Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sífutás - nordic cruising

2006. december

Úgy látszik, a sífutólécek gyártói sem nyugszanak, ha nem tudnak rendszeresen valamilyen új irányzattal előrukkolni, amellyel aztán az északi sízők táborát növelhetik.
Míg nemzetközi viszonylatban az alpesi lécek forgalma stagnál, a futólécek piaca folyamatosan bővül. Az ok egyszerű: a gyártók évek óta keményen dolgoznak azon, hogy a sífutás divatjamúlt image-ét új irányzatokkal tegyék vonzóvá. Idei újdonság a twintip-sífutóléc, amellyel gyakorolni lehet a freestyle trükköket.

Hallottunk már a síkrossz mintájára kitalált extrém sífutásról is, de néhány éve létezik egy új északi síkategória, a nordic cruising. Ebben a sportágban azok is örömüket lelhetik, akik korábban idegenkedtek a sífutástól, mondván, hogy túlzott fizikai igénybevételt jelent, valamint akik a meleg hónapokban kocognak (vagy éppen a sífutás oldalhajtásai közé sorolható nordic walking hívei), és a fitnesz jegyében szívesen kipróbálnának valamilyen könnyen végezhető sportmozgást a téli időszakban is.

A nordiccruising-lécek - mint a név is sejteti - könnyebb siklást, kényelmesebb haladást tesznek lehetővé. Az újfajta lécek abban különböznek az eddig megszokott sífutólécektől, hogy rövidebbek, ezáltal jobban irányíthatóak, könnyebbek és stabilabbak. Szintén a stabilitást segítették elő a szélesebb kialakítással, illetve a sűrűbben elhelyezett pikkelyekkel, melyek a sí visszacsúszását akadályozzák meg az emelkedőkön.

A gyártók a kezdőket, az alkalmi sífutókat és a nordic fitnesz követőit szólítják meg a nordiccruising-lécekkel, melyekkel egyszerűbben elsajátíthatóak a sífutás alapjai. A nordiccruising-lécek ideálisak a kényelmes tempójú túrázáshoz az erdei sétautakon, illetve kedvet csinálhatnak a klasszikus, illetve a tempósabb, korcsolyázó stílusú sífutáshoz.

Az új trend gyors terjedését mutatja, hogy az északi sílécek piacának vezetője, a Fischer már többet ad el az újfajta lécekből, mint hagyományos modellekből. Persze ez utóbbiak forgalma is erőteljes fellendülést mutat, köszönhetően a nordicfitnesz-mozgalom sikerének.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.