Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Izgalmas kipróbálni az új téli sportokat, de biztosítsuk be magunkat ezekre is!

2024.03.01. Tóth Levente | Bank360

A síelés ma már csak egy a számos téli sport közül, amit érdemes kipróbálni, ha egy nagyobb síközpontba megyünk. Arra azonban ilyenkor érdemes figyelnünk, hogy ezek közül nem mindenre térítenek a biztosítók, vagy ha igen, akkor a biztosításért is jóval többet kell fizetni. A Bank360.hu utasbiztosítási szakértőivel összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a téli sportok biztosításáról, hogy ne érjen meglepetés, ha baj történik.
A jó felszerelés mellett a síbiztosítás is az alapfelszerelés része már, ha síelni megyünk és biztonságban akarjuk magunkat tudni. Nem veszélytelen kikapcsolódásról van szó, a hegyekben egy kisebb baleset is jelentős anyagi kárt képes okozni, különösen akkor, ha hegyi mentésre is szükség van. A síbiztosítások erre kínálnak megoldást, ezzel pedig akár több millió forintos kiadástól is megóvhat.

Nem mindegy, milyen sportot űzünk

A síelés és a snowboard minden biztosítónál szerepel a fedezett tevékenységek között, így ha csak ezeket szeretnénk gyakorolni, elég az alap síbiztosítás. Arra értelemszerűen akkor is figyelni kell, hogy minden esetben a kijelölt pályán sportoljunk, illetve a többi kizárásra is érdemes odafigyelni. Ne síeljünk ittasan és minden esetben kövessük az adott síközpont előírásait.

A síelés és a snowboard mellett a népszerű tevékenységek közé tartoznak a korcsolya, a szánkózás, a fakutyázás, a jégvitorlás és a motoros szános kirándulás is, ezekre azonban nem minden biztosító vállal kockázatot. A motoros szán például néhány biztosítónál benne van a fedezett sportágak körében, míg máshol a nem biztosított tevékenységek közé sorolják be. Épp ezért mindenképpen érdemes ellenőrizni a biztosítás megkötése előtt, hogy arra a téli sportra, amit szeretnénk kipróbálni, nyújt-e fedezetet a biztosító.

A veszélyesebb sportágakra kevés az alapbiztosítás

A kedvezőbb díjú, alap síbiztosításoknál általában a nem biztosított tevékenységek között találjuk meg a boblesiklást, a síugrást, a vadsíelést, illetve minden amatőr és profi sporttevékenységet, ide sorolva az edzéseket és a versenyeket is. Ezeknek az ára egy egyhetes európai utazással számolva autós asszisztencia nélkül 3500-4000 forint környékén kezdődik, vagy egy napra kevesebb mint 1000 forintba kerül a biztosítás.

Fontos, hogyha olyan tevékenység űzése közben sérülünk meg, ami nincs benne az utasbiztosítási csomagban, akkor még sürgősségi ellátás esetén sem számíthatunk a biztosító segítségére. Ebben az esetben az Európai Egészségbiztosítási Kártya is akkor jön jól, ha találunk olyan állami intézményt, ahol azt elfogadják.

Drágább biztosítás, több lehetőség

A síbiztosítás mellé lehet választani különböző kiegészítőket, amelyek védelmet nyújtanak a hobbi extrém sportolók és akár az amatőr versenyzők számára is. Ezek a csomagok azonban drágábbak, egy hétre kétszeres vagy háromszoros árral érdemes számolni, az alapbiztosítás díjához képest. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorának számításai alapján a drágább biztosítások ára 13 ezer forint körül alakul, ezért az összegért azonban sokkal több mindenre van lehetőség. A téli sportokat tekintve lehet pályán kívül is síelni, engedélyezett a síbiciklizés, a jéghoki, a kutyaszánozás, a hórafting, a hótalpas túrázás és a bobozás is, attól függően, hogy melyik biztosítót választjuk.

A drágább biztosítások nemcsak a tevékenységeket tekintve megengedőbbek. A biztosítási összeg is többszöröse annak, amit az alapbiztosításoknál kapnánk, legyen szó akár egy sporteszköz sérüléséről vagy az orvosi ellátás költségeinek fedezéséről.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.