Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szállodai munkák szállás lehetőséggel

A Jooble tippjei, ajánlatai az eredményes munkakereséshez

2023.04.11. (x) szponzorált cikk

A szállodai munkavégzésre való igény a turizmus növekedésével gyarapszik. A szállodai állások lehetővé teszik, hogy körbejárjuk a világot, hiszen közülük sok szálláslehetőséggel várja a munkavégzőket. Ismerjük meg, milyen lehetőségeink vannak 2023-ban!
A szállodai munkavégzés után kutatva nagyon sok munkakörrel találkozhatunk, és ezek mindegyike különböző képzést vagy készséget igényel - legyen szó részmunkaidős állásról a “gyors” pénzkereset érdekében, akár hirtelen karrierváltásról. 

A Jooble számos állásajánlattal várja az érdeklődőket, hiszen a szállodai munkakörhöz tartoznak például a HR, könyvelői, recepciós, értékesítő pozíciók, valamint a karbantartás és háztartás körül is számos lehetőség adódik azok számára, akik munkát keresnek. Sőt, ezek egyáltalán nem szezonális munkák, mint ahogy sokan gondolják - mivel a szállodák az év 365 napján nyitva állnak, munkaerőre mindig szükség van. A Jooble álláskereső weboldal külföldről és belföldről egyaránt egy helyre gyűjti össze a legjobb ajánlatokat, kaposvári állások széles tárházával várja a Dél-Dunántúlon dolgozni vágyókat.

Mit írjunk az önéletrajzunkba, ha még nincs munkatapasztalatunk?

Sokakban felmerülhet a kérdés, mi is legyen az első lépés a munkakeresés útján. A Jooble hisz abban, hogy az online álláskeresés és a jó önéletrajz. Bár a szállodaipar kész olyan munkavállalókat felvenni, akik még nem dolgoztak a szférában, mégis fontos, hogy jól strukturált és megfogalmazott önéletrajzot küldjünk el jelentkezés során. Ilyen esetben legyünk kreatívak, töltsük ki az önéletrajzot olyan dolgokkal, amelyekkel kiemeljük készségeinket: hobbik, iskolai szakkörök, sportcsapatok, önkéntes munkák, korrepetálások, stb. Továbbá, ne feledkezzünk meg a nyelvtudásról és a számítógépes ismeretekről sem, még az alapvető Word vagy Excel használat is szimpatikus lehet, és kifejezetten fontos is például recepciós állásra való jelentkezéskor. Tehát: minden információ hasznos, amivel a munkáltató jobban megismer, ezért az önéletrajzban biztos, hogy nem kell szerénykedni, sőt!

A Jooble ajánlatai: hogyan keressünk eredményesen munkát a szállodaiparban?

A szállodaiparba jelentkezve meg kell bizonyosodni arról, hogy ez az a szféra, ahol el szeretnénk helyezkedni. Emberekkel dolgozni nem egyszerű, és nap mint nap készen kell állnunk a változásokra, a fejlődésre, tanuljunk gyorsan és legyen ügyfél orientáltak. Bármilyen munkakörről legyen szó, például számos Debrecen állás lett meghirdetve azoknak, akik nem rendelkeznek még munkatapasztalattal - ez egy kiváló lehetőség, hiszen tudjuk, hogy sokan szeretnénk most elindulni az úton.

A nyári szezon előtt érdemes 1-2 hónappal már munkát keresnünk, és a munkaadóval megbeszélni a későbbi részleteket, hiszen nyárra az ország területére nagy erőkkel keresik a szállodaipar munkavállalóit. A szféra számos típusú munkakörrel rendelkezik, így biztos mindenki megtalálja a kedvének és igényeinek valót. A részmunkaidős állásokat keresők sem búslakodjanak, hiszen a szállodaipar általában rugalmasabb, mint a hagyományos irodai állások. Minden a cégtől függ, ezért mindenképp küldjük el az önéletrajzunkat minél több helyre, hiszen ezzel nem veszíthetünk semmit!

Miért válasszunk szállodai munkákat?

A szállodai munkavégzésnek számos előnye van, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Cikkünkben felsoroljuk, miért érdemes a szállodaipart választani, és milyen készségekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy élvezni tudjuk ezeket az előnyöket. 

Számos mód van a vendéglátóiparba való bejutásra

Nem kifejezetten egy képesítés teszi lehetővé, hogy bejussunk a szállodaipar rejtelmeibe. Természetesen tanulhatunk menedzsmentet, viszont anélkül is sikereket érhetünk el, hiszen valószínűleg találunk olyan munkát a közeli szállodákban, ahol kamatoztathatjuk a tudásunkat. 

Széles karrier-választék

Amikor szállodában kezdünk el dolgozni, valójában rengeteg munkakörrel találkozunk. Mindegyik kifejezett ügyességet és készségeket igényel, azonban mindent meg lehet tanulni! A Jooble által kínált lehetőségek bárkinek megfelelhetnek, amennyiben készek vagyunk fejlődni és tudjuk, hová szeretnénk jutni a jövőben. Ha nem, az sem baj, út közben kiderül!

Biztonság a jövőre való tekintettel

Mivel a turizmus eddig még nem látott fellendülést élvezhet, évről évre nagyobb rá az igény, így ezáltal a szállodai munkavégzésre is. Nem kötelező egy helyen maradnunk - mivel a legtöbb munkaadó szállást is biztosít a személyzet számára, így akár a világot is körbeutazhatjuk, egy-egy szezont más országban dolgozva. Ehhez mindenképp fejlesszük legalább az angol nyelvtudásunk!

Szállás, emellett számos jutalom és kedvezmény

Szállodai munkásként nem csupán ingyen szálláslehetőségeket kaphatunk a munkáltatónktól, hanem esetleges kedvezményeket más szállodákba, a munkahelyi ételek-italok árából, és számos más jutalékot! 

Kapcsolatok bővítése

A vendéglátóiparban dolgozva nap mint nap akár több ezer emberrel találkozhatunk. Ez olykor fárasztó lehet, viszont minden esély megvan arra, hogy összebarátkozunk vagy megismerkedünk olyan személyekkel, akik hozzájárulnak jövőbeli sikereinkhez!

Az unalom szóba sem jöhet

A szállodaiparban soha nem létezik két egyforma nap. Talán ez közhelynek hangzik, pedig tényleg így van. Unatkozni nem fogunk egy munkakörben sem!


h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.