Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Péter64 kiemelt beszámolói
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Stubai gleccser
2022.05.03.
Május 1-4-ig vagyunk itt. Előző éjjel esett 25 cm hó, azt már nem kezelték reggelig, elég buckásak lettek a pályák. De másnapra minden helyreállt, szuper körülmênyek 2700 m felett. Dél körül a nap is kisütött.
Ma már fél 9 kor mentünk felfelé, szikrázó napsütés, a felső régióban kemény hó, ideális körülmények voltak. 13 h-ig meg sem álltunk, annyira szuper volt. Erőnléti peoblémák jöttek (57, 58, 75 évesek vagyunk), kis pihenőt kellett tartani. Utána felhős lett, 2 lassabb kör után, fél 4-kor elindultunk lefelé, de nem maradt hiányérzet😁.
IMG-20220503-093629.jpg
IMG-75d18d14ee5ccd50044d503e01222fbb-V.jpg
IMG-20220503-093615.jpg
IMG-20220503-093611.jpg
IMG-20220503-092717.jpg
IMG-20220503-092656.jpg
IMG-20220503-104440.jpg
IMG-20220503-130405.jpg
IMG-20220503-110435.jpg
IMG-20220503-092644.jpg
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2007.02.12.
Azért van kezdőpálya is, inkább az "A" jelű felvonó kerülendő eleinte, ott szoktak kiesni a kisebb súlycsoportúak. 2 éve voltam utoljára, akkor nagyon jól kezelték a pályákat, a felvonókat már kevésbé. Igaz, olyan nagy hó volt, hogy nem fért be a gép a kötél alá, a fejünk mellett volt a drótkötél. A 7-es pályán lehetne a legjobban gyakorolni, de a hozzá tartozó felvonó nem megy mindig, spórolnak vele. Szerintem ez és Plejsy a legjobb szlovák sípályák. A felvonókat leszámítva persze.
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2007.01.14.
Most érkeztünk meg Turracher Höhe-ről, az összes felvonó és majdnem az összes pálya üzemel. Ahhoz képest, hogy milyen idő van mostanában, egész jó volt a hó, néhol jeges, néhol köves, de nagyrészt jó.
Két új felvonó is van, új pályákkal. A kabinos/üléses kombinálthoz tartozó pálya semmire nem jó, két meredek és keskeny kanyar után tanulópálya jellegű az egész.
A Zirbenwaldlift viszont jó, egy új kék és egy piros pálya is van, mindkettő egyenletes lejtésű, üresjárat nélküli, a Turrachbahnnal együtt ez az oldal sokkal jobb, mint a Kornockbahn a többivel.
Ide nyugodtan lehet menni a napokban, 500 km Budapesttől.
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Május 1.-n szép napos időben fementünk a Schareck csúcsra (kb.3100 m), ami a felső felvonótól csak 50 méterre van. Amíg fenn voltunk (5-6 másik síelővel) a csúcstól 10 méterre a pályák felé eső meredek szakaszon kb 50 m széles és 20 m magas háromszög alakban az előző nap esett 15-20 cm hó lezúdult, és betemette a felvonótól a kék pályához közvetlenül a csúcs alatt vezető 3-4 m széles utat. Az volt a szerencsénk (meg másoknak is), hogy a léceinket a felvonóhoz közel tettük le a túrázás miatt, különben még most is kereshetnénk a hó alatt. Néhány perc alatt ott volt a ratrak, és eltúrta a havat. Az egész eset alatt fent voltunk, amikor a gép befejezte, akkor értünk le, és nem is vettük észre, hogy alattunk 15 méterre egy fél focipályányi lavina volt, és pont a sípályán. Először nem tudtuk minek forgolódik a gép azon az elég keskeny pályán. Szerencsére itt semmi komoly nem történt. Valószínüleg nincs túl nagy reklámértéke az ilyesminek, mert 5 perc múlva semmi sem látszott a pályán, csak a hó hiánya a hegyoldalon. A ratrak is elporzott, mintha ott se lett volna.
Péter
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Itt zártuk a hétvégét (a szezont még nem) ápr 2-án, vasárnap. Szombat este sétáltunk a faluban, lentről elég gyászosan nézett ki a terep. A St Oswald oldalon semmi mozgás nem látszott, pedig a tábla szerint mentek a liftek.
Vasárnap reggel inkábba Kaiserburgnál kezdtünk. Az itteni nem túl nagy parkoló is csak félig telt meg. Az időjárás változékony volt, de napsütés is előfordult. Normálisan síelni kb. délig lehetett, de addig a Kaiserburg és a Strohsack is nagyon jó volt, sőt szuper. A Klammer pályát már nem kezelték, máshol gyakorlatilag nem is próbálkoztunk. Délután 2-től elkezdett esni jég/hó/eső, magasságtól függően, levergődtünk a hegyről és irány haza. A délelőttért viszont megérte, az olyan volt, mint januárban, csak folyott rajtunk a veríték.
