Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek a felvonók üzemelnek nyáron is Stájerországban

2022.05.11. 2023.05.21. sielok.hu | frissítve: 2023.05.21.

Téged is rabul ejt a végeláthatatlan panoráma a hegy tetejéről, de nincs kedved feltúrázni? Kirándulnál a családdal a közeli Alpokban, de nem szeretnél nagy szintkülönbséget megtenni? Mutatjuk Stájerország nyáron is üzemelő felvonóit.
A Dachstein gleccserre közlekedő „Cabrio Gondel“, nyitott tetejű kabinos lift
A Dachstein gleccserre közlekedő „Cabrio Gondel“, nyitott tetejű kabinos lift
Aki szeret nyáron a hegyekben kirándulni, annak érdemes ellátogatni a Schladming-Dachstein régióba.

Dachstein

Stájerország legismertebb felvonója közvetlenül a Dachstein gleccserre (2.700 m) visz. A „Cabrio Gondel“, vagyis a kabinos felvonó nyitott utazórészéből különleges élmény feljutni a régió legmagasabb hegyére, ahol még a nyári hónapokban is láthatunk havat. A gondola 2023. május 13-án kezdi meg a nyári szezont.
Fent a hegyen érdemes megnézni a Skywalk kilátót és a jégpalotát (Eispalast), végigsétálni a hátborzongató függőhídon, majd elmeredni a lenyűgöző panorámában a "lépcső a semmibe" (Treppe ins Nichts) különleges kilátópontjáról.
Dachstein nyári élmények | Forrás: derdachstein.at

Ramsau - Rittisberg

A Dachstein-hegység lábánál egy fennsíkon terül el a lélegzetelállító panorámájú kis falu, Ramsau am Dachstein. Rittisberg élményhegyről egy kényelmes négyülős felvonóval juthatunk fel a Rittisberg tetejére, ahol több élményelem - mint mezítlábas tanösvény, óriásjátszótér, "Flyline", "Rittisberg Coaster" bobpálya, segway, mászópark, íjászat -, hütte és túraútvonal várja a kicsiket és nagyokat. A nyári szezon 2023. május 18-án kezdődik!

Hauser Kaibling

A nyári felvonó 2023. június közepén indul a Hauser Kaibling hegyre. Sok izgalom várja az ide látogatókat: játékos túraútvonal gyerekeknek, Disc Golf Parcours, E-Trial pálya, játszóterek.
Hauser Kaibling E-Trial pálya | © Hauser Kaibling
Hauser Kaibling E-Trial pálya | © Hauser Kaibling

Planai

2023. május 18-án indul nyári útjára a tízüléses kabinos lift a Planaira.
A „Hopsiland“, Stájerország legmagasabban fekvő nyuszis játszótere a Planai tetején várja a legkisebbeket. A bátrabbak a Bike Area mountainbike pályán ügyeskedhetnek.
Planai új tízüléses liftje: nyáron ezzel közelíthető meg a Hopsiland játszótér | Fotó: © Harald Steiner
Planai új tízüléses liftje: nyáron ezzel közelíthető meg a Hopsiland játszótér | Fotó: © Harald Steiner

Hochwurzen

A Hochwurzenről csodás a kilátás, mindemellett izgalmas programokat kínál a hegy az egész család számára. Utazzatok felfele a panoráma felvonóval, majd száguldjatok le a csúcsról Mountain-GoKarttal a kb. 7 km-es pályán (menetidő 20-30 perc lefelé).

Reiteralm

Reiteralmra a nyolcszemélyes Preunegg Jet gondola visz fel. A hegyről indulnak a különböző nehézségű túraútvonalak, "Franzi Klettersteig" via ferrata útvonal, illetve különösen szép kilátás tárul elénk a Dachstein szikláira valamint az Enns-völgyére. Egy igazi különlegesség a nyári havas játszótér igazi hóval, nyári ratrakkal a Preunegg Jet hegyállomásánál. A nyári szezon 2023. május 26-án kezdődik.

Riesneralm

Riesneralm kedvelt kirándulóhely családok és természetjárók számára egyaránt. A hegyen található attrakciók közül a gyerekek kedvence a "Krispini-Rätsel" kincskeresés, a forró napokon pedig jólesik megmerülni a „Gipfelbad“ hűsítő vizében (60 m2-es alpesi medence 360 fokos hegyi panorámával). Itt található Ausztria első E-Enduro Bikeparkja is. A nyári szezon június 30-tól szeptember 11-ig tart.
Riesneralm "Gipfelbad" | © riesneralm.at
Riesneralm "Gipfelbad" | © riesneralm.at

