Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hat termálfürdő várja a vendégeket a Stájer Termálvidéken

2022.05.04. sielok.hu

Stájerország fővárosától, Graztól mindössze 65 kilométerre délkeletre található a Stájer Termálvidék, ahol Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf és Sebersdorf hat termálfürdőjének forró forrásai teljes erővel törnek fel a földből.
A Rogner Bad Blumau termálfürdőt Hundertwasser tervezte
A Rogner Bad Blumau termálfürdőt Hundertwasser tervezte
Ezek a források akár 3000 méter mélyről is indulhatnak és vizük akár 110 °C-os hőmérsékletű is lehet. A lágy, gyógyító víz melegséget és jó közérzetet teremt, energiát ad és hozzájárul a szépséghez, az egészséghez és a belső egyensúlyhoz. A Bad Gleichenbergben található Therme der Ruhe, vagyis a Pihenés termálfürdője megújult és májustól újra régi fényében ragyog. A vendégek egy még stílusosabb, még harmonikusabb termáloázisra és még több kényelemre számíthatnak minden téren. A Bad Waltersdorf gyógyfürdőben pedig 14 medence közül választhatunk.
A Bad Waltersdorf termálfürdő | Fotó: Harald Eisenberger
A Bad Waltersdorf termálfürdő | Fotó: Harald Eisenberger
Nyáron emellett fürdőtavakban vagy szabadtéri strandokon – például Európa legnagyobb szabadtéri medencéjében, az összesen 23 000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező fürstenfeldi strandmedencében – is felfrissülhetünk.

A Stájer Termál- és Vulkánvidéken különleges élmények egész sora várja a kerékpárosokat a dimbes-dombos régióban található összesen 6000 kilométernyi kerékpárútnak köszönhetően.
Kerékpárral a Stájer Termál- és Vulkánvidéken | Fotó: Harald Eisenberger
Kerékpárral a Stájer Termál- és Vulkánvidéken | Fotó: Harald Eisenberger
A 14 tematikus kerékpárúton néhány kilométerenként találunk apropót, hogy leszálljunk a nyeregből, hiszen hangulatos borozók és borvendéglők, ínyenc éttermek vagy helyi manufaktúrák csábítanak megállásra és a regionális ízek felfedezésére. A kulináris kínálat tálalása legalább ilyen sokszínű a régióban.
Ilyen egy Buschenschank  | Fotó: Harald Eisenberger
Ilyen egy Buschenschank | Fotó: Harald Eisenberger
Vannak rusztikus vidéki borozók, az úgynevezett Buschenschankok, vannak hívogató fogadók, kitűnő gourmet éttermek és autentikus termelői boltok is, melyek mézet, lekvárt, ecetet, tökmagolajat, bort, gyümölcslevet és még sok minden mást kínálnak kóstolásra és megvételre. A hangsúly minden esetben a regionalitáson van. Ahol terem, ott dolgozzák fel és ott kínálják vendégeknek.
GenussCard: ez a vendégkártya ingyenes belépőjegyként funkcionál a Stájer Termál- és Vulkánvidéken, a Kelet-Stájerországban és a Dél-Stájerországban tett felejthetetlen felfedezőtúrához. Az üdülővendégek a 175 GenussCard partnerszálláshely egyikén eltöltött első éjszakától kezdve megkapják a népszerű, Ausztria egyik legátfogóbb szolgáltatásait tartalmazó vendégkártyát, amely összesen 260 kirándulóhelyre biztosít ingyenes belépést.
További infókhoz kattints ide: www.thermen-vulkanland.at
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.