Elvileg Húsvétig nyitva van, de nagy elvárásokkal már nem érdemes ide menni. Mindent összevetve az idei BKK szezon nekünk nagyon bejött, decemberben jártunk itt először, aztán voltunk itt még hatszor, összesen 18 napot, egy-két ködös nap kivételével mindig elégedetten távoztunk.
Péter
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2006.04.03.
Április elsején, szombaton voltunk itt egy tavaszias napon, napsütés 10-15 fok meleg, de az összes pálya üzemelt. 11-től egy kissé latyakos lett, de azért alkalmas volt síelésre. A fűtött üléseknek most annyira nem örültünk, kicsit égette a fenekünket, délutánra már kikapcsolták. A legjobbak a Turrachbahnhoz tartozó piros és fekete pályák voltak. Délután a Turrachbahn tetejénél pezsgőt és fagylaltot osztogattak, pezsgő volt bőven, fagyiból sajnos csak 1-szer adtak fejenként. Azért barátságos húzás volt ez is. Jópofa volt még a tavon átvezető motoros szán vontatású sízés :-) . Ugyan egész nap olvadt, de itt még elég sok hó van. Zárás körül már elég puha volt a hó mindenütt, azért elég jól elszórakoztunk. Nem számítottunk már nagyon nagy síélményekre, így nem is csalódtunk semmiben, jó hétvége volt.
Jó síelést (még lehet)
Péter

Ja, mire leértünk, a pezsgős/fagyis hölgyek az összes kocsi szélvédőjét végigmosták, (+ kis üdvözlőlap), pedig voltak egy csomóan.
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Március 1-én jöttünk vissza innen, az előző hétvégi havazásnak köszönhetően minden pálya kíváló volt, a St. Oswald és BKK oldalon is. Amin kissé csodálkoztunk, hogy annyian voltak hétfő és szerda között, mint még idén soha. A Kaiserburg felvonónál néha 10 percet is tolakodni kellett. A pályákon eloszlott a tömeg. A Klammer lesiklópálya sem volt különösebben jeges. "Leichter schneefell" előjelzés ellenére majdnem végig sütött a nap. Mostanában érdemes menni.
Jó havat mindenkinek!
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2006.02.05.
Sziasztok

Vasárnaptól péntekig Nassfelden voltunk, először, de remélem nem utoljára, mert elég jó hely. A társaságunkban (4 család) vegyesen volt kezdőtől haladóig mindenféle. Az egyetlen probléma is ebből adódott, ugyanis ha a csapat egyik fele kezdéskor jobbra ment, a másik meg balra, legközelebb este 5-kor a szálláson találkoztunk. De a pályákkal és felvonókkal mindenki meg volt elégedve. Mi korán indultunk odafelé, és megálltunk Koralpe-n, mert még ott sem voltunk. Ez is tetszett, leszámítva a felvezető utat (8 km szerpentin). Van itt egy csomó jó pálya, bár fekete nincs, sajnos a jobbakhoz csákányos felvonó járt.
A Nassfeld azért más kategória (árban is), helyi közlekedéssel a parkolóban (markológép vontatta szekér). Az időjárás: 1 hét napsütés, -6 +3 fok között, jobbat elképzelni sem lehet. Második nap már kezdtük kiismerni magunkat, korán kell felmenni, és egyből minél messzebb a Millenium Expressel elérhető pályáktól. Érdemes először a jobb oldali kabinosok felé menni, ott vannak hosszú fekete pályák és sebességmérő is. Ezek a pályák dél felé jegesek lettek, akkor átmentünk a Nassfeldi oldalra, itt 1 gyors felvonó szolgál ki egy csomó pályát, nincs tömeg, a nap is később kezdi sütni, így a hó is jó marad rajta. 3 után a fun/snowboard parkhoz mentünk, a gyerekek ugráltak, a többiek meg néztek. Fél 4 körül el kell gondolkozni, hogyan jut le az ember a hegyről. Ha végig csúszni akar az ember, akkor a 8,6 km-es Carnia pálya, de ez 80 %-ban út, és vissza kell jutni a reggeli pályákhoz (1 csákány+1 kabin, kb 45 perc). Mi a Millenium felső-közép állomástól az alsó-középig mentünk felvonóval (lefelé), ott kiszálltunk, és le a parkolóig lécen. Ez az alsó pálya nem is lenne rossz, reggel kéne rajta menni (az utolsó rész bal oldala elég meredek), de a vége a fő felvonó, itt meg ilyenkor elég nagy a tömeg. Ja, és az esti síelés is érdekes volt. A pálya jól látszott, a világítás megfelelő volt, de a pályát a délutáni műszak után nem kezelték. Valószínűleg csak a megszállottak jönnek este, mindenki rohant be a felvonóba, csatolta a lécet már a lépcsőn, és nem volt ildomos a pályán sem megállni, mert 80-100-zal száguldozott mindenki, az is, aki meg sem tudott volna állni. Azért ha valaki szerdán ott van 19-21 óráig, ne hagyja ki. Mi eredetileg nem akartunk menni, de az ablakunkból pont a kivilágított pályára láttunk, nem bírtunk ellenállni. Egy magánházban laktunk a főút mentén, a parkolótól 3 km-re (63 EUR/ 5 fős apartman). A hüttékben Aprés-ski hits megállás nélkül.A Schnee Mann-ban a 3 euros hamburger finom, a kiszolgáló hölgy vicces, a többit hüttét nem próbáltuk. Péntek este zárás után indultunk haza, éjfélre értünk Budapestre, dugó, közlekedési nehézség sehol, nem sok kedvünk volt hazamenni.
