Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Präbichl topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2011.02.15. 21:14
Szia "akos.g"!
Präbichl jó választás a tanuláshoz, gyakorláshoz. Mi már párszor voltunk ott, (legutóbb decemberben, és) és mindig jól érezzük magunkat. A 4-es kék pálya kifejezetten gyakorló, bemelegítő pálya, a legkezdőbbek is végig tudnak menni rajta. Ha a négyüléses felvonóval /Grübl Quatro/ felmentek a két 2-es tetejére, az -kevésbé gyakorlott síelő szemével- egy elég hosszú pálya, meredekebb mint a 4-es, de kényelmesen végigcsúszható. Kis gyakorlás után bevállalható a piros 3-as (inkább rózsaszín, mint piros). Egy meredekebb része van, de az sem vészes. Ha ezen túlvagytok, akkor jöhet a piros 1-es. Ennek a pályának három olyan szakasza van, ami meredekebb egy kicsit, de le lehet jönni rajta szűkölés nélkül. A végén is van egy kb 50 méteres meredekebb szakasz, de a végén ott van a hütte, érdemes lecsúszni :-) A piros 7-es/kék 9-es/piros 1-es is jó kombináció, de a 7-esnél lévő "Widtallift" csákányos nem mindig üzemel.
Ha már kellő gyakorlatot szereztetek, akkor átmehettek a másik négyülésessel (Polster Quatro) a másik hegyre, innen egész jól le lehet jönni a piros 5/piros 5/a pályán. Ennek a teteje "kissé" meredeken kezdőik, de ki lehet kerülni egy "oldalösvényen". Nagy összességében ez is jó pálya, bár néhol elég keskeny, és délutánra már le van túrva, vagy kásás rajta a hó, ha jobb idő van. A többi pályát ezen az oldalon nem ismerem, még nem mentem rajtuk.
Ezt a sorrendet saját tapasztalatom alapján írtam, gyakorlatilag itt tanultam meg síelni, és ezeket a pályákat azóta is jópárszor végigjártam.
Viszonylag kicsi a terep, de gyakorolgatni ideális. Mi rendszeresen járunk ide, jó, mondjuk van ott egy ismerősünk akinek panziója van itt. :)
Ha súghatok más témában is, nem tudom hogy hol fogtok lakni, étkezni, de a 3-as pálya közepénél van egy nagyon jó kis panzió, oda lehet csúszni a pályáról is ebédelni, de autóút is vezet hozzá a főútról. Nagyon finomakat kajáltunk ott, csak arra kell vigyázni, hogy vasárnap este mindössze melegszendvics és pizza a választék, lehet, hogy aznap szabadnapos a szakács :-) Ha jól emlékszem Präbichler Hofnak hívják.
A négyüléses felvonók alján is van egy hütte, ott is rengeteg finom kaja van.
Összegezve: Präbichl jó választás egy kis tanulásra, gyakorlásra. Ja, és ha van kicsi gyerek, ő biztosan élvezni fogja a "Meseerdő" nevű gyerekpályát, a 4-essel párhuzamosan fut az erdőben, tele mesefigurákkal. Egy negatívuma van a terepnek, elég gyakran fúj a szél, és felhős az idő, de fogtunk már ki többnapos verőfényes napsütést is. A pályákat hóágyúzzák, úgyhogy mindig van min csúszni.
Jó síelést.
Előzmény: (akos.g 109994)
kissünöcske
49 élménybeszámolót írt
49
15 éve tag
2011.02.15. 10:46
Szia Ákos! Én jobbára sielek, bordon gyenge vagyok, mint mindenhol az időjárás határoz meg szinte mindent. Ha lesznek jó havak az elkövetkezendő időkben, akkor kiváló helyzet lesz pályán és azon kívül is. Ami szerintem legjobb off-piste lehetőség itt, link-->( http://www.bergfex.at/praebichl/schneebericht/#/praebichl/panorama/ ) itt a vollbildmodus ein-re kattints. A 2-es piros sítúra pályán való lejövetel, ennek vannak feltételei, legyen sok hó fent, ne legyen nagy szél ami belebegteti a 40 éves együlésest, és az üzemeltetők ki tudjanak mozdulni a sóher mentalitásból. Tudniillik viszonylag kevesen használják ezt a liftet, még akkor is ha minden feltétel adott hozzá és így ezen próbálnak spórolni. Szerintem ennek a kettes pályának akár fekete színt is adhattak volna. Szóval ár/értékben kifejezetten ajánlatos ide elmenned, figyelve az égi áldást is. Remélem tudtalak a döntésben segíteni. És még egy kis info, olvasd el 2011.01.05-i hozzászólásomat is.
Előzmény: (akos.g 109994)
akos.g
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.02.14. 11:29
Sziasztok,

A helyet jol ismeroktol kerdeznem, hogy mennyire ajanlanatok az itt levo palyakat nem taljesen kezdo, de meg tanulo boardosoknak?
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.