Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi ősz Lachtalon - az ünnepi jószághajtás hagyománya

Ez a legnagyobb legelőről behajtás Stájerországban: 2019. szeptember 28.

2019.08.16. Basa Edit

Amikor Ausztriába beköszönt az ősz, az alpesi legelőkről a völgyekbe terelik a haszonállatokat, mindezt egy nagy bulival egybekötve. A lachtali „Almabtrieb” a régió legnagyobb és legszebb őszi rendezvényei közé tartozik. A hagyományok szerint szeptember utolsó szombatján kb. 450 pompásan feldíszített alpesi állat kezdi meg útját pásztorával a völgy felé.
A legnagyobb  „Almabtrieb”, legelőről behajtás Stájerosrszágban © TVB Oberwölz-Lachtal
A legnagyobb „Almabtrieb”, legelőről behajtás Stájerosrszágban © TVB Oberwölz-Lachtal
Az őszi ünnepi jószághajtás, az „Almabtrieb”, a gazdák és pásztorok hálaünnepe az eredményes nyári szezonért a legelőkön. A munkával töltött alpesi nyári évszakokat nyugtázzák a fesztivállal, amikor is az állatok biztonságban és egészségesen vonulhatnak otthonaikba, azaz istállóikba. A tehéncsordát ilyenkor ünnepi díszbe öltöztetik, akik egy nagy felvonulás keretében búcsúznak el a nyártól. A tehenek díszei havasi törpefenyőből, lucfenyőből és alpesi virágokból állnak, melyet még színes szalagokkal, flitterekkel, tükrökkel díszítenek. Mindemellé rangjuknak megfelelően különböző hangú kolompokat is kapnak az állatok.
Fotó © TVB Oberwölz-Lachtal
Fotó © TVB Oberwölz-Lachtal
Délelőtt 9 óra körül várhatóak a jószágok és pásztoraik Hocheggre a Schönberg-Lachtali zenekar kíséretében, ahol rengeteg lelkes látogató fogadja őket. A hálaadó istentisztelet 11:30-kor kezdődik, melyet 12 óra körül a sörcsapolás követ a fesztiválsátorban. 14 órakor egy „állati” sorsoláson vehetünk részt sok egyéb díjjal, végül zenés táncos mulatsággal koronázzák meg a napot a fesztiválsátorban.

A rendezvényre a belépés ingyenes! Szállást keresel Lachtalon vagy környékén? 
Rauris Oberwölz-Lachtal Idegenforgalmi Hivatal - kapcsolat:
E-mail: info@oberwoelz-lachtal.at, Tel.: +43 3581/8420
Web: www.oberwoelz-lachtal.at www.lachtal.at
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.