Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új hatüléses felvonó, ami egyben kabinos is

2023.10.09. Stánicz Balázs

Decembertől új liftnek örülhetünk a Zell am See felett emelhedő Schmitten hegyen. A korábbi háromfős Sonnkogel liftet egy modern hatüléses váltja, ami egyben kabinos is lesz.
Az új felvonó látványterve - Fotó: Schmitten AG
Az új felvonó látványterve - Fotó: Schmitten AG
Ugyanis télen ülőfelvonóként üzemel, míg nyáron nyolcfős kabinosként. Amennyiben az igények úgy kívánják meg hibrid felvonóként is üzemelhet, azaz ugyanazon kötélpályán közlekednek a kabinos és ülőszékek is. Ilyen rendszer már üzemel Kaprunban (Gletscherjet 3), illetve a schladmingi Hochwurzen hegyén (Obertalbahn) is.
A régi háromüléses egy havas napon - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A régi háromüléses egy havas napon - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Az 1984-ben épített háromüléses felett eljárt az idő. Az idei decembertől már hatan is utazhatunk az új lifttel, ami a síterep Sonnenalm részén kerül felépítésre és 15,16,17-es pályákat szolgálja ki. A biztonságot automatikusan lehajtódó védőkorlát/lábtartó szolgálja. A kényelmet puha ülések fokozzák, amiket fűtéssel láttak el. Havas időjárás esetén lehajtható buborékok gondoskodnak a védelemről. A könnyebb beszállást elősegítve a völgyállomás mozgójárdát kapott. Az új lift akár 5 m/s sebességre is képes és óránként 2500 téli sportolót szállít a magasba, nyomvonala szinte teljesen megegyezik az elődjével.

A hegyállomásnál a Sonnenalm étterem is teljesen megújul, méghozzá egy modern kétszintes teraszos étteremből csodálhatjuk a fantasztikus panorámát a Zelli tóra és a Magas-Tauern megannyi háromezresére.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.