Majd elfelejtettem, a sípályán 30 % magyar volt minimum. Aki teheti menjen ide, mert szuper.
Péter64
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
December 27-28-29-én Bad Kleinkirchheimben síeltünk. Az odafelé úttal már némi problémánk volt, Rábafüzes után az osztrák autópályán vagy 10 cm hó volt. Először nem vettük komolyan, de aztén egy fékezésnél kiderült, hogy kb. 500 méter a fékút, nagyon lelassultunk. Annyira, hogy a Graz utáni hosszú emelkedőn 1 órát álltunk, mert a kamionok nem tudtak felmenni, és egy 30 km-es szakaszon az útépítés miatt sem előzni , sem kikerülni nem lehet. Ettől rosszabb már csak a szembejövő pálya, mert ott csak 1 keskeny sáv van betonterelők között. A lejtőn 2 autó is parkolt két kerékkel a beton tetején, 45 fokban megdőlve, elég szarul néztek ki. Aki erre megy, számítson arra, nogy a Graz - Wolfsberg szakasz jó körülmények közt is pocsék, hóesésben katasztrófa. (majdnem 3 óra /60 km). Mi egészen Feldkirchenig bírtuk, csak ott akadtunk el, tök jó volt az erdő közepén éjjel 2-kor a hólánccal vacakolni... 26-án ott sem nagyon járt hókotró. Végül azért odaértünk, és reggel "kipihenten" mentünk a pályára.
27-én alig voltak, igaz hóesés volt, meg elég hideg, meg 30 cm friss hó a pályán, elég hamar buckás lett, és a kedvenc pályáinkon is ügyetlenkedtünk, úgyhogy szokásainktól eltérően elkezdtünk felfedezni. A St Oswald részre némi séta, és 2 db "Libegő" tip. felvonó segítségével lehet átjutni (ha viszont itt parkol le az ember, akkor a Bad Kleinkirchheimi pályák ugyanígy) A két rész annyiban is hasonló, hogy a pályák elég jók, de jelölés alig van. Minden második csoport térképpel a kezében kérdezősködik, mint a túristák.... (2 hete egyik társunk fél órát sétált a faluban, mire az egyik csúszás után talált egy felvonót, pedig ránézésre jelölt pályán járt) A felfedezőút végén úgy éreztük, hogy semmi mást nem csináltunk, csak felvonóban ültünk.
28-án már többen voltak, a Kaiserburg felvonónál néha 2-3 percet várni is kellett, de a pályákon még bőven el lehetett férni, egész nap csak a Kaiserburg és a Franz Klammer pályán voltunk. (Nem vagyunk kezdők, de azon 120-szal végigmenni félelmetes lehet, nem olyan nagyon széles.)
29-én megjöttek a szilveszterezők, a pályák mint a hangyaboly, mindenki össze-vissza, tanulócsoportok 10 méterenként keresztbe, ennek ellenére, ha nem akartunk öten egy üres kabint, hanem részletekben elég volt feljutni, a középállomásnál is néhány perc alatt be tudtunk ülni (aznap Semmeringen állítólag 1 órát is lehetett sorban állni). Ami problémás itt, az a Kaiserburg tetején az első 300 méter, ott mindig jeges és köves volt, pedig a szállásadónk szerint évek óta nem volt ennyi természetes hó a környéken, csak a hóágyúktól. Ez is lehet magyarázat arra, hogy a BKK-t itt már elég sokan lehúzták, mindenesetre az idei szezonban eddig jó, érdemes menni. (Más téma: pl. tavaly február második hetében Lachtalban 5 napig tökéletes pályák és időjárás volt, 30 év alatt nem láttam ilyet, lehet, hogy többé nem is fogok, de semmilyen kaja meg pincér nem tudta volna elrontani ezt, akkor most jó hely a Lachtal vagy rossz?)
Egy szociológiai érdekesség: 2 alkalommal ültünk más honfitársainkkal egy kabinban, az első csapat azt bizonygatta, hogy mennyire jól csinálta a haverjuk, hogy megvette az alpesi házát itt a faluban 200 000 euroért, a másik társaság meg arról vitázott, hogy hogyan lehet a leggazdaságosabban tárolni a balatoni vitorlásaikat. :-)))
Nekünk azért bejött a BKK, máskor is megyünk, teljesen kezdőknél lehet gond, hogy a Kaiserburg pálya legalján mindenképpen van egy elég meredek szakasz, ami általában jeges is.
Azt hittem, rosszabb utunk, mint idefelé már nem lehetséges, de csalódtam, mert hazafelé több mint 9 óra volt Budapestig.
Jó havat mindenkinek
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.