Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tiroli síterepek: idén sem állnak le a fejlesztésekkel

2017.10.19. Bata Attila

A helyi gazdasági kamara szerint, az előző szezonban a tiroli síterepek 70 millió eurót költöttek csak a hóágyúzás feltételeinek javítására. Ezen felül 160 millió euró jutott a liftek és egyéb létesítmények fejlesztésére. Ha nem is ilyen őrült mértékben, de a komoly fejlesztések az idén is folytatódnak.
Látványterv: Patscherkofelbahn-Innsbruck
Látványterv: Patscherkofelbahn-Innsbruck

Ischgl

A Palinkopt húzólift még 1973-ban épült, azóta már kétszer is építettek ülőliftet a nyomvonalán. Most, harmadszorra egy hatszemélyes, "buborékos" liftet építenek ide a jelenlegi kétszemélyes helyett.

Serfaus

A falu, ahol metró közlekedik már harminc éve. A metró marad, de teljesen átépítik, futurisztikus dizájnt kap és megnövelik a kapacitását.

Sölden

A síterep igyekszik meglovagolni a sokat érő marketing lehetőséget, hogy itt forgatták a James Bond filmet (Spectre). 3050 méteres magasságban, 1300 négyzetméteren, páratlan kilátással épül a 007-es mozi világ.

Innsbruck

Csitultak a politikai indulatok és 50 millió euróért egy 10 személyes kabinos épül. Mellette pedig egy nyolc kilométer hosszú, kivilágított szánkópálya 950 méteres szintkülönbséggel.
Látványterv: Spieljoch
Látványterv: Spieljoch

Spieljoch-Fügen

A síterep az idén új tulajdonos kezébe került, és egy tízszemélyes kabinos épül. Majd jövőre a két csúcs közötti összeköttetés a Hochzillertal-Kaltenbach résszel, amely síterepet szintén az új tulaj üzemelteti.

Kitzbühel

Nyugdíjba megy a 34 éves Juifen lift. Egy nyolcszemélyes épül a helyén. Szemre is javult a beépítettség, az eddigi 19 oszlop helyett az új liftnek 11 is elég lesz, így kevesebb mesterséges tárgy csúfítja a hegyoldalt.

Finkenberg

Egy tízszemélyes kabinos épül, amely 7 perc alatt emelkedik 900 métert Penkenjochig.
Látványterv: Bergeralm
Látványterv: Bergeralm

Bergeralm - Steinach am Brenner

Van, aki úgy hívja, hogy telemix. Nyolcszemélyes kabinok és hatszemélyes székek egymás után a régi nyomvonalon. Akkor 12 perc volt az út, most már elég lesz hat perc is.

St Johann

Egy hatszemélyes "Expresslift" épül a faluból a csúcs irányába.

Ski Juwel (Alpbachtal-Wildschönau)

A már átadott téli-nyári bobpálya mellett egy nyolcszemélyes lift is épül. Nyolcszemélyes kabinos lift épül egy régi nyomvonalon. Komoly fejlődés a kapacitásban: az eddigi 1600 helyett 2650 fő/óra!

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Ez a síterep már inkább a salzburgi régió, ide egy tízszemélyes kabinost terveznek.

Hochötz

A Balbachlift helyére egy csákányos kerül. Ezen felül világítást terveznek esti síeléshez.

Hochgurgl

A Wurmkogel szálloda síbuszok helyett kabinszerű kisvasúttal szállítaná ki vendégeit a sípálya közelébe.

Kellerjoch

A családi síterep a gyerekek számára épít egy élményparkot (KInderland), benne gyerekliftekkel.

Ez a lista még felsorolva is elég hosszú lett. A szezon előtt a fontosabb fejlesztésekre külön-külön is visszatérünk.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.