Turracher Höhe

Turracher Höhe 1.763 méteren elterülő festői fennsíkja igazi családi paradicsom. A hibrid (ülős és kabinos) panorámafelvonó hegyállomásánál, 2.000 méteres magasságban található "Nocky’s AlmZeit" 7 állomással izgalmas program a gyerekek számára. Innen indul a „Nocky Flitzer“ bobpálya is (2.000 méterről - 1.763 méterre), 1,6 km-es pályájával, meseszép kilátással a Turrachi-tóra. A Kornock csúcsra is feljuthatunk a Kornockbahn hatüléses felvonóval (júliustól - szeptember közepéig naponta). A nyári szezon 2023. június 8-án kezdődik.
Nocky Flitzer nyári bobpálya Turracher Höhen | © Turracher Höhe facebook
Nocky Flitzer nyári bobpálya Turracher Höhen | © Turracher Höhe facebook

Mariazell

Mariazell központjában levő kabinos lift teljesen megújult, a 2019/2020-as szezontól a „Bürgeralpe-Express” nyolcszemélyes kabinos lift szállítja fel utasait a Bürgeralpere (1.267 m). 2023. június 30-ig keddtől csütörtökig, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapokon közlekedik, míg 2023. július 1-től szeptember 10-ig naponta (ezután ismét ritkábban). Az erdei élménypark és vizes elemek ("Erlebnispark Holzknechtland & Biberwasser") is a fentiek szerint tartanak nyitva, a "WakeAlps" pálya 2023. július 1-én nyit.

Tauplitz

A tauplitzi négyszemélyes ülőlifttel 20 perc alatt lehet feljutni Tauplitzalmra. Fent tiszta levegő, kristálytiszta alpesi tavak (6 tavas túra / "6-Seen-Wanderung"), gazdag állat- és növényvilág, "Klettersteig Gamsblick" via ferrata útvonal várja a kirándulót. Érdemes megkóstolni a helyi ételeket a hangulatos hütték valamelyikében. A nyári szezon június 24-én kezdődik.
Tauplitzalm nyáron | © Die Tauplitz / Tom Lamm
Tauplitzalm nyáron | © Die Tauplitz / Tom Lamm

Kreischberg

Kreischberg nemcsak télen kedvelt úticél, nyáron valóságos kirándulóparadicsom a családok számára. A kabinos felvonó a nyári hónapokban is szállítja utasait 1.800 méter magasra, ahonnan aztán hangulatos cirbolyafenyők között túrázhatunk tovább a Kreischberg-csúcsra (2.002 m) vagy a Rosenkranzhöhere (2.118 m). 2023. július 1-től már minden szerdán, pénteken és szombaton közlekedik. A felvonó hegyállomásánál érdemes kipróbálnunk a "DiscGolf Park Kreischberget" (használata liftkártyával ingyenes), a dínóerdőt, Kreischi szellemvasutat, Kreischi Safarit vagy Monsterrollerrell / Mountain Cartokkal száguldást.

Lachtal

Lachtal nyáron is üzemelő felvonója egy kényelmes hatszemélyes ülőlift, amely 2.000 méterre visz fel, júliusban és augusztusban vasárnap és hétfőnként. A hegyállomás változatos túraútvonalak kiindulópontja szép panorámával, ha megfáradtunk betérhetünk a hangulatos hegyi hüttékbe.

Aflenz - Bürgeralm

Aflenz kétszemélyes ülőliftje 2023. május 13-tól október 26-ig üzemel szombaton, vasárnap és ünnepnapokon. A felvonó hegyállomásánál beülhetünk egy finom stájer ebédre valamelyik fogadóba, vagy választhatjuk a családbarát kiránduló útvonalak egyikét. A kicsik nagy kedvence a természetes anyagokból készült játszótér ("Naturerlebnisspielplatz") és a Kids Bike Area.
Aflenzer Bürgeralm kilátóterasza | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc
Aflenzer Bürgeralm kilátóterasza | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Schöckl

A Schöckl-csúcs (1.445 m) és környéke főként szabadidős központként és nyári kirándulóhelyként ismert, mely Graztól kb. 30 perc alatt elérhető. A kiskabinos lift segítségével néhány perc alatt feljuthatunk a 1.445 méteres csúcsra, a TV-torony épületéig. A csúcsról indul a "Hexenexpress" nevű bobpálya, és itt kapott helyet a mozgásfejlesztő park (Motorikpark). Érdemes tenni egy rövid sétát vagy akár egy hosszabb kirándulást a panorámás körtúra-útvonalon. A Schöckl felvonó felvonó a hét minden napján üzemel az időjárási viszonyoktól függően! Indulás előtt érdemes tájékozódni!
KOMMENTEK
gyanitom | 2023.05.23. 08:07
Mindemellett semmiképp se felejtsük el Stajermark... sőt egész Ausztria egyik első ülőliftjét, a lassan 75 éve épített Polster Classic-ot. A Präbichl (Eisenerz) magas hegyére, a Polster csúcs hüttéjébe felkapaszkodó együlős lifetet közösségi összefogással újították föl. Síszezonon kívül májustól októberig üzemel, hétvégén és ünnepnapokon. https://www.praebichl.at/sommer/ein...ser-sessellift/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.