Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

misto által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.03.11. 09:57
Kedves Andrea !

Köszönöm,hogy megtiszteltél és megkérdezted a véleményem.
Sz.v.sz.,például a "Miért nem szeretem..."topikból a 03.06.-ai,ill.03.07.-ei hozzászólások / ún.webkamerás beírások /,inkább a "Küzdőtér "topikba illenének.

Más.
A "Küzdőtér" topikkal párhuzamosan létrehozhatnátok esetleg egy olyan topikot,ahol el lehetne mondani azokat az ötleteket,amelyek a szolgáltatások javítását céloznák meg.
Cui prodest ? Kinek az érdeke ?
Gondolom mindazoknak,akik szeretnek a Tátra szlovákiai részén is síelni és azoknak,akik részben,vagy teljesen ebből élnek.
Még nem láttak napvilágot az éves statisztikák a jelenlegi szezonról,de arra tippelnék ,hogy ebben a szezonban kevesebb Magyarországi és más Kelet- és Közép-Európai turista utazott Szlovákiába , evvel szemben válság ide vagy oda,többen mentek Ausztriába síelni,meg snowboardozni.
Más hírcsatornákon azt olvasom a világválság miatt sok külföldön dolgozó ember,köztük szlovákiaiak is hazatérnek nyugatról.A válság egyben lehetőséget ad a váltásra .A jövő szezonokra való tekintettel lehetne esetleg olyan embereket alkalmazni a sícentrumokban akik legalább alapszinten beszélnek angolul,vagy németül.
A vendéglőkben , szerintem a legtöbb külföldi vendég fizetne + 10 %-ot a mostani árakon felül" nyelvpótlék címén :-) " ,ha angolul,németül is beszélő személyzet lenne ( csak zárójelben és halkan jegyzem meg ,úgy tudom ,Szlovákiában még mindig 10% körül van a magyarok aránya,lehetne 1-2 pincért alkalmazni közülük is,főleg azokra a részekre,amelyeket a Magyarországi turisták leginkább látogatnak).
Azt gondolom,ezen a topikon sok olyan ember is megszólalhatna,akik pozitív tanácsaikkal tudnának segíteni,már csak élettapasztalatuk okán is,a teljesség igénye nélkül: Bélapó,Janóbátyó,Kócos...
Hiszem,ha a "Miért nem szeretem..." topikot olvasták Szlovákiában,tudomásuk volt róla,ezt a topikot is olvasnák a helyi szolgáltatók is és talán eredményt is hozna .

Maradok síelő és snowboardbaráti tisztelettel.
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.26. 18:09
djpeti !


"Minden igazság három fokozaton megy keresztül. Először kicsúfolják. Másodszor haragosan ellenzik. Harmadszorra magától értetődöttként elfogadják. - Schopenhauer"

Reménykedünk...
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.26. 07:32
maci-laci 1 !
Igazad van ... kivéve , ha ő euróban kapja a jól megérdemelt bérét ! ;-)
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Topik: Normafa
2009.02.24. 11:29
:-)

Tényleg jó ez az "apukák vontatta sífelvonó" !
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.24. 11:25
Kedves Andrea !

Értem már...

Arra esetleg lenne remény,hogy az EZUTÁN beírt hozzászólásokat Szlovákia kapcsán is,akárcsak Ausztria kapcsán "prózai okból" áthelyezzék a megfelelő topikokba ?
Példaként említeném a Semmering topikot,ahol pár perce volt erőforrás áthelyezni néhány hozzászólást...

"Az igazság olyan, mint egy fényes csillár: a szobában lévők számára látható, de mindegyikük más szemszögből látja. - Sir Peter Ustinov"

Maradok síelő- és snowboardbaráti tisztelettel.
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.24. 08:53
T.Andrea !
T.moderátorok !

Mivel 24 óra elmúltával sem kaptam bejegyzésemre érdemi választ,ide is írok.
A "Miért szeretem Szlovákiát!",a "Re: Miért nem szeretem Szlovákiát",ill."Miért SZERETEM / NEM SZERETEM Szlovákiát? Összevont "küzdőtér" "című fórumokról lenne szó...
Aki szépet és jót szeretne olvasni Szlovákiáról,az nem nagyon tud,mert ezek a bejegyzések nem a helyükön vannak, a "Miért szeretem Szlovákiát!" fórumban. Aki negatív tapasztalatokról ír,az tegye a megfelelő fórumban.
Minden más mehet a "Küzdőtér" fórumba,ha már létrehozták...
Más fórumokon,itt a honlapon belül is, működik az áthelyezés,összevonás,stb.
Tisztelt Andrea,Öntől idézek : "Az elsődleges szempont mindig az, hogy a fórum azt a célt szolgálja, amiért létrehoztuk. Ausztria topikban a síterepekkel kapcsolatos véleménycserét. Annak pl. aki életében először jár a fórumban gondold el, és Ausztria top5 síterep téma érdekli, hány személyeskedő megjegyzésen kell átrágnia magát mire eljut egy valóban ide vágó véleményhez. Lehet, hogy csak legyint a fórumunkra és nem jön vissza többet. Mi pedig szeretnénk minél több síelőt bevonni a fórumba. Ezért is gondolom, hogy törölni kellene minden olyan beírást, ami chat jellegű és hosszú távon nincs tartalmi értéke."
Ha Ausztriánál működik,talán működhet Szlovákiánál is.

