Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: több síterep nyílik meg a hétvégére

2018.12.15. Bata Attila

Bár az idén kissé lassabban indul be a szezon, mint tavaly, de a hétvégén már közel 15 síterepen lehet síelni északi szomszédunknál.
Telgárt, ma nyitnak
Telgárt, ma nyitnak
Lassan, de biztosan beindul a szezon Szlovákiában. A tavalyi szezon valamivel jobban indult, tavaly ilyenkor már 30 síterep nyílt meg, a mostani hétvégére körülbelül 15 síterepen lehet majd síelni.

Az előző hétvégén már lehetett síelni Chopok, Donovaly, Rohács, Csorba-tó és Brezovica pályáin.

Közülük néhányan hétközben még bezártak, de erre a hétvégére már újra kinyitnak, de több helyen már nagyobb választékkel, több síelhető pályával.

Tegnap már néhány síterep beindította a szezont, pl. Vrátna, Mlynky – Gugeľ és eti síeléssel Krahule és Jahodná.

Ma újabb síterepek csatlakoznak hozzájuk, többek között Jasenská dolina, Kohútka, Strednica (Ždiar), Telgárt, Tátralomnic, Kubašok – Spišské Bystré,
Podbanské és Kubínska hoľa.

Az utóbbi napokban kedvezőre fordult az időjárás, havazott a szlovák hegyekben és hóágyúzni is lehetett.

Vannak olyan síterepek, amelyek még várnak egy újabb hetet a nyitással és csak közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt nyitnak, pl. Tále. Többeket érintő hír lehet, hogy Donovaly december 21-re tervezi a meredekebb oldal (Nova Holá) megnyitását, amely igazán vonzóvá tehetné a síterepet a karácsonyig érvényes 13 eurós napijegyekkel.






KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.