Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

danidcs által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.29. 11:49
Sajnálom, itt a tapasztalatom nem segít. Romániában élek, egészen más útvonalon értem oda, mint majd te fogsz. Ha egyéb kérdésed van, cask nyugodtan.
Előzmény: (st_robi 172900)
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.12. 13:42
A síterep hivatalos oldala https://www.banskoski.com . Itt találsz majd pályatérképet, webkamerákat, naprakész infót a pályák és felvonók állapotáról, aktuális árakat, híreket stb.
Novembertől érdemes nézegetni, akkor teszik közé az aktuális szezonra érvényes árakat is. Amúgy a nyugatihoz képest sokkal kisebb a különbség a bérlet és az összeadott napi jegyárak között. Saját választásod, hogy melyiket részesíted előnyben.
Ami a kinézett szállást illeti 2 dologra hívnám fel a figyelmedet. Valóban pályaszállás, de:
1. az ülőszékes, ami különben az egyetlen buborékos, 2 pályát szolgál ki kb 1300 méteren. Ahhoz, hogy becsatlakozz a sírendszerbe, ami 1600 méteren kezdődik, fel kell szállj a kiskabinosra a középső állomáson vagy visszacsúszol Banszkoba a kabinos alsó állomásához.
2. Itt mindenképp félpanziósra kell legalább befizetni, mivel nincs semmilyen más étkezési/szórakozási lehetőség a közelben. Vagy beültök esténként az autóba és visszaereszkedtek Banszkoba.
Nem tudom milyen az ára, de ajánlom, hogy nézz körül Banszkoban előbb, a kabinos aljától max 300 méterre találsz még legalább 10 ilyen szállást vagy ennél jobbat. Egy egyszerű google mapsbe írd be Banszkot, bízom benne, hogy gyorsan kiismered majd a települést. S az ott talált hoteleket megtalálod majd rengeteg turisztikai iroda ajánlatában is vagy bookingon. Kiindulópontként, 18 euro/fő laktunk 4 csillagos szállodában, félpanzióval, szaunával, medencével, s a kisbusz reggel meg délután félóránkit vitt/hozott. Ez olcsónak számít amúgy.
A pályán a megszokott ausztria árak kb feléért vásárolsz majd bármit. Ez vonatkozik az éttermekre is. Van ponárámás hütte, eldugott, családias hütte, én személy szerint a panorámásokat kedvelem. Tanácsot nem tudnék adni, próbálkozz nyugodtan, jópofa és kedves a személyzet. Este Banszkoban pedig az éttermesek a szó szoros értelmében ráncigálnak be magukhoz. Leszólítanak az utcán, bármilyen nyelven tudnak 2 szót váltani, dícsérik az ételüket, meg amit csak lehet, mindent azért, hogy náluk költsd el a pénzed. Ne feljtsük el, ez már balkán, mások a szokások, emiatt az ilyet viccesen kell felfogni és nem tolakodásnak tekinteni.
A kabinos alsó állomásának a közelében van áruház is, sört, bort, harapnivalót innen érdemes vásárolni. Bulgária komoly szőlőtermesztőnek számít, emiatt választékos a bor kínálatuk, a nemzeti italuk, a Rakija, is borpárlatból készül. A sör is abszolut jó és az ára is. Indulás előtt vágd be a cirill ÁBC-t, hasznát veszed majd!
Előzmény: (st_robi 172865)
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.11. 14:33
2012-ben síeltem itt 3 napot. Emlékezetem szerint a pályaszállásnak minősülő szállások esetében is a kabinossal kell felmenni a hegyre. Vagy! fel lehet nyugodtan autózni is, 1600 méteren van egy kialakított parkoló. Leginkább makedón rendszámú autókat láttam ott.
Banszko 900 méteren fekszik. Itt van a szállások 90%-a is. A többi az ennél távolabbi településeken. A síbuszok pedig itt teljesen mast jelentenek. Minden komolyabb szállásnak van egy saját kisbusza ami a kiskabinos állomásáig szállítja a vendégeket. Nincs itt központosított busztársaság. Viszont korrektek, reggel meg délután is nagyon jó összeköttetést biztosítanak a sítereppel.
Nagyon, de nagyon jó ötlet január 10 (orthodox karácsony) és a főszezon között kimenni. Amúgy szezonban tényleg órás sorokat kell állni vagy felkocsikázni az előbb említett parkolóba. Január második felében voltam, szó sem volt komoly sorbanállásról, de, őszintén, éppen emiatt választottam ezt az időszakot.
Szállás: millió egy jobbnál job legalább 3 csillagos hotelből választani, medence, szauna, stb. alapnak számít itt, nem kérnek érte felárat. Az árak meg a helyi fizetőerőhöz igazodnak, emiatt szeretik nagyon a nyugatiak (amúgy ők inkább Borovecbe járnak, mivel ez 60 km-re van Szófiától, de, saját tapasztalatom szerint, sokkal drágább és messze nem olyan jó hely, mint Banszko).
Pályák: síeltem ausztriában, franciaországban, nemigazán rosszabbak ennél. A hangulat pedig nekem nagyon tetszett, valamikor biztosan visszamegyek ide. Kultúráltan síelnek, meredekség van bőven, szolid piros pályákon lehet ereszkedni, fekete viszont csak 2, ezeknek is csak bizonyos szakaszai. Fontos, hogy világkupa futam előtt már jóval lezárnak bizonyos, nagyon profi pályákat, s mivel nem egy óriási terep (max 70 km), ez komoly hátrányt jelent.
Éjszakai élet: nem próbáltam, de sok szórakozóhelyet láttam.
Ha kérdéseid lennének, csak nyugodtan, szívesen válaszolok!
Előzmény: (st_robi 172853)
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
Topik: Bukovel
2013.03.06. 13:03
Március 1-3 között sieltünk Bukovelben másodszorra. A szokásos, tipikus kelet Európai hely. Emiatt nem ajánlatos azoknak, akik nem tudnak megválni túlságosan magas elvárásaiktól. Sielni viszont kiváló hely, főleg azoknak, akik közelebb laknak a határhoz és alternatívát keresnek a Szlovák síterepek helyében.
Jól karbantartott pályák, kicsit rövidek, de alacsony fekvésük ellenére hóbiztosak (ottlétünkkor szakadt a hó, sok helyen mégis üzemeltek a hóágyúk, nem bízzák csak holle anyóra a pályákat). Vigyázat a kamikazékra, van belőlük bőven, amennyiben nincs sisakotok, bérelni kell majd. Bérelni lehet bármit, ruhától lécig, van bőven és jó áron, érdemes ezt valamelyik előfaluban rendezni az alacsonyabb árak miatt.
Mi sosem Bukovelben szálltunk, inkább a környező falukat válasszuk, messzemenően jobb árban vannak ezek. Legutóbb Bíró Andrásnál aludtunk Körösmezőn, csak ajánlani tudom, annak ellenére, hogy ismerjük a környéket, így is tudott újat mondani, segítőkészsége pedig példás. Zárójelben megjegyzem, a pálinkája sem rossz!
Vigyázzatok az úton, rossz és kötekedők a rendőrök, határátkelőnél kellő türelem szükséges. Hétvégi sielésre kíváló hely, főleg határmentieknek meg Erdélyieknek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.