"A legkegyetlenebb hazugságot sokszor a hallgatás fejezi ki. - Stevenson"

Maradok síelő- és snowboardbaráti tisztelettel,
jó havat és balesetmentes csúszást !
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.23. 08:11
djpeti !
Pár emberkének innen a fórumról nagyon megsebezted a lelkivilágát...ugyanis ...
"Semmi sem sebez jobban az igazságnál. - Metternich"
Amúgy a fórum címe "Miért nem szeretem Szlovákiát" és nem pedig "Miért SZERETEM / NEM SZERETEM Szlovákiát? Összevont "küzdőtér"
A moderátorok feladata lenne bizonyos hozzászólásokat áthelyezni...
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.20. 10:51
Nézd meg itt,a Kötés és a Kiegészítők címszó között van a Bot : https://sielok.hu/rovat/hasznos/cikk/kezdoknek-a-sielesrol/
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.19. 07:55
2-es kép Elan Waveflex ?
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.18. 18:59
Üdv. GASpeer !

Ezt a Tecnica H.V.L.-t próbáltad már ?

http://www.tecnicausa.com/assets/content/skiing/vento_95.html
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.13. 19:03
Huligan.
Nem okoskodni akarok,de erre a megjegyzésedre azért reagálok : "Inkább adok 53 euróval többet bérletre és mondjuk: skiamade 800 km tökéletes minőségű pálya, többségében a legkorszerűbb felvonókkal..."
Múlt héten pont a Ski Amadé -n voltam./ 6 napos bérlet 189 euró/Hát ha,Te tökéletes minőségűnek nevezel olyan pályákat,amiken délelőtt 11 óra előtt néhol térdig érő buckák vannak,lelked rajta...Sok csákányos és tányéros lift is van,bár ettől még lehet legkorszerűbbnek is nevezni őket.
És hidd el , bár az igaz, hogy az osztrák pályák rövidebb távolságra vannak Magyarországtól,mint a francia pályák ,de lényegesen gyengébbek, ahogy Juhééé írta,azért a Mont Blanc mellett a Ski Amadé,hogy is mondjam..hát jócskán hátrányban van...
Igen,igaz a francia apartmanok kis alapterületűek és a franciák olyan franciák...
Arról nem is beszélek,hogy Franciaországban nemigen ismerik a sor fogalmát a sílifteknél,míg a Ski Amadé terepein,volt ,hogy legalább 300 ember tülekedett,jópár közülük a vadiúj sílécemen taposva...
Jó havat !
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 19:24
Zsoci. A honlapjuk szerint 860 km sípályára érvényes a síbérlet.(Ski Amadé sírégió-sajnos itt nincs lehetőség kisebb területre bérletet váltani,mint Olaszországban,ahol pl.a Dolomiti Superski sírégió biztosítja a kedvezőbb árú síbérletet,ha valaki csak bizonyos részeken/ kb.150 kilométernyi sípályán akar síelni, úgymint:Val di Fiemme,Val di Fassa,stb.)Nagyon élénk fantáziával végülis elképzelhető,hogy valaki be tudja síelni 6 nap alatt mind a 860 km sípályát(ugyanis nem egybefüggő).Mi azért mentünk erre a "pályaszállásra",hogy a 4 hegy régiót/ami úgy tudom az egyik legnagyobb,legjobb Ausztriában,de legalábbis Stájerországban , a felvonók számát tekintve a Schladming Dachstein sírégió az abszolút első helyet foglalja el egész Ausztriában,itt a síelők weblapján is meg lehet tekinteni : https://sielok.hu/siterepek/toplista/liftszam/ausztria/ / autókázás nélkül tudjuk besíelni.
Hogy valami jót is mondjak Schladmingról az a helyi sör a Schladminger,finom. A hegyi hüttékben 3 dl belőle 3,1 euró ,fél liter 3,5 euró.
Eddig legfőkébb Olaszországba jártam síelni.
Van egy közmondás: "járt utat járatlanért.."
Most a fő szempont a minél rövidebb oda-visszaút volt,remélem ezután másként lesz.
Ezután is maradok Olaszországnál.
Na,részemről a téma lezárva.
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 18:28
joce29. "Schladmingban még nem voltam".Akkor miről beszélsz ?
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 16:30
Palinkas.
A lényeg az:nem éppen 3 csillagos a szálloda szolgáltatási színvonala.Jó,tudom,az osztrákok nem a finom konyhájukról híresek,ezt más ausztriai útjaimon is tapasztaltam.De a tollas-véres csirkecomb az már nekem sok(k) volt.Tegye fel a kezét,aki szívesen megette volna.

