Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

guysz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2010.03.18. 08:21
Hát ez remek kép !!!!

Ha esetleg még el tudnál engem/bennünket kápráztatni jó képekkel, szívesen venném/vennénk....

G
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2010.03.10. 12:53
Szia,

Hát ez legyen a legnagyobb gondotok.... Ha nem "vizes" hó esik, akkor sztem semmi gond nem lehet, max. a kocsit kell többször kiásni...
A pályák - ha napközben nem ratrakolják - esetleg buckásodhatnak a nagy mennyiségű hótól.

Mi a vasárnapi napon a Familienabfahrt tetején a 2. csúszásnál már komoly(abb) buckásodást tapasztaltunk, de simán síelhető volt...

Beszámolót és képeket a nagy mennyiségű hóról természetesen várunk.

g.
Előzmény: (vmate 87112)
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2010.03.08. 08:07
Szevasztok!

Ahogy ígértem, beszámoló és helyzetkép.

Időpont: 2010.03.05-07.
Szállás: Familie Kranabeter, cca 200 m a völgyállomástól.

03.05.: A megérkezésünkkor - és az egész napon - a napsütés és a hózáporok váltogatták egymást, a hőmérséklet -3 és -7 között változott; aznap összességében sztem <5 cm hó esett. Rendkívül erős volt a szél, emiatt az A négyüléses, kis-Öcsire felmenő felvonót kb. 1/2 1-től le is zárták, de mivel tömeg nem volt, max 1-2 perces sorbanállás volt a jellemző. A hó jól síelhető volt, jegesedést csak elvétve tapasztaltunk.

03.06. Mérsékelten hideg, napos reggellel indult a nap, majd erős felhősödés mellett 11-től havazás kezdődött, ami vasárnap reggelig folytatódott és véleményem szerint kb. 25 cm friss havat hozott; szerencsére a hópelyhek jól átfagyottak voltak, így átázásról szó sem volt, bár mire felértünk a felvonókkal, inkább hóemberhez hasonlítottunk.
Érdekes módon szombaton a rossz (??- sztem remek) idő ellenére voltak a legtöbben, ennek ellenére sorbanállás max. 2 perc. (leginkább a hüttékben volt érezhető a tömeg...leülni 12-2 között lehetetlen volt.

03.07. Hószállingózásos, napbújkálós időre és -8 ra ébredtünk. Ez a nap nekünk - mivel Mo. legkeletibb részén lakunk- csak délig tartó síelést jelentett, sokkal kevesebben voltunk a pályákon, nagy örömünkre a 8 pályát mi karcoltuk meg elsőként !! A friss havazásnak köszönhetően remek állapotok uralkodtak, aki a mélyhósízést kedvelte, hódolhatott szenvedélyének.

Összességében: remek pályaállapotok, mindenféle időjárás, viselhető mennyiségű ember.
Mivel már 5x voltunk itt, tudtuk mire számíthatunk és most sem csalódtunk.
Elnézve a prognózisokat, tudva a hóhelyzetet, mindenkinek, aki most megy, ennyi: don't worry ! Remek lesz, és irigyellek Benneteket.

guy
045.JPG
036.JPG
070.JPG
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2010.03.03. 11:05
Köszönöm a részletes beszámolót, a mínuszok megjöttek, ahogy nézem a friss webcam képeket, ma reggelre - nem számottevő mennyiségben, de - havazott, minden ismét szép fehér. A különböző időjárás előrejelző oldalak elég vegyes képet mutatnak, de nekem most - 11-kor aktuálisan - ez a legszimpatikusabb:

http://www.snow-forecast.com/resorts/Lackenhofotscher/6day/mid

Nem túl sok, de frissítésnek megfelel.

Sajnos 2 évvel ezelőtt egy péntek-vasárnap hétvégét volt szerencsém a szakadó eső - és totális átázás - miatt a szálláson tölteni, de remélem, most nem kerülünk ilyen helyzetbe.

Mindenkinek jó készülődést kívánok !
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2010.03.01. 13:37
Szerintem is túl vagyunk a nehezén. Most hétvégén megyünk ki 3 napra, ha lehetőségem lesz rá, 8-án friss infokat tudok nyújtani.
Addig : http://at.wetter.tv/de/skiwetter/niederoesterreich
guysz
6 élménybeszámolót írt
6
17 éve tag
2008.03.14. 07:50
Szervusztok!

Febr.28-márc.02. között voltunk kinn Lackenhofban. Az idő 28-án remek volt, napsütés, +4-5 fok, és hihetetlen jó minőségű hó fogadott bennünket.(Ha emlékeztek, 1 hétig ott is 8-12 fok volt, de hála a "pályamunkásoknak" ez nem volt érezhető). Aztán 29-től 3 napos zuhogó eső következett, ráadásul jött még szombat du. Emma is a maga szélviharával. Ez aztán végleg betette a kaput.
Ami miatt végülis írtam: a kisebbik fiam ezévben tölti be a 10.évét, így kvázi a szülőkkel ingyenesen síel(hetett volna. Sajna a bérletvásárlásnál (jóllehet elkérték az útlevelét, meg az enyémet is - igazolandó, hogy a papája vagyok) mégis fizetnem kellett, amit csak este vettem észre (ti. a bérletért kauciót kell fizetni, asszem 2 EUR/fő). Másnap visszamentem a kasszához, kvázi reklamálandó, de csak széttárták a kezüket, pedig a számlát is bemutattam...
Nem a 13 EUR, amit kifizettem a lényeg, hanem az elv.. Többször voltam már itt (nagyon szeretjük ezt a kis falut) és Ausztriában is, de valahogy ez naon rosszul esett...

Szóval 10 év alatti gyerekkel utazók, figyelem

guy
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.