Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négyüléses sílift épül Mátraszentistvánban!

2015.09.02. Sípark.hu

A Mátraszentistváni Sípark örömmel tudatja a sísport szerelmeseivel, hogy jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje. A beruházáshoz szükséges minden lényeges hatósági engedélyt beszereztek és a tervek szerint idén ősszel elkezdődnek a terület előkészítési munkálatai.
A Síparkban a hóágyúzásnak köszönhetően a síszezonok hossza átlagosan eléri a 80-90 napot, amely a fenntartható működés elengedhetetlen feltétele a sípálya üzemeltetésénél. A megnövekedett igény és egy hosszú tervezési, engedélyezési folyamat eredményeként jövőre minden feltétel adott lesz egy új sífelvonó megépítéséhez.

A gyorsító szőnyeggel ellátott ülőlift a tervek szerint legalább 2200 fő/óra kapacitással üzemel majd, és szinte az összes jelenlegi sípálya használható lesz vele. Fontos szempont a kényelem mellett a biztonság és a megbízhatóság is, illetve hogy hosszútávon, évtizedekig ki tudja elégíteni a sízők elvárásait. A megvalósuló fejlesztéssel elsősorban a szolgáltatás színvonalának emelése a cél, valamint ezzel a síterep üzembiztonsága is növekszik, hiszen az ülőfelvonó alá nem kell havat biztosítani.

A projekt az előzetes kalkulációk szerint 650 millió forint összegből fog megvalósulni. A beruházó bízik abban, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban, európai uniós támogatást is igénybe tudnak majd venni a megvalósításhoz.

A környező szálláshelyeken - a KSH adatai szerint - 15-20 ezer vendégéjszaka szám többlet realizálódott síidényenként a hóbiztos pályarendszer 2004-es beindulása óta. A beruházást követően a több napra érkező vendégek száma tovább növekedhet Mátraszentimre és Gyöngyös térségében. A síközpontban jelenleg 80 fő körüli a szezonális dolgozók száma.
Mátraszentistván Sípark - 2015-ös életkép. Fotó: Árpibácsi
Mátraszentistván Sípark - 2015-ös életkép. Fotó: Árpibácsi
KOMMENTEK
toci | 2015.09.02. 08:03
Mikor is épül pontosan? :) (címben "sílift épül az idén" majd rögtön utána "jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje")
Esetleg új pályákat is kialakítanak? Nagyon jól jönne.
Bata Attila | 2015.09.02. 11:14
Elnézést. Kissé félreérthető a dolog. Az építkezés már az idén (2015/2016-os szezon) elkezdődik, de a lift csak a következő szezonban (2016/2017) lesz kész.
SíoktatóPark | 2015.09.02. 13:43
Egy kis korrekció azért nem árt. Idén az építkezés még nem kezdődik el, csak a terület előkészítése! Szól a Sípark közleménye.
maci-laci | 2015.09.02. 14:12
Ámen, Ámen !
Sok sikert és kitartást kívánok a beruházáshoz.
Árpibácsi | 2015.09.02. 15:00
Várjuk a liftet ,de állva is élvezzük a havat !

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.