A "befizetős utak" vs. "saját magam keresek szállást" témakörben: ha saját magad fizeted a vendéglátónak a szállást ,ellátást és hasonlóan jársz,mint mi ,az alább említett hotelben,mit tehetsz kérdem? Nem fizetsz? Erre a vendéglátó kihívja gondolom a helyi rendőrséget.Az meg szerinted kinek ad majd igazat? A helyi vállalkozónak,akinek befizetett adójából él,vagy az idegennek?

"Síelni pedig nem a legpopulárisabb, leglestrapáltabb pályákon kell (lásd Hauser-Kaibling, Planai), van még egy pár lehetőség a környéken. Nem okoskodni szeretnék, csak leírtam saját tapasztalataimat. Hajrá!"

Már bocsánat,de az ember 189 Eurós 6 napos síbérletért azt hiszem jogosan várja el,hogy délelőtt 10óra50perckor ne térdig-combközépig érő buckákkal kelljen viaskodjon.
Más osztrák síterepeknek (még ,ha kisebbek is,pl.Mönichkirchen,Semmering-ráadásul Karácsony és Szilveszter közötti időszakban is) ezt általában sikerül megoldani,itt valamiért nem jött össze a síterep üzemeltetőinek.../ csak halkan jegyzem meg,valami olyasmiket mondanak magukról,hogy a legjobbak közé tartoznak/
Önmenedzselésből valóban jeles Planai-Schladming-Hauser Kaibling. / bárcsak a pályakezelés is hasonló jó lenne.../
Olasz és francia terepekről már nem is szólok.
189 Eurós bérletért ez bizony-bizony igencsak kevéske...
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 13:26
Úgy gondolom,az a normális,ha az ember befizet valamire,a pénzéért VENDÉGként kell kezelni.
Az olaszok például tudják ezt...
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 11:26
Helló Viri !

Az Intersível voltunk.

http://www.intersi.hu/index.php?page=szallas&szid=217

A feltüntetett árakhoz még utólag hozzá kellett pótolni plusz 6 %-ot , így kb.80 e HUF-ba került / fő 2 ágyas szobákba,félpanzióval a szállás.
Most olvasom a Schladming topikban,hogy van aki még nálunk is rosszabbul járt és penészes szobát kapott...
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.02.10. 10:32
Hello strukiss !

Mi a múlt héten voltunk a Berghotel Schlosserwirt-ben.
Az általad leírtakhoz képest sikerült visszalépést tenniük a szolgáltatások és ételek terén...A csütörtök este vitte el a pálmát,amikor tollas!!!sült csirkecombot szolgáltak fel vacsorára...A meglepetés még hátra volt,ugyanis,amikor belevágtunk a húsba,vér!!! folyt ki belőle...Ez nekem sok(k) volt.Amikor szóltunk a pincérnőnek,felháborodva kérdezett vissza : hol van itt vér ? Megmutattuk.
A vendégek legalább fele magyar volt,így most az "italt bevinni tilos"feliraton kívül egy másik feliratot is kihelyeztek,valami ilyesmi szöveggel: " a reggeli bőséges,ha valami ételt el akarnak vinni,azt fizessék ki".Hát a "bőséges reggeli",csak szerintük volt bőséges,omlett,virsli,sose volt,igaz 2-szer volt főtt tojás,de igyekezni kellett,mert csak korlátolt számban volt és nem jutott a később érkezőknek,arról már nem is beszélve,a zsemléskosarat,csak noszogatásra voltak hajlandóak feltölteni.
Soha többet nem megyek ide.
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.01.29. 20:32
Sziasztok !

Valaki tudna-e segíteni abban,hogy létezik-e Schladmingra,ill.Planai-ra sétálójegy?
/tehát egyszeri fel- ill. leutazás /

Előre is köszi
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2009.01.23. 10:42
maxi22 !

Szerintem is jó a síbérlet mind a 4 síterepre. Az én kedvencem az Alpe Lusia-Bellamonte ,az összes síterep közül,ahol eddig voltam, ez jött be leginkább,a hegyikocsmák hangulata és a pályák minősége egyaránt szuper !
/Igaz mindig nagyon jó hóviszonyok uralkodtak,amikor ott voltam/

Vöri !

Mi Predazzoban a Residence Majestic-ban szoktunk megszállni,jól felszerelt apartmanok,finn és infraszauna,római és török gőzfürdő,uszoda és szolárium használat jár az apartmanokhoz,a társalgóban ingyen wi-fi,mindez kedvező árakon.

http://www.intersi.hu/index.php?page=szallas&szid=111
misto
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
2007.03.05. 20:53
Ezen az oldalon találsz megfelelőt,szerintem..
http://www.trentinoresidences.it/home.php?language=it&seasson=inv

Üdv.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.