ami egész héten volt.
Bár éjszakánként mínuszok voltak, egyetlen hóágyú sem működött egész héten.
Ettől függetlenül próbáltuk a legjobbat kihozni ebből a síelésből, február 18-24-ig voltunk itt. Háromszor voltunk már Nassfelden, de szerintem a mostani hó- és pályaviszonyok voltak a legrosszabbak.
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2012.01.14. 22:45
Sziasztok, mi is voltunk ma Stuhlecken.
A 25 perces sorbaállást el lehetett kerülni úgy, hogy a Mittelstation-tól -sorbaállás nélkül- lementünk az aljára, ott kiszálltunk, majd a másik oldalon beszálltunk, és felmentünk a tetejéig. Egy ilyen kört -mértem- 13 perc alatt lehetett megtenni, nem kellett 25-30 percig a sorban állni a lécen, hanem ezidő alatt ültünk, pihentünk. Az sem utolsó szempont, hogy a bunkó -főleg cseh- oldalról betolakodókat sem kellett "visszaverni".
A pályák, a hó minősége a 2 héttel ezelőtti minőséghez képest jobb volt, bár most is eléggé "alulkezeltnek" tűntek.
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2011.12.14. 21:28
Szia Péter, köszönöm. Ettől tartottam, én is ilyeneket olvastam, láttam, de valahogy hihetetlennek tűnik, hogy van hó, van hideg, a héten láttam a kamerákon is, hogy mennek a hóágyúk, mégis alig van nyitva pálya.
Reménykedem a holnap-holnaputáni beígért hóesésben.
Üdv: Miklós
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2011.12.14. 20:29
Sziasztok, tud valaki konkrét infót arról, hogy Murauban melyik felvonók működnek? Több lapon is az az infó, hogy mindössze 6 lift megy, a felső pályák zárva vannak, de még a "családi" pálya sem működik, a 6 üléses felvonó is áll. Tényleg ilyen tragikus a helyzet, vagy nem naprakész az infó? Hétvégére mennénk, és jó lenne, ha lenne normális "mennyiségű" nyitott pálya.
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Präbichl
2011.02.15. 21:14
Szia "akos.g"!
Präbichl jó választás a tanuláshoz, gyakorláshoz. Mi már párszor voltunk ott, (legutóbb decemberben, és) és mindig jól érezzük magunkat. A 4-es kék pálya kifejezetten gyakorló, bemelegítő pálya, a legkezdőbbek is végig tudnak menni rajta. Ha a négyüléses felvonóval /Grübl Quatro/ felmentek a két 2-es tetejére, az -kevésbé gyakorlott síelő szemével- egy elég hosszú pálya, meredekebb mint a 4-es, de kényelmesen végigcsúszható. Kis gyakorlás után bevállalható a piros 3-as (inkább rózsaszín, mint piros). Egy meredekebb része van, de az sem vészes. Ha ezen túlvagytok, akkor jöhet a piros 1-es. Ennek a pályának három olyan szakasza van, ami meredekebb egy kicsit, de le lehet jönni rajta szűkölés nélkül. A végén is van egy kb 50 méteres meredekebb szakasz, de a végén ott van a hütte, érdemes lecsúszni :-) A piros 7-es/kék 9-es/piros 1-es is jó kombináció, de a 7-esnél lévő "Widtallift" csákányos nem mindig üzemel.
Ha már kellő gyakorlatot szereztetek, akkor átmehettek a másik négyülésessel (Polster Quatro) a másik hegyre, innen egész jól le lehet jönni a piros 5/piros 5/a pályán. Ennek a teteje "kissé" meredeken kezdőik, de ki lehet kerülni egy "oldalösvényen". Nagy összességében ez is jó pálya, bár néhol elég keskeny, és délutánra már le van túrva, vagy kásás rajta a hó, ha jobb idő van. A többi pályát ezen az oldalon nem ismerem, még nem mentem rajtuk.
Ezt a sorrendet saját tapasztalatom alapján írtam, gyakorlatilag itt tanultam meg síelni, és ezeket a pályákat azóta is jópárszor végigjártam.
Viszonylag kicsi a terep, de gyakorolgatni ideális. Mi rendszeresen járunk ide, jó, mondjuk van ott egy ismerősünk akinek panziója van itt. :)
Ha súghatok más témában is, nem tudom hogy hol fogtok lakni, étkezni, de a 3-as pálya közepénél van egy nagyon jó kis panzió, oda lehet csúszni a pályáról is ebédelni, de autóút is vezet hozzá a főútról. Nagyon finomakat kajáltunk ott, csak arra kell vigyázni, hogy vasárnap este mindössze melegszendvics és pizza a választék, lehet, hogy aznap szabadnapos a szakács :-) Ha jól emlékszem Präbichler Hofnak hívják.
A négyüléses felvonók alján is van egy hütte, ott is rengeteg finom kaja van.
Összegezve: Präbichl jó választás egy kis tanulásra, gyakorlásra. Ja, és ha van kicsi gyerek, ő biztosan élvezni fogja a "Meseerdő" nevű gyerekpályát, a 4-essel párhuzamosan fut az erdőben, tele mesefigurákkal. Egy negatívuma van a terepnek, elég gyakran fúj a szél, és felhős az idő, de fogtunk már ki többnapos verőfényes napsütést is. A pályákat hóágyúzzák, úgyhogy mindig van min csúszni.
Jó síelést.
