Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Milyen programok várnak Val di Fiemmeben?

2014.12.05.

Az olaszországi Val di Fiemme a 2015-ös síszezonra is számos programmal várja az ide látogatókat. A karácsonyi hangulatot idéző eseményektől, a különböző sporteseményekig mindenki megtalálja a számára érdekeset.

Karácsonyi vásár

2014. dec. 5 - 2015. jan. 6., Cavalese (Trento)

Cavaleseben először kerül megrendezésre a "Magnifico Market", azaz egy adventi vásár a völgyben. Az elvarázsoló hangulatról a fények helyett majd gyertyák gondoskodnak. Tipikus kézzel készített termékek, koncertek, kiállítások és művészeti workshopok várják a vendégeket.
Nyitva tartás: 10.00-20.00-ig hétvégente dec. 5-14. és dec.19 - jan.6-ig (dec.25-én zárva). Az 5-i, 12-ig és 19-i pénteken: 15.00-20.00-ig
Információ: www.visitfiemme.it/en/winter

Tesero-i betlehem

2014. dec. 7 - 2015. jan. 11., Tesero (Trento)

"Tesero e i suoi Presepi" – így hangzik olaszul az a karácsonyi esemény, ami hagyományosan felmelegíti Val di Fiemme szívét, több mint egy hónapig a népi odaadás spirituális atmoszférájába helyezve a környéket. 130 kézzel készített adventi jelenet kukucskál Tesero szűk utcácskáin, udvarain, ablakokból, istállókban és pincékben - az alkotások esténként 11 óráig tekinthetőek meg. Maga a falu, az összes kis házával “összebújva” egy életnagyságú karácsonyi jászollá alakul át. Az ide látogatók (átlagosan kb. 25 ezren) pedig a hófedte utcákon sétálva maguk is szereplőkké válnak.
Információ: www.visitfiemme.it/en/winter

Betlehemi út

2014. dec. 14 - 2015. jan. 18., Varena (Trento)

Varena falvacskája egy kis betlehemmé változik át. Az éjszakánként kivilágított hatalmas jászolt - amit már 1 km távolságról is fel lehet fedezni - méteres karakterekkel és kb. 100 állatkával töltik be.
Jan. 3-án Varena a "szálló ígéretek" programmal kedveskedik: gyermekek kis papírra írják fel a rosszalkodásukat, tűzbe dobják, majd a szép ígéreteket egy lufira kötve a magasba repítik.
Információ: www.visitfiemme.it/en/winter

Cavalese-i boszorkányok

2015. jan. 04. (vasárnap), Cavalese (Trento)

Jan. 4-én egy történelmi parádé kerül megrendezésre Cavaleseben. Mintegy 100 személy öltözik jelmezbe, ezzel emlékezve a boszorkánypróbára. Cavalese központjától Parco della Pieveig mutatják be azon nők fájdalmas jeleneteit, akiket a 16. században az ördöggel való megállapodással gyanúsítottak.
Információ: Tourism Board Office Val di Fiemme, tel. +39 0462 241111, info@visitfiemme.it, www.visitfiemme.it/en/winter

FIS Tour De Ski - Cross Country Világkupa

2015. jan. 10-11., Cross Country stadium Lago di Teseroban

Ebben a szezonban a 9. Tour De Ski kerül megrendezésre. A számos kísérő esemény mellett kiemelkedő a Tour del Gusto, ami kulináris élvezeteket nyújt a pálya mellett.
Információ: www.fiemmeworldcup.com

42. Marcialonga

2015. jan. 25., Vall di Fiemme és Fassa

Nemzetközi símaraton 70 km-es távon, klasszikus technikával, a Fiemme és a Fassa völgyeken át. A versenyen hagyományos kedves becenévvel élve “bikák” ezrei fogják elérni Cavalese-t Moena-ból, keresztezve Canazei-t, Predazzo-t, Lago di Tesero-t és az utolsó emelkedőt Cavalese közelében, melyet gyakran az utolsó “válogató”-nak szokás nevezni a végső befutó előtt. A Marcialonga történelme lényegében visszaadja egész Trentino és Olaszország sífutó történelmét.
Információ: www.marcialonga.it

FIS Nordic Combinen World Cup

2015. jan. 31 - febr. 1., Síugró stadium Predazzoban és Cross Country stadium Lago di Teseroban

Jan. 31-én és febr. 1-jén ismét megrendezik a Nordic Combined Világkupát Val di Fiemmeben, 2 évvel a Világbajnokság után. Kik lesznek Val di Fiemme hegyeinek új bajnokai? Az izgalmas sportesemény mellett természetesen a "Winterfest" kísérő rendezvény is megtalálható.
Információ: www.fiemmeworldcup.com

Trentino-i Ski Sunrise

2015. jan. 31. (szombat), Latemar-Predazzo, Rifugio Passo Feudo
2015. febr. 11. (szerda), Alpe Cermis, Rifugio Paion
2015. febr. 25. (szerda), Bellamonte-Alpe Lusia, Rifugio Le Cune
2015. márc. 11. (szerda), Pampeago, Rifugio Agnello

Hagyd a hóban az első nyomokat, amikor a nap felkel! Élvezd a friss levegőt és a lélegzetelállító panorámát a Dolomitokra!
Információ: www.visitfiemme.it/en/winter

18. Dolomiti Ski Jazz

2015. márc. 7-14., Val di Fiemme

A tavaszi nap sugarai alatt, Val di Fiemme legcsábítóbb tájai adnak otthont az Alpok egyik legfontosabb zenei fesztiváljának, a Dolomiti Ski Jazz-nek, egy igazán egyedi eseménynek, mely egyesíti a zene és a síelés szenvedélyét. A legkedveltebb európai és világhírű amerikai jazz zenészek gyűlnek össze Val die Fiemme lejtőin, pubjaiban és színházaiban hogy a 17. Dolomiti Ski Jazz fesztiválon játszanak. A jól bevált program 8 napon keresztül ígér koncerteket és jammeléseket a sípályák mentén és a völgy városaiban. A jazz mágikus hangjegyei betörnek a hüttékbe, iskolákba, pubokba és night clubokba. New Orleans-I fekete zene találkozik a fehér környezettel, megpecsételve egy ösztönző és elbűvölő egyesülést.
Információ: www.dolomitiskijazz.com
További információ és foglalás:
Val di Fiemme Turisztikai Hivatal
Tel.: +39/0462-341419, +39/0462-241111
E-mail: booking@visitfiemme.it
Web: www.visitfiemme.it
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.