Előzmény: (akos.g 109994)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.31. 20:39
Sziasztok. A Madritsche felvonó aljától nem messze van parkoló, /azt hiszem már olasz területen/ és vannak ott panziók is. A Madritsche mellett van egy korongos felvonó /14. számú/, azon fel tudnak menni a gyerkőcök, és vidáman le tudják küzdeni azt a pályát /. De ha a korongos tetejétől elfordulnak balra, ott is van egy gyakorlópálya, /15.sz korongos felvonó/ amelynek a vége majdnem Olaszországban, a parkolónál van.
Ha a gyerkőcök begyakorolták ezeket a pályákat, akkor fel lehet menni a Madritsche 6 üléses felvonóval a hegytetőre, és a kék 23/a-23 pályán le tudnak jönni, nem olyan veszélyesek, szinte bemelegítőpályák. Ez így már elég hosszú út, nagyon széles pályákkal, és élvezetes, mert szép helyeken halad. De van kimondottan gyerekeknek való ún. Bobó-pályarendszer is, amelyet kisgyerekeknek találtak ki. Kacskaringósak, kis lejtéssel.
Az tény, hogy ezeken kívül csak olyan gyakorlópályák vannak, ahová a Millenium-Express nevű kötélfelvonóval lehet csak feljutni. De a költség szempontjából mindegy, mert akár napijegyet vesztek, akár többnaposat, az áruk ugyanannyi, ha mentek a Millenium-Expressel, ha nem. Viszont Tröpolachban a Millenium-Express alsó végállomásánál hatalmas parkoló van, mindig van üres hely, és körbe-körbe jár egy "Margitszigeti-kisbuszhoz" hasonló járat, amely felszedi a parkolóban az utasokat, nem kell baktatni a síbakancsban, léccel a vállatokon.
A Millenium-Express legfelső állomása ott van, ahová a Madritsche is felmegy, vagyis onnan kényelmesen le lehet csúszni a 23/a-23 pályakombináción, vagy a másik irányba indulva a 27-29-23/a-23 pályákon.
Mi a múlt héten voltunk Nassfeldben, és nagyon élveztük a pályákat. Tröpolachban nagyon sok panzió van, közvetlenül a Millenium-Express alsó végállomásánál. Mi a Gasthaus Berger-ben laktunk /ez itt a reklám helye :-) / és nagyon meg voltunk vele elégedve.
Még annyi, hogy érdemes a Millenium-Express végállomásánál lévő depót igénybe venni, mert csekély összegért otthagyhatjátok a bakancsokat /napközben az "utcai" cipőtöket/ és a léceket, nem kell a szállásra elcipelni majd reggel vissza. Ha jól tudom akkor 10 Euró egy hétre /nekünk benne volt a szállás árában, így nem tudok konkrét összeget írni/
Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Miki
Előzmény: (perge 107191)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2011.01.30. 00:26
Sziasztok, mi ma jöttünk haza Nassfeldből. Mindhármunknak 6-napos bérlete volt, amit a panziósunk váltott ki, és adott át nekünk még az első érvényességi nap előtti este. Ha a kamerás azonosítás működne, akkor az első felvonózáskor ki kellett volna buknia a dolognak, hogy nem a "házi nénink" akar felmenni háromszor a három bérlettel. :-)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.26. 20:36
Szia, szívesen. Azt azért még hozzáteszem, hogy a borult idő sem veszélyes, egyáltalán nem zavarja a síelést. Annyit ront az élményen, hogy minden fekete-fehér, hiányoznak az élénk színek a napfény hiánya miatt, a fenyőfák is feketének látszanak. Kellemes időtöltést kívánok én is Nektek.
Előzmény: (Astro 105983)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.26. 19:05
Szia Astro! Vasárnap mentünk fel először, aznap kristálytiszta idő volt, vakító napsütéssel. Hétfőn borult volt az idő, egész nap esett a hó, nem sok, kb. 10 cm, de jót tett a pályáknak.
Kedden is borult volt az idő, délutára jött egy kis szél is. Ma borultan kezdett, de kora délutánra megjött a napsütés. Mennek a hóágyúk is, némelyik napközben is, és nagyon jól karbantartják a pályákat, minden pályán végigmennek éjszaka a ratrakok. Egyszer sem volt + hőmérséklet, így nem olvad a hó. Az összes pálya kivétel nélkül jó állapotú, bár délutánra buckásodik, de nem vészes. Mi minden nap a Carnia-n jövünk le délután, de az is végig tökéletes állapotú.
Nagy tömeg sincs, reggelente általában 1-3 perc alatt be lehet szállni a Millenium Expressbe, olyan kevesen vannak.
Összesítve jelenleg nagyon jó Nassfeld. De ha bizonytalanok vagytok, akkor maradjatok otthon, mi szívesen ittmaradunk helyettetek. :-)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.25. 17:41
A hóadatokkal ellentétben itt Nassfelden tegnap /2011. január 24./ majdnem egész nap esett a hó, és ment napközben is jó pár hóágyú, a síelhető pályákon. :-) Élmény belemenni friss hórakásba, "hóvihar" közepette :-)
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.15. 20:51
Sziasztok, jött vissza valaki most Nassfeldről? Mi jövő szombaton megyünk, de egy kicsit aggaszt hogy az elmúlt napokban, a héten meleg volt ott, + 6-10 C. Nem viselte meg a pályákat ez a meleg idő? Köszönöm, ha valaki ír pár szót a helyzetről.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.